Kokią Saulės miesto ekipą išvysime naujajame sezone?

Kokią Saulės miesto ekipą išvysime naujajame sezone?

Autorius: LKL.lt
2021-09-05

„Betsafe-LKL“ ekipoms jau ruošiantis už keliolikos dienų prasidėsiančioms čempionato batalijoms, LKL.lt tęsia visų lygos ekipų tarpsezonio darbus – įvykusius sudėties pokyčius, trenerius ir tai, kas turėtų labiausiai intriguoti šių komandų sirgalius naujajame sezone. Šįkart – „Šiaulių-7bet“ eilė.

Praėjęs sezonas. 7 vieta (13 pergalių, 23 pralaimėjimai).

Praėjęs „Betsafe-LKL“ sezonas šiauliečiams prasidėjo labai nesėkmingai – septyniais pralaimėjimais iš eilės. Visgi kiek vėliau geltonieji surado kelių į pergales ir pamažu pradėjo didinti savo laimėjimų kraitį. Galiausiai Antano Sireikos kariauna kabinosi ir į 5-6 vietas reguliariajame sezone, kurios būtų leidusios išvengti Kauno „Žalgirio“ ar Vilniaus „Ryto“ barjero jau pirmajame atkrintamųjų varžybų etape, tačiau to padaryti nepavyko. Išretėję „Šiauliai“ sezoną baigė pralaimėdami ketvirtfinalį vilniečiams 0:2.

Treneris. Antanas Sireika.

Legendinis Lietuvos krepšinio treneris lieka ten, kur praleido didžiąją dalį savo ilgos karjeros. A. Sireika „Betsafe-LKL“ dirba kur kas ilgiau nei bet kuris kitas lygos strategas. Tiek šilto, tiek šalto matęs klubo vairininkas yra žinomas kaip į puolimą orientuotą žaidimą propaguojantis treneris. Jei atvykę naujokai greitai įsilies į žaidimo schemas, o likę krepšininkai žengs bent po mažą žingsnį į priekį, „Šiauliai-7bet“ demonstruos akiai patrauklų žaidimą.

Išvykę žaidėjai. Denisas Krestininas, Šarūnas Valunta, Mindaugas Lukauskis, Kaspars Berzinš, Justas Furmanavičius, Elvaras Fridrikssonas, Andy Van Vlietas ir Ryanas Andersonas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Didžiausia netektis yra daugiau nei aiški. Tai – naudingiausiu „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono žaidėju tapęs islandas E. Fridrikssonas. Reaktyvinį varikliuką turėjęs įžaidėjas buvo esminė priežastis, kodėl pernai šiauliečiai visgi kabinosi į atkrintamųjų traukinį po slogaus starto. Skaudus ir A. V. Vlieto išvykimas. Belgas taip pat demonstravo solidų krepšinį. Taip pat šiauliečiai prarado veteranišką patirtį, kurią jiems suteikdavo M. Lukauskio ir K. Berzinio buvimas ekipoje.

Atvykę žaidėjai. Donatas Sabeckis, Jonas Elmore‘as, Kajus Leliukas, Isaiah Armwoodas ir Giedrius Staniulis.

Ko gero, didžiausia „Šiaulių“ tarpsezonio pergalė – susigrąžintas D. Sabeckis. Po kelis sezonus trukusių klajonių įvairaus pajėgumo klubuose įžaidėjas sugrįžta ten, kur sužibėjo ir tapo lygos simbolinio penketo kalibro krepšininku. Skambus perėjimas yra ir G. Staniulio atvykimas iš Alytaus, kur šis vidurio puolėjas buvo dominuojanti baudos aikštelės jėga. Intriguoja du prisivilioti legionieriai – J. Elmore‘as ir I. Armwoodas, kurie turėtų tapti kone pagrindiniais šiauliečių garvežio traukėjais.

Likę žaidėjai. Ernestas Jonkus, Eimantas Stankevičius, Martynas Varnas, Danielis Baslykas, Paulius Danusevičius, Arminas Urbutis ir Jonas Paukštė.

Iš praėjusio sezono ekipos liko apie pusę krepšininkų. Žinoma, keli iš jų pernai nevaidino svarbaus vaidmens, todėl šiemet jie turi progą parodyti esantys verti būti „Betsafe-LKL“ ekipos žaidėjais. Veteranas A. Urbutis nuolat suteikia solidaus žaidimo minučių, o savo proveržio momentus pademonstruoja ir E. Stankevičius bei M. Varnas.

Esminis klausimas. Ar sugrįžęs D. Sabeckis taps pilnaverte pamaina išvykusiam lygos MVP?

E. Fridrikssonas tapo naudingiausiu lygos krepšininku ir pakėlė sparnus į Belgiją. Į šio krepšininko vietą šiauliečiai pasikvietė D. Sabeckį, kuris yra 28-erių – karjeros pike. Kai paskutinįkart žaidė Šiauliuose, šis gynėjas ekipą atvedė iki penktosios vietos. Jei per kelis metus, kuriuos praleido eilėje skirtingų klubų, D. Sabeckis neprarado savo universalių savybių, Saulės miesto komanda ir vėl turės savų argumentų „Betsafe-LKL“ turnyrinėje lentelėje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris