„Betsafe-LKL“ sezonas – ne už kalnų: kokią šiemet matysime pavadinimą pakeitusią Prienų ekipą?
Foto: LKL/BNS

„Betsafe-LKL“ sezonas – ne už kalnų: kokią šiemet matysime pavadinimą pakeitusią Prienų ekipą?

Autorius: LKL.lt
2021-09-09

LKL.lt ir toliau apžvelgia visas 11 „Betsafe-LKL“ ekipų, kurios jau galanda ginklus artėjančioms pirmenybių kovoms.

Likus vos kelioms nepristatytoms ekipoms, šįkart dėmesys krypsta į pavadinimą per vasarą pakeitusį Prienų „Labas GAS“ klubą, kuris išgyveno dideles permainas dar ir trenerių štabe bei savo sudėtyje.

Praėjęs sezonas. 5 vieta (14 pergalių, 22 pralaimėjimai).

Pernai Manto Šerniaus kariauna nustebino tikriausiai visus krepšinio ekspertus. Net praradę du savo vedlius – Regimantą Miniotą ir Marquisą Wrightą – prieniškiai vis tiek užkopė į penktąją vietą, užleisdami tik žymiai labiau pergalėmis išsiskyrusią komandų ketveriukę. Visgi atkrintamosiose varžybose ekipai nepavyko nuversti kalnų – 0:2 pralaimėta Utenos „Juventus“.

Treneris. Marius Leonavičius.

37-erių strategas prieš tai kone septynerius metus dirbo tos pačios ekipos trenerių štabe talkindamas kitiems specialistams, tačiau dabar išmušė jo valanda. Vietinis strategas eilę metų sėmėsi patirties iš Virginijaus Šeškaus, Tado Stankevičiaus ir M. Šerniaus, o komandos vadovybei to pakako, kad patikėtu jaunu treneriu. Tai – vienintelis lygos vairininkas, dar neturintis vadovavimo „Betsafe-LKL“ ekipai patyrimo.

Išvykę žaidėjai. Dominykas Domarkas, Tomas Digbeu, Mindaugas Sušinskas, Egidijus Dimša, Martynas Pacevičius, Manu Lecomte, Ernestas Mankauskas, Einaras Tubutis, Simas Jarumbauskas.

„Labas GAS“ komandą tarpsezoniu paliko eilė svarbių krepšininkų, prisidėjusiu prie sėkmingo ekipos žaidimo pernai. Visų pirma, tai – į simbolinį penketuką patekęs M. Sušinskas, kartais paskui save tempęs visą komandą. Svarbius vaidmenis atliko ir kiti žaidėjai – D. Domarkas, T. Digbeu, E. Dimša, M. Pacevičius ir M. Lecomte, kurių vasarą neliko Prienuose. Taip pat į kitas ekipas sparnus pakėlė du praėjusią vasarą iš Vilniaus „Ryto“ piramidės atvykę E. Tubutis ir S. Jarumbauskas, neliko ir E. Mankausko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Atvykę žaidėjai. Vasilije Pušica, Jovanas Kljajičius, Mintautas Mockus, Rapolas Ivanauskas, Giedrius Stankevičius, Erikas Venskus, Juwanas Durhamas, Giedrius Bergaudas.

Į vieną mažiausių lygos miestelių atvyko gausybė intriguojančių krepšininkų. Ko gero, visus nustebino netikėtai išsitraukta V. Pušicos korta. Savo galimybes pademonstruoti sieks dar du legionieriai – J. Kljajičius ir J. Durhamas. Prienuose matysime ir du Vilniuje bei Klaipėdoje neįsitvirtinusius puolėjus – R. Ivanauską ir G. Stankevičių. Priekinėje linijoje stumdysis du „Žalgirio“ sistemos auklėtiniai – E. Venskus ir G. Bergaudas. Taip pat sėkmingai pradėti karjerą bandys šoklusis M. Mockus, greitai švęsiantis 18-ąjį gimtadienį.

Likę žaidėjai. Ignas Sargiūnas, Justinas Jogminas, Rokas Gadiliauskas.

Komandoje liko vos trys 2020-2021 m. sezono krepšininkai – I. Sargiūnas, J. Jogminas ir R. Gadiliauskas. Ryškesnį vaidmenį turėjo tik pirmieji du, todėl iš esmės dabartinę Prienų ekipą galima vadinti naujai suburta komanda.

Esminis klausimas. Kaip vyr. trenerio poste debiutuojančiam M. Leonavičiui seksis pakeisti metų trenerį M. Šernių?

Treneris M. Leonavičius pakeis geriausiu „Betsafe-LKL“ treneriu pernai tapusį M. Šernių. Tai nebus lengva užduotis, kadangi prieniškiai net ir sezono eigoje praradę lyderius sugebėjo savyje rasti jėgų iškopti iki penktosios vietos. Negana to, komandą paliko ir paskutinis jos lyderis M. Sušinskas bei dar būrys praėjusio sezono žaidėjų, todėl pirmoji patirtis už „Labas GAS“ vairo M. Leonavičiaus gali pareikalauti gerų komandinės atmosferos sukūrimo įgūdžių.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris