M. Grigonis palieka „Žalgirį“
LKL / BNS nuotr.

M. Grigonis palieka „Žalgirį“

Autorius: zalgiris.lt
2021-06-12

Mariaus Grigonio trejų metų karjeros etapas Kauno „Žalgirio“ gretose baigėsi. Žalgirietis kitame sezone atstovaus Maskvos CSKA klubui, su kuriuo pasirašė ilgalaikį kontraktą.

Šį sezoną Kauno ekipos vedliu Eurolygoje buvęs universalusis gynėjas paskutinėse „Betsafe–LKL“ finalo serijos rungtynėse tolimu tritaškiu bei iškovotu trofėjumi atsisveikino su Kaunu.

Prieš persikeldamas į naują klubą paskutiniame savo interviu su žaliais marškinėliais „Žalgiris TV“ komandai M.Grigonis pasakojo apie metus „Žalgiryje“ bei sprendimą keltis į CSKA.

„Čia mano miestas, mano šalis. Man negalėjo būti čia nesmagu. Su šeima praleidau tiek daug laiko, galėjau būti su draugais. Kai prasidėjo sezonas, norėjosi negalvoti apie ateitį, bet jau sezono metu pradėjo plaukti pasiūlymai.

Aišku, iškart ateina pirma mintis – nesinori ir liūdna palikti komandą. Kas su manimi bendrauja žino, kiek man reiškia klubas ir miestas. Ateina liūdesys, bet vėliau viską supranti. Nori siekti aukščiausių tikslų, kilti ir tobulėti. Tokie pasiūlymai nesimėto. Nė vienas logiškai mąstantis žmogus nebūtų atsisakęs tokio pasiūlymo“, – tikino M.Grigonis.

Nuolatinė finalo ketvertų dalyvė ir dukart Eurolygos čempiono Dimitrio Itoudžio treniruojama CSKA komanda dar sezono metu užmetė tinklus ant M.Grigonio. Vienu geidžiamiausių gynėjų Europos žaidėjų rinkoje buvęs M.Grigonis aiškina, kad būtų buvę sunku atsisakyti tokio Maskvos ekipos pasiūlymo.

„Visų pirma, sportiniu principu nori pasiekti ir pasiimti, kaip įmanoma daugiau, ir būti geriausiu žaidėju. Kiek mes žaidžiame krepšinį? 10 metų? Gerai, Jankis žaidžia 30 metų. Normalus žaidėjas žaidžia 10–15 metų. Iš tų metų nori pasiimti kaip įmanoma daugiau. Maskvos komanda yra viena geriausių Europoje ir jos pasiūlymo yra sunku atsisakyti“, – kalbėjo krepšininkas.

„Žalgirį“ paliekantis M.Grigonis tikina, kad ir toliau seks komandos rezultatus bei liks didžiuliu žaliai baltų sirgaliumi. Pokalbio pabaigoje krepšininkas leido suprasti, kad į Kauno komandą, susiklosčius aplinkybėms, visada norėtų sugrįžti.

„Žalgiriui“ noriu visada tik geriausios ir šviesiausios ateities. Šiais metais buvo kombinacija tarp likusių žaidėjų iš Šaro eros ir patyrusių krepšininkų, atvykusių su Martinu Schilleriu. Mes vieni kitiems padėjome. Kitais metais treneris turės daugiau patirties, jis daug ko išmoko iš šio sudėtingo sezono.

Viskas priklauso nuo to, koks bus biudžetas, kokie žaidėjai atvyks. Turi sukristi daug detalių, kad viskas būtų gerai. Visada palaikysiu „Žalgirį“, o krepšininko keliai nežinomi – tai, kad išvykstu, nereiškia, jog visam laikui“, – kalbėjo Marius.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris