Pergalių nešvenčiantis „Lietkabelis“ šį vakarą žais be vieno lyderių
LKL / BNS nuotr.

Pergalių nešvenčiantis „Lietkabelis“ šį vakarą žais be vieno lyderių

Autorius: LKL.lt
2018-12-07

Panevėžio „Lietkabelis“ sudavė sensacingą smūgį Vilniaus „Rytui“ trečiadienį sostinėje, bet pergalę jau pamiršo ir koncentruojasi šio vakaro rungtynėms.

Nenado Čanako treniruojama komanda šį vakarą viešės Kėdainiuose ir žais 13-ojo „Betsafe–LKL“ turo rungtynes su „Nevėžiu“. Susitikimas prasidės 18 val., jį transliuos LKL.lt.

„Iškovojome didžią pergalę, bet ją jau pamiršome ir mūsų laukia svarbios rungtynės šį vakarą bei dar vienos svarbios kitą antradienį, – LKL.lt sakė N. Čanakas. – Dabar gruodis, o gruodį mes pergalių nešvenčiame.“

Atsinaujinęs „Lietkabelis“ trečiadienį 94:83 pranoko „Rytą“, tačiau šį vakarą neturės vieno pergalės kalvių.

Paulius Valinskas tąkart pelnė 14 taškų, tačiau vakar jam buvo atlikta danties operacija – gynėjas rungtynes praleis.

„Nevėžiui“ tai bus pirmos rungtynės po FIBA lango – pastarąjį kartą Kėdainių komanda žaidė prieš 13 dienų.

Per tą laiką įvyko ir korekcijų sudėtyje – Lietuvą paliko J. C. Fulleris, į komandą sugrįžo Gintautas Matulis ir papildė A. J. Parkeris.

„Tai buvo būtiniausi pokyčiai, – LKL.lt sakė „Nevėžio“ treneris Ramūnas Cvirka. – Mums trūko įžaidėjo, trūko ir lengvojo krašto puolėjo, tad pakeitimus vertiname tik teigiamai. Dar ieškome poros žmonių, bet nerandame, ko reikia, tad neskubame.“

Anot trenerio, Islandijoje sezoną pradėjęs G. Matulis lengviau įsijungs į „Nevėžio“ žaidimą, amerikiečiui prireikės daugiau laiko. A. J. Parkeris su „Nevėžiu“ treniravosi tik vakar, be to, jam trūksta žaidybinės praktikos.

Pirmajame „Betsafe–LKL“ rate „Lietkabelis“ namie 87:66 pranoko „Nevėžį“ ir tai buvo pirmos N. Čanako rungtynės prie Panevėžio komandos vairo. Per 5 rungtynes „Betsafe–LKL“ su naujuoju treneriu „Lietkabelis“ pasiekė 4 pergales.

„Rezultatai pasako už save – dabar komanda gerai sukomplektuota, visose pozicijose turi jėgos ir ūgio, – varžovus analizavo R. Cvirka. – Matosi, kad komanda pakilime. Manau, tai stipri pirmojo ketverto komanda.“

„Lietkabelis“ dabar žengia ketvirtas – per 12 turų pasiekė 8 pergales ir viena atsilieka nuo „Ryto“. „Nevėžis“ laimėjęs 2 kartus ir rikiuojasi tik devintoje pozicijoje.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris