Puikaus I.Buvos debiuto sulaukęs „Rytas“ sutriuškino prieniškius
Foto: BNS/LKL.lt

Puikaus I.Buvos debiuto sulaukęs „Rytas“ sutriuškino prieniškius

Autorius: LKL.lt
2021-02-27

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) Vilniaus „Rytas“ (15/5) sužaidė pavydėtiną trečią ketvirtį, per kurį padėjo pagrindus pergalei.

Išvykoje 97:67 (24:19, 24:21, 28:7, 21:20) buvo sutriuškinta Prienų „CBet“ (7/15) komanda.

Vilniečiams tai jau aštuntoji pergalė iš eilės „Betsafe-LKL“ čempionate. Primename, kad vilniečių gretas neseniai paliko Ryanas Boatrightas, o prieniškių – Marquisas Wrightas.

Du ketvirčius „CBet“ aktyviai kabinosi į rungtynes ir žaidė taškas į tašką su varžovais, tačiau vėliau viskas krypo kardinaliai kita linkme. Jau antrą kėlinį „Rytas“ baigė spurtu 8:0 ir tai tapo gera įžanga prieš antrą mačo dalį – 48:40.

Trečiame kėlinyje Prienų komandos puolimas visiškai užstrigo, praleista buvo net 17 taškų iš eilės, tad „Rytas“ ėmė visiškai kontroliuoti rungtynes – 70:44. Tai stipriai apsunkino situaciją šeimininkams, kurie iki susitikimo pradžios kelio į sugrįžimą neberado.

„Ryte“ debiutavęs Ivanas Buva per 20 minučių pelnė 13 taškų (6/9 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), atkovojo 11 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus klydo, blokavo 2 metimus, provokavo 4 pražangas, 2 kartus pažeidė taisykles ir surinko 23 naudingumo balus.

Gyčiui Radzevičiui tai rezultatyviausias sezono mačas: jis per 25 minutes įmetė 17 taškų (1/3 dvit., 5/5 trit.), atkovojo 4 kamuolius, kartą suklydo, surinko 17 naudingumo balų.

„Rytas“: Gytis Radzevičius 17, Ivanas Buva 13, Augustas Marčiulionis ir Andrew Goudelockas (5 rez. perd.) – po 12, Lukas Uleckas 10.

„CBet“: Tomas Digbeu 20 (0/5 trit.), Ignas Sargiūnas 13 (6 atk. kam.), Simas Jarumbauskas 9, Egidijus Dimša ir Mindaugas Sušinskas – po 7.

Po susitikimo „CBet“ treneris Mantas Šernius kalbėjo apie komandos trūkumus.

„Vis dar manau, kad nesame pasiruošę įveikti „Rytą“. Ypač, kai jie žaidė komandiškai. Jie buvo tikra komanda, todėl ir nugalėjo. Matau, kad mūsų komandos stuburas greitai susilpnėjo ir trečiame kėlinyje mums jį greitai perlaužė. Visus kitus kėlinius buvome arti, ten, kur norime. 90 taškų rodo, kad mums nepavyksta parodyti teisingos energijos ir agresijos 40 minučių. Aišku, prarasti įžaidėją ir greitai persigrupuoti nėra lengva“, – sakė jis.

Prie „Ryto“ vairo vis dar nepralaimintis Giedrius Žibėnas gyrė auklėtinius.

„Žaidėjai padarė gerą darbą gynyboje, ypač antroje rungtynių pusėje. Išėjo labai susikoncentravę į varžovų lyderius, pavyko išjungti iš žaidimo Domarką ir Sušinską. Net ir Goudelockas gynyboje atstovėjo gerus epizodus“, – teigė strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris