Efektingai mačą perlaužusios „Pieno žvaigždės“ laimėjo Prienuose
Foto: BNS/LKL.lt

Efektingai mačą perlaužusios „Pieno žvaigždės“ laimėjo Prienuose

Autorius: LKL.lt
2021-03-20

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (10/14) komanda „Betsafe-LKL“ mače parodė charakterį, surengė puikią atkarpą trečiojo kėlinio pabaigoje ir taip dėjo pamatus pergalei.

Gedimino Petrausko auklėtiniai dramatiškoje kovoje svečiuose 76:71 (18:25, 16:16, 26:16, 16:14) atsilaikė prieš Prienų „CBet“ (9/16) klubą.

Pasvališkiai rungtynes buvo pradėję geriau, tačiau iniciatyvą „CBet“ perėmė greitai, surengė atkarpą 11:2 ir pirmavo jau 25:18. Edgaras Želionis ir Jahennsas Manigat skirtumą ištirpdė (25:27), tačiau šįkart Justinas Jogminas ėmėsi darbo ir prieš ilgąją pertrauką savo komandai leido būti priekyje 41:34.

Pozityviai „CBet“ pradėjo ir trečią ketvirtį (52:37), bet tolimais metimais J.Manigat vis bandė pateikti atsaką ir jam tai sekėsi neblogai – pataikyti buvo jau 4 tolimi metimai, per likusią mačo dalį jis daugiau jų nesmeigė.

„Pieno žvaigždės“ naudojosi strigusiu varžovų puolimu ir galiausiai laikė kontrolę savo rankose bei pirmavo 60:57. Tai padaryti leido puiki 6 minučių atkarpa, kurioje „CBet“ pelnė vos 3 taškus, o „Pieno žvaigždės“ – net 21.

Svečiai dabar jau buvo užtikrintesni, tačiau lengvų progų nešvaistė ir prieniškiai, kurie lygino rezultatą po Einaro Tubučio ir Egidijaus Dimšos metimų iš po krepšio – 71:71. Vis tik baudų metimai tvirtino svečių pergalę: juos pataikė T.Lekūnas , vėliau vieną – Stevenas Haney, o Ignas Sargiūnas gana laisvą tritaškį metė pro šalį.

Anksčiau ekipos „Betsafe-LKL“ buvo susitikusios dukart – abu mačus laimėjo Pasvalio klubas.

Pasvalio ekipoje rezultatyvumu labiausiai išsiskyrė trys žaidėjai. Tomas Lekūnas pelnė 23 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, Paulius Petrilevičius pridėjo 14, o J.Manigat – 13 taškų. Be minėtų 4 J.Manigat tolimų metimų, T.Lekūnas pridėjo dar 3, kai visa „Pieno žvaigždžių“ ekipa įmetė 10.

T.Lekūnas paskutinėmis mačo sekundėmis dar gavo smūgį į kaklą ir paliko aikštę iki sirenos.

Emmanuelis Lecomte’as trečiame kėlinyje baigė rungtynes, nes užsidirbo antrą techninę pražangą už ginčus su teisėjais.

„CBet“: Egidijus Dimša 14, Dominykas Domarkas (1/7 trit., 7 rez. perd.), Einaras Tubutis (5 atk. kam., 5 kld.) ir Justinas Jogminas – po 11, Ignas Sargiūnas (1/5 trit.) ir Mindaugas Sušinskas – po 8.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 23 (9 atk. kam., 9 išpr. praž., 28 n.b.), Paulius Petrilevičius 14, Jahennsas Manigat 13, Stevenas Haney 8, Edgaras Želionis 7 (7 atk. kam.).

„CBet“ treneris Mantas Šernius pripažino, kad jo ekipa gale nebuvo verta laimėti.

„Teisingai įėjome į rungtynes, kontroliavome jas iki trečio kėlinio, kur gavome gerą smūgį į veidą. Nesugebėjome pakilti. Gale turėjome šansų, bet klydome ir nepasiėmėme pergalės, kuri buvo praktiškai kišenėje. Tokias rungtynes sutinku pralaimėti, nes patys daug ko nedarėme, kad laimėtume“, – sakė M.Šernius.

G.Petrauskas išskyrė pergalės priežastis.

„Pradžioje atrodė, kad gynyba nebus tokia skylėta, tačiau labai paleidome varžovus iš visų situacijų. Vienas prieš vieną, pikenrolai, metimai iš toli – niekur negalėjome apsiginti. Antrame kėlinyje kažkiek gynyba apsinormalizavo, o trečias ketvirtis leido grįžti į rungtynes. Turėjome optimalų penketą, agresyvumą“, – pripažino jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris