Turnyro lentelės kaimynų akistatoje „Dzūkija“ patiesė Kėdainių ekipą
Foto: LKL/BNS

Turnyro lentelės kaimynų akistatoje „Dzūkija“ patiesė Kėdainių ekipą

Autorius: LKL.lt
2021-03-20

Šeštadienio vakarą „Betsafe-LKL“ čempionate svarbią pergalę kovoje dėl patekimo į atkrintamųjų etapą iškovojo Alytaus „Dzūkija“ (8-15), namuose įveikusi turnyro lentelės kaimynus Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (7-18) krepšininkus.

Alytiškiai varžovus iš Kėdainių namuose įveikė 87:76 (29:20, 24:25, 20:19, 14:12)

Intriga „Dzūkijos“ teritorijoje buvo gyva beveik visos dvikovos metu, tačiau nugalėtojo klausimą išsprendė tai, kaip užtikrintai lemiamą kėlinį pradėjo šeimininkai. Puikią gynybą prasidėjus ketvirtajam kėliniui padomonstravę alytiškiai per pirmas penkias minutes į savo krepšį praleido vos du taškus ir nutolo 79:66.

Į pergalę „Dzūkijos“ komandą vedė įžaidėjo Kristupo Žemaičio ir centro Giedriaus Staniulo tandemas. Jiedu kartu pelnė pusę visų komandos taškų – 49. K. Žemaitis atitinkamai pelnė 20 taškų ir pridėjo 10 rezultatyvius perdavimus, taip užfiksuodamas 30 naudingumo balų rodiklį, o G. Staniulis surinko 29 taškus ir sugriebė 4 atkovotus kamuolius. Tai geriausios G. Staniulio rungtynės šiame sezone.

Neblogas rungtynes sužaidė ir Alytaus komandos veteranas bei kapitonas Artūras Jomantas. Puolėjas pademonstravo universalumą: pelnė 8 taškus, sugriebė 7 atkovotus kamuolius ir išskirstė 6 rezultatyvius perdavimus.

Naudingiausiai Kėdainių ekipoje rungtyniavo neseniai prie komandos prisijungęs Julius Jucikas – jo sąskaitoje 19 naudingumo balų. Tiesa, rezultatyviausias komandoje šioje dvikovoje buvo legionierius Sedrickas Barefieldas, pelnęs 17 taškų.

Alytiškiai šiose rungtynėse atliko beveik dvigubai daugiau rezultatyvių perdavimų – 23 prieš 12, taip pat ženkliai taikliau atakavo iš dviejų taškų vertės metimų zonos – 62 proc. prieš 42 proc.

Tai buvo jau trečioji šių dviejų komandų tarpusavio akistata šiame sezone. Visus tris kartus laimėjo Alytaus komanda.

„Dzūkija“: G. Staniulis 27 (4 atk. kam.), K. Žemaitis 29 (9 rez. perd.), Paulo Marinelli ir Matas Jucikas po 9, A. Jomantas 8 (18 naud. bal.).

„Nevėžis-Optibet“: S. Barefieldas 17, J. Jucikas 16. Rafaelis Freira Luzas 15.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris