Šimtą taškų pelnęs Kauno „Žalgiris“ – pirmasis finalo ketverto dalyvis
Foto: LKL/BNS

Šimtą taškų pelnęs Kauno „Žalgiris“ – pirmasis finalo ketverto dalyvis

Autorius: LKL.lt
2021-05-15

Šeštadienio pavakarę „Betsafe-LKL“ čempionate paaiškėjo pirmasis finalo ketverto dalyvis. Juo tapo antrąją pergalę iš eilės ketvirtfinalio etape pasiekęs dabartinis Lietuvos čempionas Kauno „Žalgiris“.

Žalgiriečiai išvykoje 100:81 (30:24, 17:25, 27:13, 26:19) nugalėjo Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ krepšininkus.

Pirmąją tarpusavio dvikovą Kaune „Žalgiris“ laimėjo po atkaklesnės kovos 81:74. Į finalo ketvertą Martino Schillerio auklėtiniai žengia serijos rezultatu 2:0.

Intriga Pasvalio miesto arenoje buvo gyva tik du kėlinius. Per ilgąją pertrauką dviejų taškų pranašumą (49:47) turėjo „Pieno žvaigždės“.

Vis dėlto, į trečiąjį kėlinį šalies čempionai išėjo jau visai kitokie – per visą trečią ketvirtį „Žalgiris“ savo varžovams leido pelnyti vos 13 taškų, patys žalgiriečiai pelnė 27 ir nutolo dvylikos taškų skirtumu.

Ryškiausia figūra aikštelėje ilgą laiką buvo žalgirietis Nigelis Hayesas – amerikietis jau po trijų kėlinių buvo perkopęs 20 pelnytų taškų ribą, o savo pasirodymą baigė su 23 taškais.

„Žalgirio“ užtikrintą pergalę garantavo ketvirtajame kėlinyje įsisiautėjęs Lukas Lekavičius. Staigusis žalgirietis lemiamo ketvirčio metu pataikė kelis sudėtingus dvitaškius, o viso surinko 19 taškų.

Nors ketvirtajame kėlinyje pasvaliečiai dar buvo priartėję iki devynių taškų deficito, likus minutei iki rungtynių pabaigos komandas jau skyrė nebepavejamas keturiolikos taškų skirtumas.

Pasvalio ekipoje geriausiai rungtyniavo legionierius Jahennsas Manigatas, kuris pelnė 23 taškus. Taip pat gerą pasirodymą surengė komandos kapitonas Arvydas Šikšnius. Sunkusis puolėjas sužaidė vieną geriausių sezono mačų ir pelnė 16 taškų.

Simbolinį 100-ąjį tašką „Žalgirio“ komandoje pelnė snaiperis Karolis Lukošiūnas. Šis krepšininkas pataikė penkis tritaškius ir surinko 17 taškų.

Bendrai 2020-2021 m. laikotarpiu, skaičiuojant ir „Betsafe-LKL“ čempionatą, ir Citadele Karaliaus Mindaugo Taurės (Citadele KMT) turnyrą, tai buvo jau aštuntasis šių komandų susitikimas. Visus aštuonis kartus laimėjo Kauno ekipa.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris