Skambus D.Gailiaus sugrįžimas – baudos metimu „Neptūnas“ palaužė kėdainiškius
„Neptūno“ nuotr.

Skambus D.Gailiaus sugrįžimas – baudos metimu „Neptūnas“ palaužė kėdainiškius

Autorius: LKL.lt
2021-04-03

Deividas Gailius sugrįžo į Klaipėdą ir tai padarė su trenksmu.

Jis tapo „Neptūno“ (9/17) lyderiu ir Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) namų rungtynėse baudos metimu 84:83 (22:23, 21:17, 24:22, 17:21) palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (7/19).

Su šia pergale „Neptūnas“ nutraukė penkių pralaimėjimų seriją „Betsafe-LKL“.

Kėdainių komanda rungtynes pradėjo susikraudama 7 taškų persvarą (9:2), tačiau užteko poros minučių, kad iš jos nieko neliktų, o Žygimantas Janavičius rezultatą persvėrė – 12:9. „Neptūno“ komandai nebuvo lengva išlikti priekyje ir artimiausią ketvirtį kova virė labai atkakli ir lygi (34:35), tad intriga maksimumą pasiekė po didžiosios pertraukos.

Tritaškių dėka šeimininkai saugojo persvarą (51:45), tačiau baudos metimais „Nevėžis-Optibet“ vėl ėmė kvėpuoti į nugaras, o likus 9 minutėms atsiliko tik 67:69. Julius Jucikas rezultatą lygino (69:69), bet D.Gailius pataikė iš toli, pataikė ir Simas Galdikas, tačiau pro šalį nešovė Julius Jucikas – 73:74.

Likus dviem su puse minutės vėl įsivyravo lygybė, kadangi tritaškį smeigė Sedrickas Barefieldas (76:76), o galiausiai abi komandos keitėsi tolimais metimais ir D.Gailius, likus daugiau nei minutei, vedė į priekį savo ekipą – 81:79. Kai atrodė, jog po S.Galdiko baudų „Neptūnas“ yra šalia pergalės, S.Barefieldas įmetė baudą, o po jos – tritaškį, lygindamas rezultatą – 83:83. Galiausiai likus 3 sekundėms D.Gailius stojo mesti baudų, vieną pataikė ir ji tapo lemiama.

Jis per 27 minutes pelnė 17 taškų (3/6 dvit., 3/9 trit., 2/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 3 kartus suklydo, 2 kamuolius perėmė, išprovokavo 4 pražangas, tiek pat sykių pažeidė taisykles ir surinko 9 naudingumo balus.

Pirmą tarpusavio mačą klaipėdiečiai buvo laimėję 76:70, antrą pralaimėjo 76:79.

„Neptūnas“: Deividas Gailius 17, Evaldas Šaulys 14 (4/4 dvit., 1/3 trit.), Matas Jogėla 11, Žygimantas Janavičius 9 (9 rez. perd.), Benas Griciūnas (8 atk. kam.) ir Martynas Mažeika 8.

„Nevėžis-Optibet“: Julius Jucikas 19 (7 kld., 9 n.b.), Arielis Hukporti 16 (7 atk. kam.), Sedrickas Barefieldas 11, Jokūbas Gintvainis 9, Julius Kazakauskas 8 (11 atk. kam., 6 rez. perd.).

„Neptūno“ strategas ypač pasidžiaugė D.Gailiaus sugrįžimu.

„Pagaliau pavyko nutraukti skaudžią, psichologiškai sunkią pralaimėjimų seriją. Dėkui vyrams už kovą, jie suprato mačo svarbą, daužėsi, mušėsi, todėl iškovojome pergalę. Labai padėjo Gailiaus sugrįžimas, tokio vieno žaidėjo mums ir reikėjo, jis ėmėsi iniciatyvos, kai mums buvo sunku“, – sakė Tomas Gaidamavičius.

Marius Kiltinavičius apgailestavo, kad nesėkmę lėmė mažos detalės.

„Aikštelėje buvo mūšis, permainingos rungtynės taškas į tašką. Dažnai krepšinyje būna, kad maži dalykai nulemia rungtynes. Mums trūko sėkmės, negalima sužaisti taip, kad turint 2 taškų deficitą, po pertraukėlės sugebame tik sužingsniuoti“, – apgailestavo jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris