Atsinaujinęs „Neptūnas“ – kokia Klaipėdos ekipa mėgins susigrąžinti prarastas pozicijas?
Foto: LKL/BNS

Atsinaujinęs „Neptūnas“ – kokia Klaipėdos ekipa mėgins susigrąžinti prarastas pozicijas?

Autorius: LKL.lt
2021-09-03

„Betsafe-LKL“ komandoms susirinkus į treniruočių stovyklas ir pamažu ruošiantis naujajam sezonui, LKL.lt tęsia visų pirmenybių ekipų apžvalgą – praėjusio sezono rezultatus, per vasarą atliktus pokyčius ir tai, kokius tikslus sau galėtų kelti visi klubai.

Šįkart – Klaipėdos „Neptūno“ eilė.

Praėjęs sezonas. 6 vieta (14 pergalių, 22 pralaimėjimai).

„Neptūnas”, iki praėjusio sezono buvęs nuolatiniu „Betsafe-LKL” pusfinalio dalyviu, pernai patyrė šiokį tokį nuosmukį. Klaipėdiečiai savo sudėtyje turėjo kaip niekad daug jaunimo, tačiau jaunatviška energija daug pergalių neatnešė. „Neptūnas“ tik reguliariojo sezono pabaigoje įsitvirtino tarp į atkrintamąsias patenkančių ekipų ir jose iškart susidūrė su Panevėžio „Lietkabeliu“. Nors pirmajame mače „Neptūnas“ kaip reikiant pakuteno panevėžiečių padus, antrajame susitikime klaipėdiečių sezonas baigėsi.

Treneris. Tomas Gaidamavičius.

Buvęs krepšininkas pradeda antrąjį pilną sezoną prie „Neptūno“ vairo. Strategas auga kartu su jauna komanda, kuri šiemet jau turėtų būti labiau įsisavinusi trenerio propaguojamo krepšinio niuansus. T. Gaidamavičiaus auklėtinių teigimu, treneris sugeba rasti ryšį su visais žaidėjais. Komanda lietuviška, todėl vairininkui nė nereikia vartoti anglų kalbos.

Išvykę žaidėjai. Evaldas Šaulys, Tadas Pažėra, Norbertas Giga, Darrinas Dorsey, Džiugas Slavinskas, Giedrius Stankevičius, Simas Galdikas.

Komandą paliko ilgametis jos vedlys ir kapitonas S. Galdikas. Išvyko vieninteliu legionieriumi pernai buvęs D. Dorsey bei dar keli lietuviai – E. Šaulys, N. Giga, Dž. Slavinskas, T. Pažėra ir G. Stankevičius. Ryškesnę rolę komandoje vaidino tik keli iš šių krepšininkų, juos pakeisti mėgins naujai į ekipą privilioti veidai.

Atvykę žaidėjai. Edgaras Želionis, Julius Jucikas, Dovydas Romančenko.

Vos trys naujokai, iš kurių vienas – E. Želionis – jau yra atstovavęs „Neptūnui“, su kuriuo tuomet iškovojo bronzos medalius. Šis krepšininkas, žaisdamas Pasvalyje, pernai iškovojo ir „Betsafe-LKL“ mėnesio žaidėjo titulą. J. Jucikas taps antruoju Jucikų giminės atstovu uostamiestyje, nes čia jau yra žaidęs jo jaunesnysis brolis Matas. Naujokų gretas klaipėdiečiai baigė rikiuoti sulig Dovydo Romančenkos atėjimu. Visi trys nauji žaidėjai – aukštaūgiai.

Likę žaidėjai. Žygimantas Janavičius, Adomas Sidarevičius, Martynas Mažeika, Lukas Kreišmontas, Aidas Einikis, Deividas Gailius, Matas Jogėla, Nojus Mineikis, Klaidas Metrikis, Benas Griciūnas.

Klubo branduolys išliko beveik nepakitęs. Atakoms ir vėl diriguos Ž. Janavičius, taškus rinks D. Gailius, o rūbinėje vadžias ir toliau laikys M. Mažeika. Žingsnį į priekį turėtų dėti uostamiesčio jaunimas – N. Mineikis ir K. Metrikis, pernai apšilęs kojas Lietuvos pirmenybėse. Trečiąjį sezoną su melynai-baltais marškinėliais pradės M. Jogėla.

Esminis klausimas. Ar praėjęs sezonas užgrūdino „Neptūną“ naujoms pergalėms?

Po eilės metų, kai „Neptūnas“ kovojo dėl aukščiausių apdovanojimų, atėjus prastesniam sezonui, Klaipėdos krepšinio sirgaliai neabejotinai norės matyti savo komandą, kovojančią dėl prarastų pozicijų. Lengva nebus, tačiau pernai „Betsafe-LKL“ jau apšaudytas jaunimas šiemet Lietuvos arenose turėtų jaustis drąsiau, o reikiamu metų žodį tarti norės ir komandos veteranai, žinantys, ką reiškia rungtyniauti didelės vertės rungtynėse.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris