Dominavęs „Žalgiris“ apkartino skaudžią netektį išgyvenusios „Juventus“ nuotaiką
Foto: BNS/LKL.lt

Dominavęs „Žalgiris“ apkartino skaudžią netektį išgyvenusios „Juventus“ nuotaiką

Autorius: LKL.lt
2021-04-20

Utenos „Juventus“ (20/11) komanda dar rungtynių pradžioje prarado Vaidą Kariniauską, o vėliau rimtesnio iššūkio Kauno „Žalgiriui“ (25/3) nemetė.

Martino Schillerio auklėtiniai namie 97:79 (26:16, 30:25, 17:18, 24:20) susitvarkė su svečiais iš Utenos.

Tai buvo pirmas mačas „Žalgirio“ arenoje nuo praeitų metų rudens, kuomet jį stebėjo ir sirgaliai.

Marius Grigonis ir Gintautas Matulis mačą atidarė apsikeitę tolimais metimais, tačiau netrukus „Žalgiris“ kiek atitrūko – 8:3. Kai atrodė, kad „Juventus“ gali artėti, Vaidas Kariniauskas susižeidė ranką, iš emocijų spyręs į LED ekraną užsidirbo techninę pražangą, išbėgo į rūbinę, o iškart po to techninę pražangą gavo ir Žydrūnas Urbonas. Tai apsunkino „Juventus“ situaciją, skirtumas augo ir po pirmojo kėlinio šeimininkai pirmavo 26:16.

Galiausiai paaiškėjo, kad V.Kariniausko situacija yra labai rimta – pasak „Juventus“, jam lūžo alkūnkaulis ir stipinkaulis, šis sezonas lyderiui jau baigtas.

Utenos komandai pavyko surengti atkarpą 6:0, o po Martyno Gecevičiaus tritaškio komandas skyrė 5 taškai – 25:30. Vis tik M.Grigonis, Paulius Jankūnas ir Thomasas Walkupas grąžino „Žalgiriui“ dviženklę persvarą – 39:27. Nuo šio momento kontrolė buvo žalgiriečių rankose.

Daug prošvaisčių „Juventus“ žaidime nebūta, o V.Kariniausko netektis padėtį vertė nepavydėtina. Paskutiniame ketvirtyje žalgiriečiams beliko pratęsti dominavimą, nors uteniškiai ir nesileido triuškinami. 

Ant parketo po koronaviruso grįžo žalgirietis Nigelas Hayesas, kuris per 14 minučių pelnė 3 taškus (1/2 trit.), atkovojo 2 kamuolius, išprovokavo pražangą, 4 kartus pažeidė taisykles ir surinko 1 naudingumo balą.

„Žalgiris“: Marius Grigonis 15, Lukas Lekavičius ir Thomasas Walkupas (8 rez. perd.) – po 13, Joffrey Lauvergne’as 12 (5 atk. kam.), Rokas Jokubaitis 8. Steve’as Vasturia 7.

„Juventus“: Žygimantas Skučas 24, Gintautas Matulis 12, Mindaugas Kupšas (8 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Ignas Vaitkus – po 10.

„Linkiu sveikatos Kariniauskui, nes jis yra svarbiausias jų komandos žaidėjas, – spaudos konferenciją palinkėjimu pradėjo Martinas Schilleris. – Buvo smagu pamatyti sirgalius ir jausti jų palaikymų. Jų buvo tik 150, bet tai geriau nei nieko“.

„Didžiuojuosi vyrais, kad nenuleidome rankų. Kariniauskas sužaidė 3 minutes ir mes likome be įžaidėjų prieš „Žalgirį“. Išvykoje. Įsivaizduokite, kokioje mes padėtyje. Negaliu sakyti, kad nebuvome šalia varžovų. Mačiau, treneris ėmė minutės pertraukėles, išleido gale sunkiąją artileriją. Tai reiškia, kad nebuvo jiems labai ramu. O tai yra svarbiausia“, – džiaugėsi „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris