Su Jonavos klubu į „Betsafe-LKL“ žengiantis V. Šeškus pasitinka pirmąjį iššūkį: „Žalgiris“ atvažiuos su pilna motyvacija“
Foto: LKL/BNS

Su Jonavos klubu į „Betsafe-LKL“ žengiantis V. Šeškus pasitinka pirmąjį iššūkį: „Žalgiris“ atvažiuos su pilna motyvacija“

Autorius: LKL.lt
2021-09-20

Pirmadienio vakaras „Betsafe-LKL“ čempionate taps istoriniu – pirmąsias savo rungtynes sužais šiemet lygos klubų šeimą papildęs Jonavos „CBet“ klubas.

Pirmenybių debiutantams, rungtyniausiantiems namuose, kelią pastos Kauno „Žalgiris“. Mačą stebėkite nuo 18.30 val. per BTV televiziją ir Go3.

Jonavos ekipą į priekį dar nematytame kelyje veda ilgametis „Betsafe-LKL“ komandų treneris Virginijus Šeškus. Visad geru nusiteikimu pasižyminčiam specialistui tai yra sugrįžimas į lyga po dvejų metų pertraukos.

„Geros nuotaikos, – prieš pirmadienio dvikovą kalbėjo Jonavos klubo vairininkas. – Praeitais metais laimėjome NKL, aš galvoju, padarėme didelį darbą, atvedėme naują komandą į LKL. Ir pačiam Jonavos miestui tai yra svarbu, turint tokią salę. Parodys pirmos rungtynės – jeigu susirinks pilna salė, reiškia, ne be reikalo tai darėme.“

Strategas kalbėjo apie persikėlimo į aukštesnį lygį sunkumus, su kuriais teko susidurti šiame tarpsezonyje. Vis tik tai, ką pavyko nuveikti, tenkina V. Šeškų.

„Kiekvienai komandai, kuri ateina nauja, yra begaliniai sunkumai, nes čia reikia viską daryti nuo nulio. Nėra iš blogiausių variantų, bet galėjo būti dar geriau. Kaip pirmi metai – pusė velnio. Savivaldybė prisideda su savo parama, o kitus darbus daro klubas.

Aš jau kaip pusiau vadybininkas (juokiasi). Nėra lengva, nebent tu turi daug pinigų, nes tada šitie dalykai yra lengvi. Už pinigus tu gali daryti daugiau. Pagal mūsų išlaidas, manau, kad visai neblogai įeiname į LKL šeimą“, – reziumavo V. Šeškus.

V. Šeškui tai – jau antrasis kartas, kai jis atveda naują klubą į „Betsafe-LKL“. Prieš 12 metų tokį pat kelią jam teko eiti su Prienų komanda.

Visgi šįkart strategas jaučiasi kur kas labiau pasiruošęs laukiantiems iššūkiams. Per pastarąjį dešimtmetį trenerio užsitarnautas vardas jau taip pat duoda dividendų.

„Nėra ką lyginti. Per 10 metų patirtis, visur pažįstami. Vien tik vardas ką reiškia, kai Jonavoje paskambini ir prisistatai, daugelis pažįsta ir priima. Tada buvai žinomas tik Prienuose, bet didesnei krepšinio auditorijai... Dabar jau pažįsta ir žmonės iš šalies, daug lengviau“, – pasakojo „CBet“ treneris.

„Manau, jeigu mums dar išeitų vienas pirkinys – sakyčiau, esu patenkintas“, – pastebėjimą apie klubo komplektacijos darbus pridėjo V. Šeškus.

Pirmasis „CBet“ barjeras yra kone aukščiausias iš visų – „Žalgiris“. Į Jonavą atvykstantys Lietuvos čempionai turėtų būti itin ištroškę pergalių – laimėjimo skonio jiems pasiruošimo etape patirti nepavyko.

Anot V. Šeškaus, tai, kad žalgiriečiai sieks dar tik savo pirmosios pergalės, jo ekipai gali labai apsunkinti debiutines rungtynes.

„Kad jie nelaimėjo nei vienerių rungtynių – mums yra tik blogiau. Jie žino, kad nėra optimalioje formoje. Jiems tas pralošimas prieš mus būtų labai skaudus, todėl jie tikrai atvažiuos su pilna motyvacija“, – teigė specialistas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris