Po pertraukos „Lietkabelį“ sukaustęs „Rytas“ apgynė namų tvirtovę
Foto: BNS/LKL.lt

Po pertraukos „Lietkabelį“ sukaustęs „Rytas“ apgynė namų tvirtovę

Autorius: LKL.lt
2021-03-09

Vilniaus „Rytas“ (17/5) iki didžiosios pertraukos apsisunkino reikalus, tačiau po jos perėmė rungtynių kontrolę ir „Betsafe-LKL“ namų mače 81:67 (21:22, 15:23, 18:6, 27:16) įveikė Panevėžio „Lietkabelį“ (15/8).

Pastarasis vertėsi be traumuoto Margirio Normanto, „Rytui“ nepadėjo Andrew Goudelockas.

Per visą antrą mačo dalį „Lietkabelis“ pelnė tiek taškų, kiek per pirmą ketvirtį.

Rungtynės prasidėjo apylygiai, tačiau antrajame ketvirtyje „Lietkabelis“ ėmė iniciatyvą į savo rankas.

Vytenis Lipkevičius ir Marius Valinskas šovė po tritaškį, prisidėjo ir Gytis Masiulis su Kyle’u Vinalesu, o galiausiai skirtumas tapo dviženklis – 45:34. Ivanas Buva tempė į priekį „Rytą“ ir tai naudos iškart nedavė, tačiau jau po pertraukos vilniečiai parodė kitą savo veidą.

Iš toli šovė Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas, dar du taškus pridėjo Dovis Bičkauskis, tad komandas skyrė tik taškas – 46:47. Galiausiai I.Buvos dėka „Rytas“ ėmė pirmauti, o Augustas Marčiulionis su Gyčiu Radzevičiumi skirtumą augino – 54:49.

Skirtumas nebuvo didelis, tačiau ketvirtame kėlinyje „Lietkabelis“ nepasinaudojo progomis atsitiesti. Vilniečiai situaciją kontroliavo vis stabiliau (65:56), o du iš eilės M.Girdžiūno tritaškiai beveik galutinai žudė svečius – 71:58.

„Ryto“ ekipoje laiko pasireikšti gavo dešimt žaidėjų, išskyrus Martyną Pacevičių ir Rapolą Ivanauską.

Martynas Echodas, nors pelnė tik 6 taškus, bet atkovojo 12 kamuolių, tuo tarpu M.Girdžiūnas iš 11 „Ryto“ tolimų metimų pataikė net 5 pats.

„Lietkabelio“ rotaciją sudarė devyni žaidėjai, iš jų Tadas Vaičiūnas rungtyniavo vos pustrečios minutės. G.Masiulis su K.Vinalesu aikštėje praleido po maždaug 35 minutes. Iš 67 pelnytų taškų daugiau nei pusę – 36 – surinko būtent šis tandemas.

„Rytas“: M.Girdžiūnas 17 (5/6 trit., 4 rez. perd.), A.Butkevičius (4/4 dvit., 6 atk. kam., 4 rez. perd.) ir I.Buva (5 atk. kam., 5 kld.) – po 14, D.Bičkauskis (0/3 trit.) ir L.Uleckas – po 8, G.Radzevičius 7 (8 atk. kam.).

„Lietkabelis“: K.Vinalesas 22, G.Masiulis 14 (9 atk. kam., 5 kld.), D.Gagičius ir V.Lipkevičius (4 atk. kam.) – po 8, G.Maldūnas 6 (5 atk. kam.), P.Valinskas 5.

„Lietkabelis“ buvo pasiruošęs labai gerai, tas pats scenarijus kartojosi antrą mačą iš eilės. Penktą pavarą įjungiame tik tada, kai esame atsilikinėjančių vaidmenyje. Tik mes nepanikavome, rūbinėje aptarėme, kad esame per minkšti gynyboje ir nesusimetame metimų. Antroje pusėje įėjome geru mentalitetu, susitvarkėme gynybą, vertėme varžovus mesti nepatogius metimus, laimėjome kovą dėl kamuolių“, – kalbėjo „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas.

„Antroji rungtynių pusė buvo siaubinga, nieko nekontroliavome, pralaimėjome kovą po krepšiais, klydome 10 kartų per du kėlinius. Skausmingas pralaimėjimas, turime kovoti artėjančiuose mačuose“, – pridėjo „Lietkabelį“ treniruojantis Nenadas Čanakas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris