Puikiai startavęs „Lietkabelis“ sudavė antausį „Rytui“
LKL/BNS nuotr.

Puikiai startavęs „Lietkabelis“ sudavė antausį „Rytui“

Autorius: H. Augustynas
2018-12-05

Šešis naujokus per mėnesį įgijusi Panevėžio „Lietkabelio“ (8/4) ekipa pademonstravo savo jėgą Vilniuje. Nuo pirmųjų minučių į priekį šovęs „Lietkabelis“ susitvarkė su Vilniaus „Rytu“ (9/3) ir iškovojo užtikrintą pergalę.

Vienu metu 24 taškų persvarą turėję panevėžiečiai šventė pergalę 94:83 (24:12; 25:20; 20:26; 25:25).

„Ryto“ šiame susitikime neišgelbėjo ir rezultatyviausias sezono rungtynes sužaidęs Mindaugas Girdžiūnas. Snaiperis pataikė šešis tritaškius ir pelnė 24 taškus.

„Lietkabelio“ ekipoje išsiskyrė 17 taškų surinkęs Donatas Tarolis bei po 14 pridėję Vaidas Kariniauskas ir Paulius Valinskas.

„Mums tai yra didelė pergalė, ypač po to, kai pralaimėjome „Neptūnui“ Panevėžyje, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas Nenadas Čenakas. – Šiandien mes labai solidžiai žaidėme gynyboje. Trečiajame kėlinyje priėmėme daug prastų sprendimų, ypač kai „Rytas“ naudojo zoninį spaudimą. Tačiau manau, kad mes nusipelnėme šios pergalės. 17 atkovotų kamuolių puolime parodo, kad mes to labiau norėjome negu „Rytas“.

Tris tritaškius per pirmas šešias rungtynių minutes pataikęs Vaidas Kariniausas padėjo „Lietkabeliui“ iškart pabėgti į priekį 18:5.

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai neatsigavo ir po itin šalto dušo. Vos 14 taškų per 13 minučių pelnęs „Rytas“ buvo atsidūręs itin nepavydėtinoje situacijoje (14:35). Vis dėlto D.J. Seeley vedami vilniečiai savo puolimą išjudino, tačiau didelis klaidų skaičius (11) ženkliai sumažinti atsilikimo iki pertraukos neleido – 32:49.

Po ilgosios pertraukos „Lietkabelis“ ir vėl padidino savo apsukas ir greit įgijo 24 taškų pranašumą (60:36). Vis dėlto aikštės šeimininkai antroje ketvirčio pusėje surengė spurtą 20:4 ir sugebėjo sumažinti atsilikimą iki vienaženklio – 56:64.

„Lietkabelis“ po tokio „Ryto“ išpuolio nesuglumo, o jau ketvirtojo kėlinio viduryje buvo susigrąžinęs saugų pranašumą (82:61). Per likusį laiką vilniečiai intrigos atkurti nesugebėjo ir pergalę įsirašė svečiai iš Panevėžio.

„Pirmiausia, tai reikia atsiprašyti sirgalių už tą vaizdą, kurį jie matė šiose rungtynėse, – teigė D. Adomaitis. – Tai yra nepateisinama. Dalykų, kuriuos akcentavome, kad bus pagrindiniai, šiandien rungtynėse visiškai nepadarėme.“

„Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 24 (6/9 trit.), Arnas Butkevičius 18, D.J. Seeley 16, Eimantas Bendžius 11.

„Lietkabelis“: Donatas Tarolis 17, Vaidas Kariniauskas (4/6 trit.) ir Paulius Valinskas po 14, Stefanas Sinovecas 10, Žiga Dimecas ir Marko Čakarevičius po 9.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris