Paaiškėjo 2021-2022 m. sezono „Betsafe-LKL“ komentatoriai
Foto: LKL/BNS

Paaiškėjo 2021-2022 m. sezono „Betsafe-LKL“ komentatoriai

Autorius: LKL.lt
2021-09-13

Naująjį 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ sezoną pasitinkanti Lietuvos krepšinio lyga (LKL) krepšinio sirgaliams pristato dar vieną naujieną. Visas sezono rungtynes šįkart žiūrovams padės stebėti rekordinis skaičius komentatorių – viso jų bus dešimt.

„Betsafe-LKL“ sezono kovas BTV televizijoje komentuos čempionato žiūrovams jau puikiai pažįstami Vaidas Čeponis, Karolis Tiškevičius, Rokas Grajauskas, Vilhelmas Bladyka ir Benediktas Petkus.

Prie gausios komentatorių komandos prisijungia ir naujos kartos televizijos „Go3“ komentatorių desantas: Tautvydas Kubilius, Jonas Lekšas, Vilius Stalgaitis, Žilvinas Aleksandravičius ir Giedrius Vaitkevičius. Šie komentatoriai dirbs internetinių transliacijų metu.

Dešimtmetį komentatoriaus kėdėje skaičiuojantis K. Tiškevičius yra tikras – kiekvieni metai, kiekvienas sezonas, ir kiekviena nauja dvikova formuoja patirtį ir suteikia vis daugiau laisvės bei pasitikėjimo savimi komentuojant kitas, ateityje laukiančias rungtynes.

„Nėra turbūt nė vienerių rungtynių, kurios nepridėtų tau, kaip komentatoriui, patirties. Kiekvienas naujas epizodas, kiekviena nauja dvikova būtent ir formuoja komentatoriaus asmenybę – čia svarbu ir laisvumas, pasitikėjimas savimi, žinojimas, ką verta sakyti, o ką visgi pasilaikyti sau. Mano atveju, laisvumas yra tiesiog būtinas, o jis tikrai neatsiranda per vieną dieną“, – šyptelėjo K. Tiškevičius.

Iš praėjusio 2020-2021 m. sezono šiam komentatoriui stipriausiai įsiminė pusfinalio serija tarp Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“. Tiesa, ne dėl efektingų rungtynių ar atkaklios kovos, o dėl netikėtai lengvos sostinės klubo pergalės sausu rezultatu 3:0.

„Atrodė, kad komentuoji, bet kažkas aikštėje stipriai ne taip, kaip tikėjaisi. Kita vertus, tai turbūt dar kartą parodo, kaip mes kartais neišmanome to krepšinio ir nenumanome tikrųjų favoritų“, – juokėsi K. Tiškevičius.

Pasitikdamas naują sezoną komentatorius išskyrė lygos konkurencingumą – tiesa, ne kovoje dėl čempionų titulo, o kovoje turnyro lentelės viduryje.

„Akivaizdu, kad čempionate bus daug panašaus lygio komandų. Kol kas labai sunku pasakyti, kaip jos atrodys, bet matome, kad nuo penktos iki paskutinės vietos gali išsirikiuoti praktiškai bet kuri komanda. Turėtų būti daug nenuspėjamų rezultatų, sezonas turbūt bus įdomus. Visaip gali būti“, – dar kartą šyptelėjo K. Tiškevičius

Naujos kartos televizijos „Go3“ transliacijas komentuosiančiam T. Kubiliui šis sezonas – tarsi sugrįžimo sezonas. Prieš kelis metus pirmuosius tvirtus žingsnius komentatoriaus pozicijoje T. Kubilius žengė būtent kartu su LKL, kai laimėjo LKL rengta komentatorių konkursą.

Dabar, įgavęs dar daugiau patirties, išbandęs save aukščiausio lygio turnyruose ir netgi olimpinėse žaidynėse, T. Kubilius sugrįžta prie lietuviško krepšinio.

Kalbėdamas apie artėjantį sezoną T. Kubilius antrino kolegai K. Tiškevičiui ir didžiąją intrigą įžvelgė lentelės viduryje – pasak jo, bus labai įdomu stebėti, kaip tarpusavyje kausis čempionato favoritų statuso neturinčios komandos.

„Turėsime nemažai panašaus kalibro komandų, turėsime nemažai įdomių legionierių. Visada yra įdomu stebėti, kokių naujų žmonių pasikvietė klubai, kaip tie nauji krepšininkai integruojasi į lygą. Kiekviena komanda turi naujienų, todėl kiekvieną jų bus verta pasekti atidžiau“, – kalbėjo T. Kubilius.

Taip pat komentatorius išskyrė ir bene ryškiausią šio „Betsafe-LKL“ čempionato žvaigždę –  „Žalgirio“ naujoką Emmanuelį Mudiay. 

„Reikia nepamiršti, koks krepšininkas nutūpė Kaune. Tai natūraliai leidžia tikėtis, kad pamatysime NBA lygio žaidėją visuose Lietuvos krepšinio miestuose ir miesteliuose, jis turėtų suburti nemažai žiūrovų tiek arenose, tiek namuose, prie ekranų“, – sakė T. Kubilius.

Visus 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ komentatorius galite pamatyti čia.

Naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas jau čia pat – pirmosios rungtynės įvyks rugsėjo 18 dieną.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris