S. Kulviečio vedamas „Lietkabelis“ išvargo pergalę Pasvalyje ir tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį
LKL/BNS nuotr.

S. Kulviečio vedamas „Lietkabelis“ išvargo pergalę Pasvalyje ir tiesiausiu keliu žengė į pusfinalį

Autorius: H. Augustynas
2019-05-16

Tritaškiais prapliupęs Saulius Kulvietis padėjo Panevėžio „Lietkabeliui“ iškovoti sudėtingą pergalę Pasvalyje ir iškovoti bilietą į „Betsafe–LKL“ pusfinalį trečius metus iš eilės.

Nuostabiai puolime rungtyniavęs „Lietkabelis“ iškovojo pergalę 105:98 (24:30, 28:24, 27:20, 26:21) prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ ir ketvirtfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2-0.

Jau aišku, kad panevėžiečiai pusfinalyje iki dviejų pergalių kovos su čempionų titulą ginančiu Kauno „Žalgiriu“. Tuo metu „Pieno žvaigždės“ savo sezoną užbaigė su 11 patirtų pralaimėjimų iš eilės.

Likus žaisti keturias minutes „Lietkabelis“ po sėkmingos atkarpos 12:0 turėjo dviženklį pranašumą (93:81). Nors pasvaliečiai buvo sumažinę savo atsilikimą iki vienženklio (84:93), jiems didesnės intrigos atkurti ir išsigelbėti nepavyko.

Panevėžiečius į pergalę atvedė puikiai iš toli atakavęs S. Kulvietis. Snaiperis smeigė penkis tritaškius iš septynių ir surinko 21 tašką bei 27 naudingumo balus.

„Pieno žvaigždžių“ gretose išsiskyrė ir sėkmingai sezoną užbaigė Tomas Lekūnas ir Yannickas Franke, kurie atitinkamai pelnė 20 ir 16 taškų.

Su nuostabiu užsidegimu rungtynes pradėję pasvaliečiai vos įpusėjus pirmajam ketvirčiui turėjo dviženklį pranašumą – 18:8. Vėliau tris iš eilės tritaškius pataikęs „Lietkabelis“ turėtą dviženklį deficitą ištirpdė vos iki dviejų taškų (22:24).

„Pieno žvaigždės“ vien per pirmąją rungtynių dalį smeigė aštuonis tritaškius iš 13 (61 proc.), tačiau leido panevėžiečiams puolime atkovoti devynis kamuolius ir dėl šios priežasties aikštės šeimininkų pranašumas buvo vos du taškai (54:52).

Po ilgosios pertraukos S. Kulviečio vedamas „Lietkabelis“ pelnė aštuonis taškus be atsako ir įgijo didžiausią iki tol turėtą persvarą – 67:61. Vis dėlto rungtynių baigtis sprendėsi ketvirtajame kėlinyje.

„Mūsų sezono tikslas yra medaliai ir žengėmde didelį žingsnį link to, – teigė Nenadas Čanakas. – Žinojau, kokių rungtynių turėtume tikėtis Pasvalyje. Norėjau, kad gerai rungtyniautume gynyboje, bet su jais visada būna problemų, nes jie yra pavojingi puolime. Svarbiausias dalykas yra iškovota pergalė.“

„Tai buvo neblogos rungtynės, – po rungtynių, kurios užbaigė pasvaliečių sezoną kalbėjo Gediminas Petrauskas. –  Panevėžyje pasigedome kovos, naglumo, tačiau šiandien visa tai buvo. Rūbinėje taip pat sakiau, kad už šias rungtynes vyrams galime padėkoti. Viskas, ko prašėme buvo. Akcentas buvo, kad kristume ant kiekvieno kamuolio ir mes tą darėme.“

„Lietkabelis“ ir „Žalgiris“ savo pusfinalio seriją turėtų pradėti gegužės 21 d. Vis dėlto, jeigu visos ketvirtfinalio serijos pasibaigs rezultatu 2-0, kauniečių pusfinalio serija startuos jau šį sekmadienį, gegužės 19 d.

„Pieno žvaigždės“: Tomas Lekūnas 20, Yannickas Franke 16, Jay Threattas (8 rez. perd.) ir Yancy Gatesas (6/7 dvit., 7 atk. kam.) po 14, Žygimantas Skučas 13, Dagoberto Penna 11 Vytautas Šulskis 8.

„Lietkabelis“: Saulius Kulvietis 21 (5/7 trit., 8 at. kam., 27 n.b.), Donatas Tarolis 17 (8 at. kam.), Jamaras Wilsonas 15, Ikenna Iroegbu 11 (1/5 trit.), Žiga Dimecas ir Paulius Valinskas po 10.

Rungtynių apžvalga

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris