„Neptūno“ sąskaitoje – labai svarbi pergalė Alytuje
Foto: BNS/LKL.lt

„Neptūno“ sąskaitoje – labai svarbi pergalė Alytuje

Autorius: LKL.lt
2021-04-29

Klaipėdos „Neptūnui“ (12/21) labai svarbios pergalės, norint įsitvirtinti Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) atkrintamųjų aštuonete.

Tai pavyko padaryti išvykos rungtynėse, kur 86:77 (22:18, 26:23, 21:19, 17:17) buvo įveikta Alytaus „Dzūkija“ (10/22). Būtent dzūkai, esantys devintoje pozicijoje, yra pretendentai dar aplenkti klaipėdiečius.

Iškart tolimų metimų negailėjęs „Neptūnas“ rungtynes pradėjo sėkmingiau ir po truputį krovėsi pranašumą. Nors dzūkai stengėsi varžovų pernelyg į priekį nepaleisti (23:25), Žygimantas Janavičius ir Norbertas Giga toliau laidė tritaškius, o skirtumas tapo dviženklis – 45:31.

Paolo Marinelli su Vyteniu Čižausku sušvelnino skirtumą antrojo ketvirčio pabaigoje (41:48), tačiau klaipėdiečiai išlaikė kontrolę savo rankose – 69:60.

Prieš paskutines 10 minučių „Dzūkija“ turėjo šansų atsitiesti, bet Deividas Gailius ir Matas Jogėla artino prie pergalės „Neptūną“ – 75:62. Galiausiai ji pasiekta buvo užtikrintai.

Kovą po krepšiais svečiai laimėjo net 45:26. Vien puolime „Neptūnas“ nusiėmė 14 kamuolių.

Matas Jogėla pelnė 22 taškus (7/9 dvit., 2/3 trit., 2/3 baud.), atkovojo 8 kamuolius ir surinko 25 naudingumo balus. Jis pakartojo karjeros rezultatyvumo rekordą „Betsafe-LKL“.

Vyteniui Čižauskui tai buvo geriausias sezono mačas – 19 tšk., 23 n.b.

Klaipėdiečių kelyje reguliariajame sezone dar laukia rimti varžovai – Panevėžio „Lietkabelis“, Vilniaus „Rytas“ ir „Šiauliai“. Sudėtingas ir dzūkų iššūkis – Utenos „Juventus“, Pasvalio „Pieno žvaigždės“, „Rytas“ ir „Lietkabelis“.

„Dzūkija“: Artūras Jomantas 23 (9 atk. kam.), Vytenis Čižauskas 19, Matas Jucikas 13, Paolo Marinelli 10, Martynas Zigmantavičius 4 (5 rez. perd.).  

„Neptūnas“: Matas Jogėla 22 (8 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 17 (3/4 trit., 6 atk. kam., 6 rez. perd.), Deividas Gailius 16, Martynas Mažeika ir Norbertas Giga – po 10.

„Sveikinu „Neptūną“ su pergale, o savo žaidėjus – su kova. Turėjome ligų ir traumų, bet parodėme charakterį iki paskutinės minutės. Žaidėme gerai, bet kova dėl kamuolių buvo esminis pralaimėjimo faktorius“, – kalbėjo „Dzūkijos“ treneris Nikola Vasilevas.

„Sunku pasakyti, ar tai mūsų brandžiausia atkarpa. Jei dar pergalių pasieksime, gal ir galėsime taip sakyti. Rungtynės buvo sunkios, klampios – kaip ir visada su dzūkais. Jautėme nervingumą, nes mačas buvo svarbus. Tą parodo ir 20 klaidų, po kurių gavome daug greitų taškų“, – sakė Tomas Gaidamavičius, treniruojantis „Neptūną“.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris