Sezoną pasitinkant – kaip atrodys V. Šeškaus kariauna Jonavoje?
Foto: LKL/BNS

Sezoną pasitinkant – kaip atrodys V. Šeškaus kariauna Jonavoje?

Autorius: LKL.lt
2021-09-16

Iki naujojo 2021-2022 m. „Betsafe-LKL“ čempionato sezono laiko lieka vis mažiau. Klubai atlieka paskutinius pasiruošimo sezonui darbus, baigia sudėties komplektacijas ir ruošiasi naujai kelionei Lietuvos čempionų titulo link.

LKL.lt apžvelgs visas vienuolika lygos komandų, svarbiausius jų vasaros darbus, didžiausius tarpsezonio laimėjimus, netektis ir galutinę sudėtį.

Šįkart – pažintis su Jonavos „Cbet“.

Praėjęs sezonas. Nežaidė.

Jonavos ekipa triumfavo nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL), o pergalė čempionato finale garantavo ir vietą Lietuvos krepšinio lygoje (LKL). Neilgai trukus po triumfo NKL tapo aišku, kad šiame „Betsafe-LKL“ čempionato sezone dalyvaus nebe dešimt, o vienuolika komandų.

Treneris. Virginijus Šeškus.

Jei V. Šeškaus karjera trenerio pozicijoje būtų žmogus, jis jau būtų beveik pilnametis. Nuotaikingasis Jonavos ekipos specialistas Prienuose pradėjo darbuotis dar 2004 metais – prieš septyniolika metų. Prienuose V. Šeškus darbavosi iki 2014 metų, vėliau vieną sezoną buvo Vilniaus „Ryto“ vyr. treneriu. Po sezono sostinėje V. Šeškus grįžo į gimtąjį miestą, o praėjusį sezoną jau vadovavo NKL čempionei – Jonavos ekipai. V. Šeškus grįžta į LKL ir paskui save atsiveda ambicijų nestokojančią, stipriai atsinaujinusią „Cbet“.

Išvykę žaidėjai. Darius Tarvydas, Ignas Labutis, Tomas Delininkaitis, Nedas Rauluševičius, Nojus Pankratjevas, Gediminas Žalalis, Redas Jakubauskas, Liamas O‘Reilly.

Po triumfo NKL Jonavos ekipoje netrūko rimtų permainų. Tarpsezonio metu Jonavos klubas išsiskyrė su aštuoniais žaidėjais, tarp kurių ir svarbius vaidmenis užėmę D. Tarvydas, T. Delininkaitis, I. Labutis. Komandą paliko ir legionierius L. O‘Reilly, taip pat jaunieji lietuviai N. Rauluševičius, N. Pankratjevas, G. Žalalis ir R. Jakubauskas.

Atvykę žaidėjai. Jacksonas Dubinskis, Emmanuelis Lecomte, Justinas Ramanauskas, Evaldas Šaulys, Lachlanas Andersonas, Vitalijus Kozys, Juanas Palaciosas.

Tvirtam žingsniui į „Betsafe-LKL“ čempionatą besiruošusi Jonavos ekipa turėjo atnaujinti sudėtį labiau patyrusiais krepšininkais. Tiesa, vietos V. Šeškaus kariaunoje atsirado ir jauniesiems talentams – J. Ramanauskui ir V. Koziui. Jonavos ekipos atakoms diriguos vietiniams sirgaliams kol kas menkai pažįstamas lietuviškų šaknų turintis amerikietis J. Dubinskis, prie komandos prisijungė ir daug LKL patirties sukaupęs gynėjas E. Šaulys. Vis dėlto, ko gero, pats įdomiausias Jonavos naujokas – buvęs LKL MVP J. Palaciosas. Centras iš Kolumbijos Lietuvoje rungtyniavo prieš septynerius metus. Privalu paminėti ir prieš pat sezono startą pasiektą V. Šeškaus pergalę – į Jonavą atvyksta patyręs Belgijos rinktinės žaidėjas E. Lecomte.

Likę žaidėjai. Edvinas Šeškus, Laimonas Kisielius, Kahililas Thomasas.

Permainos tarpsezonio metu Jonavos klube nepalietė tik trijų žmonių. Komandoje lieka praėjusią žiemą prisijungęs ir itin naudingu žaidimu komandai triumfuoti NKL padėjęs E. Šeškus, taip pat daug LKL patirties sukaupęs 36 metų puolėjas L. Kisielius. Komandoje lieka ir legionierius iš Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) K. Thomasas, praėjusiame sezone cementavęs baudos aikštelę.

Esminis klausimas. Ar jau debiutinio sezono metu Jonavos ekipa prasibraus į atkrintamąsias?

Didelę pergalę Jonavos klubas jau pasiekė. Lygių NKL sau neturėjusi Jonavos ekipa persikėlė į aukštesnį lygį ir jau prieš sezono startą yra viena iš vienuolikos stipriausių Lietuvos komandų. Tiesa, darbų tarpsezonio metu taip pat buvo nemažai – klubo vadovams kartu su V. Šeškumi reikėjo praktiškai iš naujo suburti komandą, kuri nuo pat sezono starto galėtų duoti kovos „ant popieriaus“ stipresniems varžovams. Jonavos ekipa atsinaujino ir turi naujas ambicijas – patekti į atkrintamąsias. Bus įdomu stebėti, kaip V. Šeškui seksis nukreipti komandą pergalingu keliu.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris