Laukti liko nedaug: kaip Utenos klubas atrodys naujajame sezone?
Foto: LKL/BNS

Laukti liko nedaug: kaip Utenos klubas atrodys naujajame sezone?

Autorius: LKL.lt
2021-09-07

Iki naujojo 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ čempionato sezono laiko lieka vis mažiau. Klubai atlieka paskutinius pasiruošimo sezonui darbus, baigia sudėties komplektacijas ir ruošiasi naujai kelionei Lietuvos čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas vienuolika lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus, netektis ir galutinę sudėtį.

Šįkart – pažintis su per žingsnį nuo bronzos medalių praėjusiame sezone likusia Utenos „Uniclub Casino - Juventus“ komanda.

Praėjęs sezonas. 4 vieta (23 pergalės, 13 pralaimėjimų).

Utenos komanda praėjusį sezoną ir pradėjo, ir baigė kaip komanda, galinti ir turinti pakovoti dėl aukščiausių pozicijų turnyro lentelėje. Žvelgiant vien į rezultatus, Utenos ekipa buvo viena stabiliausių – nuo pat sezono pradžios iki pabaigos ji laikėsi tarp keturių stipriausių čempionato komandų. Uteniškiai antroje sezono pusėje laikėsi tvirtai įsikibę į trečiąją vietą, tačiau kortas sumaišė paskutiniai keli turai. Artimiausi persėkiotojai, „Lietkabelis“ už trejetuko ribų Utenos ekipą nustūmė tik po paskutinių reguliariojo sezono rungtynių. Atkrintamųjų etape uteniškiai nesunkiai susitvarkė su varžovais iš Prienų, tačiau pusfinalyje 0:3 neprilygo Kauno „Žalgiriui“. Vėliau kovoje dėl trečiosios vietos sekė įspūdinga ir atkakli kova, tačiau uteniškiai ją 2:3 lemiamoje dvikovoje pralaimėjo „Lietkabelio“ krepšininkams.

Treneris. Žydrūnas Urbonas.

Utenos krepšinį be Ž. Urbono jau sunku įsivaizduoti. Šiame klube Ž. Urbonas skaičiuoja jau daugiau kaip dešimt metų – 2009-2012 metais čia jis sužaidė paskutinius savo profesionalaus krepšininko sezonus, 2012-2017 metais darbavosi trenerių štabe, o nuo 2017 metų užima vyr. trenerio pareigas. Apie permainas vyr. trenerio pozicijoje tarpsezonio metu nebuvo kalbėta nei iš pačio trenerio, nei iš klubo vadovybės pusės.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Išvykę žaidėjai. Bryantas Crawfordas, Marius Runkauskas, Žygimantas Skučas, Aurimas Urbonas, Martynas Paliukėnas, Vaidas Čepukaitis, Vaidas Kariniauskas.

Utenos klubo vadovybei ši vasara tikrai nebuvo pati lengviausia – komandą gana anksti paliko du pagrindiniai atakų organizatoriai. Įspūdingą sezoną sužaidęs V. Kariniauskas persikėlė į Vilniaus „Rytą“, B. Crafwordas karjerą tęs Italijoje. Komandą paliko ir kapitonas M. Runkauskas, taip pat puolėjai Ž. Skučas ir V. Čepukaitis, išvykę į kitus Lietuvos klubus. Uteną į kitas lokacijas iškeitė ir A. Urbinas su M. Paliukėnu.

Atvykę žaidėjai. Tomas Lekūnas, Rokas Gustys, Norbertas Giga, Patrickas Milleris, Jaylinas Airingtonas (peržiūra), Ernestas Sederevičius.

Ž. Urbonui kartu su klubo vadovybe vasarą teko ieškoti naujo žmogaus, kuris prisiimtų nemenką atsakomybę – taptų pagrindiniu įžaidėju ir lyderiu aikštelėje. Vis dėlto, panašu, kad akivaizdų lyderį aikštelėje uteniškiai surado, nes prie komandos prisijungė praėjusio sezono FIBA Europos taurės čempionas P. Milleris. Ant 29 metų amerikiečio pečių gula didelė atsakomybė, nes jo pozicijoje lygiaverčių keitimų Utenoje nėra. Ž. Urbonas kartu su vadovybe stipriai „iššukavo“ ir aukštaūgių rinką. Išvykus Ž. Skučui ir V. Čepukaičiui, Utenoje juos pakeis kone identiško sudėjimo krepšininkai T. Lekūnas, R. Gustys ir N. Giga. Intriguoja ir dar vienas naujokas – J. Airingtonas. Tiesa, kol kas su juo sutartis dar nėra pasirašyta, nes gynėjas dalyvauja peržiūroje.

Likę žaidėjai. Martynas Gecevičius, Vytautas Šulskis, Ignas Vaitkus, Mindaugas Kupšas, Martynas Žvirblis, Redas Šukšta, Gintautas Matulis.

Permainos vasarą Utenos komandoje nepalietė septynių žaidėjų. Galima sakyti, kad Utenoje lieka komandos branduolys – V. Šulskis, I. Vaitkus, M. Gecevičius ir G. Matulis, – šie žmonės, keisdami vieni kitus, formavo stiprų Utenos ekipos veidą praėjusiame sezone. Prie labiau patyrusios kompanijos Utenoje dar vienam sezonui lieka ir kol kas epizodinius vaidmenis atliekantys jaunieji M. Žvirblis ir R. Šukšta, ekipoje taip pat lieka naudingiausias praėjusio sezono žaidėjas, centras M. Kupšas.

Esminis klausimas. Ar užaugo Utenos komanda iki „Betsafe-LKL“ čempionato prizininkų pakylos?

Dideles permainas tarpsezonio metu atlikusi Utenos komanda žūtbūt sieks įgyvendinti ilgai nepasiekiamą tikslą – pasiekti čempionato prizininkų pakylą, iškovoti medalius. Paskutinį kartą uteniškiai trečiąją vietą iškovojo dar 2015 metais, o praėjusiame sezone iki bronzos šiai komandai pritrūko vos vienos pergalės. Ž. Urbonas turi naują atakų organizatorių ir lyderį, turi daug fiziškai pajėgių žaidėjų ir vis daugiau patirties. Bus įdomu stebėti, ar Utenos komanda stipriai pranoks „ant popieriaus“ silpnesnes lygos komandas ir ar sugebės pagaliau prasibrauti tarp trijų stipriausių komandų Lietuvoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris