Vilniečius patiesę „Juventus“ išplėšė lemiamas ketvirtfinalio rungtynes
LKL/BNS nuotr.

Vilniečius patiesę „Juventus“ išplėšė lemiamas ketvirtfinalio rungtynes

Autorius: LKL.LT
2019-05-17

Įspūdingą pergalę penktadienį pasiekė ir lemiamas „Betsafe-LKL“ ketvirtfinalio rungtynes išplėšė Utenos „Juventus“ krepšininkai, antrosiose rungtynėse namuose 92:83 (22:17, 26:24, 23:25, 21:17) nugalėję Vilniaus „Ryto“ ekipą ir išlyginę serijos iki dviejų pergalių rezultatą 1:1.

Trečiasis ir lemiamas komandų susirėmimas vyks sekmadienį Vilniuje. Jo nugalėtojai susitiks su Klaipėdos „Neptūno“ ir Prienų „Skycop“ poros laimėtoja. Ten antrąsias rungtynes laimėjo prieniškiai ir serijos rezultatas taip pat yra 1:1.

Uteniškiams tai buvo pirmoji pergalė prieš „Rytą“ po 15 nesėkmių paeiliui ir pirmoji šiame sezone per 8 sužaistas rungtynes.

Nugalėtojus į priekį vedė rezultatyviausias savo karjeros rungtynes Lietuvoje sužaidęs ir reikiamu metu iniciatyvos ėmęsis Kenny Gainesas. Amerietis įmetė 27 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir surinko 26 naudingumo balus.

Vienas svarbiausių pergalės faktorių „Juventus“ komandai buvo laimėta kova dėl atšokusių kamuolių – čia šeimininkų pranašumas buvo 44:26.

Prieš rungtynes trofėjumi buvo apdovanotas naudingiausiu sezono krepšininku pripažintas „Juventus“ centras Martinas Gebenas, vėliau mače pelnęs 4 taškus ir atkovojęs 6 kamuolius.

Užduotis šeimininkams apsunkino ir tas faktas, jog jau pirmajame kėlinyje traumą patyrė ir į aikštelę vėliau nebegrįžo Arvydas Šikšnius. Kapitonas per sužaistas beveik 8 minutes buvo spėjęs pelnyti 3 taškus ir atkovoti 2 kamuolius. 

Vilniečių neišgelbėjo ir dar vienas solidžias rungtynes serijoje sužaidęs Arnas Butkevičius. Jo sąskaitoje šiandien 20 taškų, 5 atkovoti kamuoliai ir 28 naudingumo balai.

Lemiamą mačo atkarpą abi komandos pradėjo netaikliais metimais, tačiau tai buvo į naudą „Juventus“ – jie buvo priekyje 73:69. Kai vilniečiai buvo pradėję artėti, tritaškiu juos atvėsino Tomas Dimša – 76:72.

Netrukus iniciatyvos ėmėsi Rokas Stipčevičius – jo tritaškis ir bauda išlygino rezultatą (76:76). Čia pat K. Gainesas pataikė tolimą metimą ir, likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes, vėl išvedė savo komandą į priekį (79:76).

Po kelių nesėkmingų abiejų komandų atakų rezultatyvų reidą per visą aikštelę surengė Gytis Radzevičius, o po jo metimo šeimininkai vėl atitrūko 83:79. Čia pat dar vieną dvitaškį pridėjo K. Gainesas ir uteniškiai pabėgo 85:81. Netrukus uteniškiai vėl pasižymėjo, technine pražanga buvo nubaustas Derekas Needhamas, o pražagų taktika svečių nebeišgelbėjo – uteniškiai mače triumfavo 92:83.

„Juventus“: K. Gainesas 27 (5 atk. kam., 26 naud.), Karolis Guščikas 15 (6 atk. kam.), Marius Runkauskas ir T. Dimša po 13, G. Radzevičius 11 (8 atk. kam.);

„Rytas“: Arnas Butkevičius 20 (28 naud.), Artsiomas Parachouskis 13, Eimantas Bendžius ir D.J. Seeley po 10;

Rungtynes sėkmingiau pradėjo uteniškiai, kurie nuo pat starto perėmė iniciatyvą ir buvo priekyje – 13:11. Šeimininkai ir toliau kontroliavo rungtynes ir po Kenny Gaineso taiklaus metimo paskutinėmis pirmo kėlinio sekundėmis pirmavo 22:17.

Antrojo kėlinio startą puikiai sužaidę ir vieną metimą po kito į krepšį siuntę Žydrūno Urbono auklėtiniai netrukus atitrūko ir dviženkle persvara – 33:21. Antroje kėlinio pusėje vilniečiai kiek padidino apsukas ir iki ilgosios pertraukos spėjo kiek sumažinti turimą deficitą - 41:48.

Iškart po pertraukos svečiai pradėjo sparčiai artėti prie „Juventus“ ir netrukus sumažino atsilikimą iki minimumo – 60:61. Kėlinio finiše savo komandą į priekį truktelėjo K. Gainesas ir prieš paskutines dešimt rungtynių minučių uteniškiai buvo priekyje 71:66.

Žydrūnas Urbonas po pergale pasibaigusio susitikimo didžiavosi savo auklėtiniais.

„Reikėtų sakyti, jog nieko dar nepadarėme, viskas priešaky, bet nugalėjome atkrintamosiose „Rytą“ – velniškai gerą ekipą. Geras treneris, gera organizacija, geri žaidėjai – man didžiulė garbė juos nugalėti. Kiekvienam iš mūsų yra garbė atkrintamosiose nukauti tokį klubą.

Nors buvo sunkių momentų, mes peržengėme tą liniją, nes prieš tai kažkur sulūždavome ir atiduodavome iniciatyvą galvodami, su kokiu galingu klubu žaidžiame. Buvo labai sudėtinga: Šikšnius patyrė čiurnos traumą, vėliau su tokiais pačiais skausmais žaidė ir Guščikas bei Dimša. Buvo tikrai sunku su maža rotacija rasti žmones, su kuriais galima būtų laimėti prieš „Rytą“ atkrintamosiose. Skamba smagiai, – šyptelėjo strategas.

Dainius Adomaitis apgailestavo dėl nesėkmės ir akcentavo fiziškumą.

„Viskas labai paprasta – viskas sukasi apie fiziškumą. Jeigu leisime „Juventus“ kitose rungtynėse vėl turėti daugiau nei 20 taškų iš antrų šansų, vėl turėsime tokį patį mačą. Tai yra pagrindinis dalykas šioje serijoje.

„X faktoriumi“ tapęs Gainesas pataikė daug sudėtingų metimų ir nors norėjome gynyboje žaisti prieš jį truputį kitaip, nepavyko. Faktas toks, kad „Juventus“ kai kuriose pozicijose savo fiziškumu turi persvarą prieš mus“, – sakė strategas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris