Rezultatyvus D. Needhamo debiutas pažymėtas sunkia „Ryto“ pergale Prienuose
LKL/BNS nuotr.

Rezultatyvus D. Needhamo debiutas pažymėtas sunkia „Ryto“ pergale Prienuose

Autorius: LKL.lt
2019-03-23

Lemiamu metu užsikūręs Eimantas Bendžius įpusėjus ketvirtajam kėliniui persvėrė rezultatą įmesdamas du tritaškius, o Prienuose ilgai vargęs Vilniaus „Rytas“ (19-6) po šių lyderio šūvių atgal nebesigręžiojo.

Rungtynių pabaigoje pergalingą spurtą 13:2 surengę Dainiaus Adomaičio auklėtiniai išvykoje kovingai nusiteikusius vietos „Skycop“ (9-17) krepšininkus nugalėjo 75:68 (17:19, 17:21, 18:14, 23:14) ir „Betsafe-LKL“ pakilo į antrąją vietą.

„Dabar daugiau koncentruojamės į fizinį darbą, darbą treniruoklių salėje, pasikeitė ritmas. Todėl pradžioje pas mus nebuvo energijos, bet svarbiausia, kad energija buvo antroje mačo pusėje“, – po pergalės sakė D. Adomaitis. 

Kovą dėl atšokusių kamuolių 41:31 laimėjusius nugalėtojus į priekį vedė po 16 taškų pelnę Martynas Echodas ir Eimantas Bendžius. Pastarasis didžiąją dalį taškų (9) pelnė per paskutines penkias minutes.

Vilniaus klube debiutavęs naujokas Derekas Needhamas per 28 minutes įmetė 15 taškų, atkovojo 2 ir perėmė 4 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo bei 3 kartus prasižengė.

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė 19 taškų surinkęs Malcolmas Grantas. Jubiliejines 600-ąsias karjeros rungtynes lygoje žaidęs Mindaugas Lukauskis pelnė 10 taškų.

Nors „Rytas“ susitikimą pradėjo atkarpa 6:0, šeimininkai greitai atsitiesė bei ne tik laimėjo pirmąjį kėlinį, bet antrajame dar ir įgijo dviženklę persvarą 40:30. Vilniečiai patys tuomet spurtavo 10:0 ir išlygino rezultatą 40:40. 

Po pertraukos komandos žaidė taškas į tašką, o ketvirtojo kėlinio viduryje „Skycop“ dar pirmavo 63:62. Visgi po dviejų E. Bendžiaus tritaškių ir M. Echodo dvitaškio svečiai išsiveržė į priekį 70:65 bei per likusias dvi minutes pergalės jau nepaleido.

„Akivaizdžiai pritrūko jėgų. Reikėjo ir sėkmės, bet mes tikrai neblogai atstovėjome gynyboje, net keista. Tokios rungtynės, kurias pralaimėjęs nelabai pyksti“, – po mačo sakė „Skycop“ vyriausiasis treneris Virginijus Šeškus. 

Abi ekipos retai ir taikliai atakavo nuo baudų metimo linijos. Prieniškiai įmetė viso labo 7 metimus iš 8 (88 proc. taiklumas), o „Rytas“ – 12 iš 14 (86 proc. taiklumas).

„Skycop“: Malcolmas Grantas 19, Darjušas Lavrinovičius 11, Vytenis Lipkevičius (8 atk. kam.) ir Mindaugas Lukauskis po 10.

„Rytas“: Eimantas Bendžius ir Martynas Echodas po 16, Derekas Needhamas 15, Artiomas Parachovskis 11 (12 atk. kam.). 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris