„Rytas“ sutriuškino „Juventus“ ir iškovojo paskutinį bilietą į lygos pusfinalį
LKL/BNS nuotr.

„Rytas“ sutriuškino „Juventus“ ir iškovojo paskutinį bilietą į lygos pusfinalį

Autorius: LKL.lt
2019-05-19

„Betsafe-LKL“ stipriausių komandų ketvertą trečius metus iš eilės sudarys tos pačios komandos. Tai tapo aišku po paskutinio išlikimo mūšio sostinėje.

Po pralaimėjimo svečiuose atsitiesęs Vilniaus „Rytas“ savo žiūrovų akivaizdoje Utenos „Juventus“ klubą pranoko 84:63 (23:11, 19:19, 24:15, 18:18).

Dainiaus Adomaičio auklėtiniai ketvirtfinalio seriją laimėjo 2-1. Pusfinalyje vilniečiai surems ginklus su Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkais.

Į itin svarbią pergalę nugalėtojus vedė  iki šiol serijoje vidutiniškai po 3,5 taško metęs Mindaugas Girdžiūnas, kuris šįkart pelnė 17 taškų.

Po 16 taškų pridėjo Arciomas Parachouskis ir Arnas Butkevičius. Pastarasis dar ir perėmė 5 bei atkovojo 4 kamuolius ir tapo mačo MVP surinkdamas 26 naudingumo balus. 

Pralaimėtojų gretose išsiskyrė Dovis Bičkauskis, kurio sąskaitoje – 17 taškų. Tiesa, įžaidėjas atliko tik 2 rezultatyvius perdavimus ir 5 kartus suklydo.

Lemiamame ketvirtfinalio mūšyje „Rytas“ dominavo ir pradėjo tolti jau pirmosiomis minutėmis – sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio skirtumas tarp klubų buvo dviženklis 19:7.

Antrajame ketvirtyje šeimininkai surengė spurtą 13:2 bei pabėgo 38:19, o iškart po pertraukos įgijo ir 20 taškų persvarą 50:30 bei jos neišbarstė iki pat ketvirtojo kėlinio.

Paskutinis ketvirtis tebuvo formalumas. „Juventus“ neberado jėgų toliau kovoti, o tuo pasinaudojęs „Rytas“ dar kiek padidino pranašumą bei šventė triuškinančią pergalę.

Uteniškiams šiose rungtynėse trūko net 27 taškus antrose ketvirtfinalio rungtynėse pelniusio Kenny Gaineso indėlio. Amerikietis lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse pelnė 4 taškus ir iš žaidimo pataikė vos 2 metimus iš 12.

Žydrūno Urbono auklėtinius skandino klaidos. Svečiai prarado 20 kamuolių, kuomet „Rytas“ – 12.

„Sirgaliai nuo pat pirmųjų minučių davė gerą impulsą, o žaidėjai į tai sureagavo. Pasiteisino mūsų agresyvumas žaidžiant du prieš du, susikūrėme gerų situacijų puolime“, – po pergalės kalbėjo D. Adomaitis.

„Komanda užaugo, pamenu, pirmą mačą Vilniuje pralaimėjome 30-ies taškų skirtumu, į vienus vartus, kaip sakoma, neturėjome jokių šansų. O šioje serijoje kovojome. Sezoną užbaigėme skambia gaida“, – teigė Ž. Urbonas. 

Pirmosios pusfinalio tarp „Ryto“ ir „Neptūno“ rungtynės Klaipėdoje bus žaidžiamos gegužės 22-ąją, o jau gegužės 24-ąją šios komandos susitiks Vilniuje.

 „Rytas“: Mindaugas Girdžiūnas 17 (6/7 met.), Arnas Butkevičius (5 per. kam., 26 n.b.) ir Arciomas Parachouskis (6 atk. kam., 6/8 dvit.) po 16, D.J. Seeley 10 (5 rez. perd.), Derekas Needhamas 9 (6 rez. perd.).

„Juventus“: Dovis Bičkauskis 17 (4/6 trit., 5 kld.), Karolis Guščikas 9, Martinas Gebenas 8 (9 atk. kam.), Aleksandras Zacharovas ir Gytis Radzevičius po 6.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris