Naują sezoną pasitinkantis „Rytas“: ar sostinės ekipa mes iššūkį čempionams?
Foto: LKL/BNS

Naują sezoną pasitinkantis „Rytas“: ar sostinės ekipa mes iššūkį čempionams?

Autorius: LKL.lt
2021-09-15

Nenumaldomai artėjant pirmajam 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ sezono ginčo kamuoliui, LKL.lt tęsia pirmenybių ekipų vasaros darbų apžvalgą. Liko vos kelios komandos.

Šįkart sirgalius kviečiame susipažinti su pasikeitusia Vilniaus „Ryto“ ekipa.

Praėjęs sezonas. 2 vieta (27 pergalės, 9 pralaimėjimai).

2020-2021 m. „Betsafe-LKL“ sezonas vilniečiams prasidėjo daug žadančiai, tačiau puikų startą nutraukė pralaimėjimas grandų mūšyje Kauno „Žalgiriui“. Po to sekė nemenka žaidybinė duobė, galiausiai, po nesėkmingo Citadele KMT ketvirtfinalio, pareikalavusi vyr. trenerio Donaldo Kairio galvos. Postą perėmęs Giedrius Žibėnas auklėtiniams sugebėjo įpusti kovinės ugnies. „Rytas“ užtikrintai nužygiavo iki pirmenybių finalo, kuriame žalgiriečiams vis dėlto nesugebėjo mesti rimtesnio iššūkio – pralaimėta 0:3.

Treneris. Giedrius Žibėnas.

G. Žibėnas už „Ryto“ vyr. trenerio vairo pradeda pirmąjį pilną sezoną. Pernai netikėtai šią poziciją užėmęs specialistas prikėlė komandą iš numirusiųjų ir sugebėjo klubo vadovams įrodyti, kad yra vertas šanso likti. Specialistas praėjusiame sezone spėjo pasisemti ir finalų patirties, kurios Lietuvoje turi toli gražu ne kiekvienas treneris.

Išvykę žaidėjai. Augustas Marčiulionis, Andrew Goudelockas, Martynas Echodas, Kristjanas Kitsingas, Rapolas Ivanauskas, Dovis Bičkauskis, Rokas Gustys, Karolis Giedraitis.

Ketverius metus sostinėje praleidęs M. Echodas šią vasarą nusprendė Italijoje pradėti legionieriaus karjerą. Jo ir taškų mašinos A. Goudelocko netektys Vilniuje tapo ryškiausiomis per šį tarpsezonį. Atsisveikinta ir su dvejus metus ekipai atstovavusiu D. Bičkauskiu. Sostinėje neliko už Atlanto karjerai pamatus kloti nusprendusio A. Marčiulionio. K. Kitsingas po metų Lietuvoje sugrįžo į Estiją, o R. Ivanauskas, R. Gustys ir K. Giedraitis išsibarstė po kitus „Betsafe-LKL“ klubus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Betsafe LKL (@betsafelkl)

Atvykę žaidėjai. Vaidas Kariniauskas, Margiris Normantas, Jarvis Williamsas, Tanneris Leissneris.

Pernai vilniečių krepšiui problemų pridarydavę Utenos „Juventus“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ lyderiai V. Kariniauskas ir M. Normantas šiemet jau sudarys rimtą duetą „Ryto“ gynėjų grandyje. M. Normanto, iš Vilniaus kilusio krepšininko, susigrąžinimas svarbus dar ir kuriant komandos identitetą. Į priekinę liniją pasikviesti du amerikiečiai – T. Leissneris ir J. Williamsas. Deja, bet pastarasis po patirtos sunkios Achilo sausgyslės traumos iš rikiuotės iškrito ilgam laikui. Vilniečiai vis dar ieško kaip kompensuoti šio žaidėjo praradimą ir kuo užkamšyti sudėties skyles tarp gynėjų.

Likę žaidėjai. Mindaugas Girdžiūnas, Arnas Adomavičius, Lukas Uleckas, Arnas Butkevičius, Gytis Radzevičius, Ivanas Buva, Martynas Pacevičius.

Iš praėjusio sezono ekipoje liko kone pusė krepšininkų. Iš jų bent keturi turėjo itin rimtus vaidmenis. Išsaugotas kapitonas A. Butkevičius ir kartu su juo prieš ketverius metus į sostinę persikėlęs M. Girdžiūnas. Vilniuje karjerą tęsia ir vienintelę pergalę prieš „Žalgirį“ pernai nukalęs I. Buva bei G. Radzevičius. Jaunesnių žaidėjų fronte turime Prienuose galingą sezono pabaigą sužaidusį M. Pacevičių ir du snaiperius – L. Ulecką ir A. Adomavičių.

Esminis klausimas. Ar pasikeitęs „Rytas“ bus pajėgus kauniečiams mesti rimtesnį iššūkį nei pernai?

Sostinės komanda vis dar nėra pilnai pasiruošusi žengti ant parketo pirmajame čempionato mače – jai trūksta bent dviejų žaidėjų. Atsiradus jiems, „Ryto“ paveikslas matysis kiek aiškiau. Visgi per vasarą atlikti darbai Vilniaus klubo sirgaliams ir vėl leidžia tikėtis vietos finale. Tačiau ar tokiu pasiekimu reikėtų tenkintis? Pernai be didesnių prošvaisčių pralaimėta finalo serija turėtų motyvuoti vilniečius sėkmingesniam pasirodymui.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris