„Neptūnas“ pratęsė „Skycop“ nesėkmių ruožą
LKL/BNS nuotr.

„Neptūnas“ pratęsė „Skycop“ nesėkmių ruožą

Autorius: LKL.LT
2018-12-15

Klaipėdos „Neptūno“ (12/2) komanda antrojoje mačo dalyje pilnai perėmė iniciatyvą į savo rankas ir privertė Prienų „Skycop“ (4/10) patirti penktą pralaimėjimą iš eilės „Betsafe–LKL“ . Kazio Maksvyčio auklėtiniai svečiuose laimėjo 83:72 (17:16, 22:21, 25:17, 19:18).

„Neptūnas“ šįkart vertėsi be vieno lyderių Jerai Granto, kuris jautė pėdos skausmus.

Du pirmuosius kėlinius kova vyko labai lygiai, bet nors „Neptūnas“ vis padidindavo savo pranašumą, „Skycop“ deficitą greitai naikindavo.

Kšištofo Lavrinovičiaus metimai po didžiosios pertraukos išvedė į priekį šeimininkus (42:39), bet bandymus perimti iniciatyvą sugadino atkarpa 3:16. Susigrąžintą pranašumą „Neptūnas“ pavertė dviženkliu (67:54), o kol „Skycop“ puolimas strigo, Laurynas Beliauskas pridėjo tritaškį – 73:58.

Nuo to laiko prieniškiai deficito ryškiau nebesumažino ir ketvirtajame kėlinyje skirtumas tarp ekipų nė sykio netapo vienaženklis.

„Neptūnas“: Lorenzo Williamsas ir Kyle’as Weaveris – po 13, Laurynas Beliauskas 11, Tomas Delininkaitis, Paulius Dambrauskas, Osvaldas Olisevičius ir Laimonas Kisielius – po 8.

„Skycop“: Michaelas Bruesewitzas 16 (4/6 trit.), Martynas Gecevičius ir Anthony Lee – po 11, Vytenis Lipkevičius (9 atk. kam.), Arnas Labuckas ir Kšištofas Lavrinovičius – po 7.

Antraisiais bandymais „Neptūnas“ pelnė 13 taškų, o „Skycop“ – nė vieno. Tuo tarpu greitomis atakomis svečiai surinko 27 taškus, prieniškiams leisdami įmesti 10. Taškų po klaidų skirtumas taip pat ženklus – 36 prieš 7.

„Skycop“ treneris Virginijus Šeškus pasigedo žmogaus, galinčio aikštėje būti antruoju treneriu.

„Du kėlinius su puse kovėmės normaliai, bet vėliau sekė ta pati bėda – per 2 minutes padarėme gal 5 klaidas. Aš pradedu galvoti, kad jos kyla iš to, jog kai kurie nežaidžia savo pozicijose. Kad laimėtume prieš „Neptūną“, turime labai gerai sužaisti. Kita vertus, net ir taip nežaisdami šiandien galėjome kabintis. 36 taškai po klaidų, 14 perimtų kamuolių – su tokiais skaičiais laimėti net prieš blogesnę komandą būtų sunku“, – pripažino treneris.

K. Maksvytis liko patenkintas rungtynių plano vykdymu po ilgosios pertraukos ir jaunimo indėliu.

„Turėjome planą agresyvinti gynybą ir kelti rungtynių tempą. Deja, tai pavyko tik antroje pusėje. Gerai pasijungė jaunimas, davė energijos, kildamas nuo suoliuko. Labai didelį dėmesį skyrėme Gecevičiui ir didžiąją laiko dalį tvarkėmės neblogai su juo“, – pasidžiaugė treneris.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris