G.Masiulio ir P.Valinsko sezono rungtynės leido „Lietkabeliui“ išvargti pergalę Alytuje
Foto: BNS/LKL.lt

G.Masiulio ir P.Valinsko sezono rungtynės leido „Lietkabeliui“ išvargti pergalę Alytuje

Autorius: LKL.lt
2021-03-14

Panevėžio „Lietkabelio“ (16/8) komanda turėjo pavargti „Betsafe-LKL“ išvykos rungtynėse, kad svečiuose 96:90 (19:20, 17:19, 27:22, 22:24, 11:5) po pratęsimo palaužtų Alytaus „Dzūkiją“ (7/14).

Labiausiai prie pergalės prisidėjo Gytis Masiulis ir Paulius Valinskas, kuriems tai naudingiausios sezono rungtynės. G.Masiulis pelnė 26 taškus, atkovojo 11 kamuolių, surinko 40 naudingumo balų, o P.Valinskas įmetė 23 taškus, atliko 5 perdavimus bei surinko 29 naudingumo balus.

Pirmieji du ketvirčiai buvo įtempti ir abi komandos vis epizodiškai persverdavo rezultatą savo pusėn. Nors po ilgosios pertraukos „Dzūkija“ į aikštę grįžo pirmaudama (39:36), iš persvaros nieko neliko po P.Valinsko ir Džordže Gagičiaus metimų – 40:39.  

Kristupo Žemaičio ir Pauliaus Danisevičiaus tolimi metimai neleido „Lietkabeliui“ pabėgti (47:47), tačiau lygiai tuo pačiu atsakė Vytenis Lipkevičius, o panevėžiečiai po truputį bandė imti iniciatyvą į savo rankas.

Tiesa, prieš lemiamą ketvirtį „Dzūkija“ atsiliko vos 2 taškais (61:63), tačiau G.Masiulis surengė dvi rezultatyvias atakas, prisidėjo ir kiti Panevėžio komandos atstovai ir pranašumas buvo jau solidesnis – 75:68. Simas Jasaitis su Kristupu Žemaičiu stengėsi intrigą išlaikyti, o likus minutei komandas skyrė tik 3 taškai – 81:84. Netrukus minėtas veteranas skirtumą mažino iki minimalaus (83:84), „Dzūkija“ po pertraukėlės neišnaudojo kelių gerų progų, tačiau K.Žemaitis provokavo Kyle’o Vinaleso pražangą.

Likus 5 sekundėms K.Žemaičio baudos išvedė į priekį „Dzūkiją“ (85:84), tačiau jų mesti stojo ir P.Valinskas.  Pirmas metimas skriejo pro šalį, antras rezultatą lygino (85:85), komandų laukė pratęsimas. Jame, rodėsi, panevėžiečiai kontroliuoja situaciją, bet po S.Jasaičio tritaškio „Dzūkija“ vėl atsiliko neženkliai (90:92), vis tik G.Masiulis ir P.Valinskas vaidino svarbią rolę lemiamu metu ir artino „Lietkabelį“ prie pergalės – 96:90.

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 26 (11 atk. kam., 40 n.b.), Paulius Valinskas 23 (4 atk. kam., 5 rez. perd.), Kyle’as Vinalesas 21 (6/14 dvit., 6 kld., 9 n.b.), Vytenis Lipkevičius 9 (3/3 trit.), Gabrielius Maldūnas ir Džordže Gagičius – po 6.

„Dzūkija“: Matas Jucikas 18, Kristupas Žemaitis, Simas Jasaitis ir Giedrius Staniulis (8 atk. kam.) – po 14, Paolo Marinelli 10 (6 rez. perd., 2/2 trit.).

„Turėjome baigti rungtynes be pratęsimo. Sveikinu komandą, nes tai kilome, tai leidomės, atrodėme neblogai, prametėme laisvus metimus ir galiausiai viskas pasisuko taip“, – apgailestavo Nikola Vasilevas, treniruojantis „Dzūkiją“.

Tuo tarpu Nenadas Čanakas, nepaisant pergalės, labai patenkintas maču tikrai nebuvo.

„Pirmą mačo dalį nekontroliavome kovos po krepšiu, daug klydome, vėliau atrodėme geriau, tačiau gynyboje nedarėme gerų sprendimų. Žemaitis ir Jasaitis gavo progas mesti ir tai darė. Gale mums pasisekė, bet pratęsime, manau, pergalės nusipelnėme“, – teigė „Lietkabelio“ strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris