Liko vos kelios dienos – koks Kėdainių klubas pasitinka naują sezoną?
Foto: LKL/BNS

Liko vos kelios dienos – koks Kėdainių klubas pasitinka naują sezoną?

Autorius: LKL.lt
2021-09-14

Iki naujojo 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ čempionato sezono laiko lieka vis mažiau. Klubai atlieka paskutinius pasiruošimo sezonui darbus, baigia sudėties komplektacijas ir ruošiasi naujai kelionei Lietuvos čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas vienuolika lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus, netektis ir galutinę sudėtį.

Šįkart – pažintis su Kėdainių „Nevėžiu-Optibet“.

Praėjęs sezonas. 10 vieta (10 pergalių, 26 pralaimėjimai).

Kėdainių ekipa išgyveno sunkų sezoną. Ambicijų patekti į atkrintamąsias sezono pradžioje  nestokojęs „Nevėžis-Optibet“ kone visą laiką išbuvo turnyro lentelės apačioje, ir, nors progų pakilti aukščiau buvo, sezono finišas Kėdainių komandai stipriai nesusiklostė. Iki aštuntosios vietos – patekimo į atkrintamųjų etapą – komandai pritrūko dviejų pergalių. Tiesa, nors sezono metu netrūko skaudžių pralaimėjimų, jame taip pat buvo ir skambių pergalių – dukart „Nevėžis-Optibet“ įveikė Vilniaus „Rytą“.

Treneris. Gediminas Petrauskas.

Ilgus metus Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) dirbantis specialistas į Kėdainių ekipą grįžta po lygiai dešimties metų pertraukos. 2011-2012 m. sezone G. Petrauskas kartu su Kėdainių komanda liko per žingsnį nuo atkrintamųjų etapo, kai užėmė septintąją vietą (tuo metu į tolimesnį etapą patekdavo šešios komandos – aut.). Iki šiol ketverius metus G. Petrauskas darbavosi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoje.

Išvykę žaidėjai. Sedrickas Barefieldas, E.J. Montgomery, Jokūbas Gintvainis, Martynas Pocevičius, Justas Tamulis, Matas Razbadauskas, Grantas Vasiliauskas, Julius Jucikas, Ignas Lukošius, Rafaelis Luzas, Panagiotis Kalaitzakis, Julius Kazakauskas, Arielis Hukporti.

Kėdainių ekipos vadovai išgyveno sunkią vasarą. Tarpsezonio metu su komanda atsisveikino net trylika žaidėjų, tarp kurių ir legionieriai S. Barefieldas, A. Hukporti, P. Kalaitzakis. Nuo šių krepšininkų žaidimo dažnu atveju priklausydavo komandos sėkmė. Komandą paliko ir aukštaūgiai J. Jucikas, I. Lukošius, taip pat kapitonas J. Kazakauskas. Šiame sezone „Nevėžiui-Optibet“ nebeatstovaus ir kojas klube apšilę J. Gintvainis, M. Pocevičius, M. Razbadauskas ir G. Vasiliauskas.

Atvykę žaidėjai. Vytenis Čižauskas, Marius Valinskas, Armandas Plintauskas, Rihards Kuksiks, Paulius Murauskas, Danieluius Lavrinovičius, Amaras Sylla, Matas Jucikas, D. Doualla (domisi).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Pastaruosius kelerius metus Kėdainiuose nuolat nutūpdavo keli intriguojantys ir Lietuvos krepšinio gerbėjams nepažįstami jauni legionieriai, kuriems dažnu atveju tai būdavo tramplynas į aukštesnį lygį Europoje. Vis dėlto, šį sezoną Kėdainių ekipa pasitinka kitokia – pagrindą formuos lietuviai, o apie tai byloja ir tokių atakų organizatorių, kaip V. Čižauskas bei P. Murauskas atvykimas. Prie komandos prisijungė ir Panevėžyje praėjusį sezoną praleidęs M. Valinskas, tačiau naujų, nepažintų veidų čia taip pat bus – bene pats labiausiai intriguojantis naujokas Kėdainiuose yra septyniolikmetis prancūzas D. Doualla.

Likę žaidėjai. Domantas Vilys, Abramo Canka.

Permainos vasarą Kėdainiuose nepalietė vos dviejų krepšininkų. Kėdainiuose lieka puikų sezoną sužaidęs jaunasis D. Vilys – neabejojama, kad jam bus patikėtas svarbus vaidmuo. Taip pat antrą sezoną „Nevėžis-Optibet“ klube pasitinka ir italų talentas, devyniolikmetis A. Canka. Tiesa, šių dviejų krepšininkų laukia nelengva užduotis – kuo greičiau atrasti bendrą žaidimo ritmą su visais komandos naujokais.

Esminis klausimas. Ar stipriai atsinaujinęs Kėdainių klubas nusimes praėjusio sezono šydą?

„Betsafe-LKL“ čempionato žiūrovai naujame sezone pamatys bent kelias kardinaliai atsinaujinusias komandas, o Kėdainių ekipa – būtent tokia. Vos du iš praėjusio sezono likę krepšininkai ir devyni naujokai formuos naują „Nevėžio-Optibet“ veidą. Praėjusiame sezone tai buvo komanda, galinti nustebinti, tačiau neturinti pastovumo, o tai atspindėjo ir turnyrinė lentelė – viso dešimt pergalių, dvi iš jų iškovotos prieš vicečempionus. Dabar Kėdainių ekipa turi naują trenerį G. Petrauską, turi du naujus įžaidėjus ir gerą žaidėjų amžiaus amplitudę – dviem krepšininkams vos 17 metų, o vyriausiajam – jau 33-eji. Svarbiausia „Nevėžio-Optibet“ misija yra patekimas į atkrintamąsias.

Sezoną Kėdainių komanda pradės rugsėjo 19 d., kai namų arenoje susitiks su Prienų „Labas GAS“ komanda. Šias rungtynes tiesiogiai 17:00 transliuos BTV televizija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris