Lengvo gyvenimo negavęs „Žalgiris“ žengė pirmą žingsnį pusfinalio link
Foto: BNS/LKL.lt

Lengvo gyvenimo negavęs „Žalgiris“ žengė pirmą žingsnį pusfinalio link

Autorius: LKL.lt
2021-05-12

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) be staigmenų startavo dar viena ketvirtfinalio serija, kurioje susitiko lyderiai ir aštuntą vietą užėmę krepšininkai.

Kauno „Žalgiris“ namie 81:74 (28:20, 24:16, 21:19, 8:19) susitvarkė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ ir serijoje iki dviejų pergalių dabar pirmauja 1:0.

Kita komandų akistata vyks gegužės 15 dieną Pasvalyje, pergalės atveju „Žalgiris“ žengs į pusfinalį.

Šioms komandos tai buvo jau septintoji tarpusavio akistata, įskaičiuojant „Citadele-KMT“ turnyrą.

Pirmosiomis minutėmis Pasvalio ekipa dar bandė lengvai nepaleisti „Žalgirio“ į priekį, tačiau skirtumą Thomasas Walkupas, Nigelas Hayesas ir Marius Grigonis greitai vertė dviženkliu – 20:8. Pasvališkiai buvo pagerinę situaciją (23:28), tačiau tai buvo tik trumpalaikis blyksnis ir „Žalgiris“ visiškai perėmė kontrolę į savo rankas – 52:36.

Galiausiai Augustine’as Rubitas skirtumą vertė triuškinančiu (69:48) ir „Pieno žvaigždėms“ reikėjo kone stebuklo išsigelbėjimui. Nors paskutiniame ketvirtyje svečiai ir atkūrė intrigą (69:78), N.Hayesas pataikė iš toli ir tai buvo skausminga „Pieno žvaigždėms“ – 81:69. Pasvalio klubas sušvelnino rezultatą ir nedavė lengvo gyvenimo žalgiriečiams, tačiau pergalės iškovoti nesutrukdė. 

Rungtynių metu Pasvalio klubas neteko Branko Mirkovičiaus, kuris aikštę paliko su išmuštais dantimis. Už jį epizodą Thomasas Walkupas buvo nubaustas nesportine pražanga. 

Pasvalio komandoje ryškus buvo trio: Karolis Giedraitis pelnė 19 taškų, Edgaras Želionis ir Paulius Petrilevičius – po 14. Likusi komanda pelnė tik 27 taškus.

Pasvalio klubas pataikė vos 7 tritaškius iš 26, „Žalgiris“ – 11 iš 25.

„Žalgiris“:  Marius Grigonis 16, Joffrey Lauvergne’as (8 atk. kam.) ir Lukas Lekavičius – po 14, Thomasas Walkupas 11 (7 rez. perd.), Nigelas Hayesas 8.

„Pieno žvaigždės“: Karolis Giedraitis 19 (4/6 trit.), Edgaras Želionis (8 atk. kam.) ir Paulius Petrilevičius – po 14, Arvydas Šikšnius 8, Tomas Lekūnas 7.

„Ketvirtame kėlinyje gynybiniai susitarimai neveikė, bet smagu, kad iškovojome pergalę. Žinojome Pasvalio komandą gerai, buvome žaidę jau šešis kartus šį sezoną, todėl staigmenų nesulaukėme“, –  kalbėjo Martinas Schilleris, atskleidęs, kad Patricio Garino sezonas dėl traumos baigtas.

„Atkarpomis atrodėme tikrai prastai, pametę galvas, darėme klaidų, kurių turėtume išvengti šioje sezono stadijoje, tačiau kitomis atkarpomis neblogai dalijomės kamuoliu, 20 rezultatyvių perdavimų – tikrai susikūrėme metimų“, – dvejopomis mintimis dalijosi Gediminas Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris