„Wolves“ papildė Čempionų lygoje žibėjęs puolėjas
Foto: championsleague.basketball

„Wolves“ papildė Čempionų lygoje žibėjęs puolėjas

Autorius: bcwolves.com
2023-07-30

Sudėties komplektacijos darbus tęsianti „Wolves“ komanda sukirto rankomis su 27 m. amerikiečiu puolėju Tre‘Shawnu Thurmanu. Pasirašyta vieno sezono trukmės sutartis, su galimybe ją pratęsti.

Praėjusiame sezone 201 cm ūgio krepšininkas buvo vienas ryškesnių FIBA Čempionų lygos žaidėjų. Vilkėdamas Ostendės „Filou“ komandos marškinėlius jis turnyre pelnė po 15,7 taško ir pateko į rezultatyviausių krepšininkų dešimtuką.

Krepšį T. Thurmanas atakavo įspūdingu taiklumu: iš vidutinio nuotolio jis metė 60 procentų, o iš toli – 56 procentų taiklumu. Tai pat jis rinko po 6,3 kamuolio bei atliko po 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Ostendės ekipoje savo laiku rungtyniavo lietuviai Virginijus Praškevičius, Marijonas Petravičius, Andrius Giedraitis ir „Wolves“ klubo prezidentas Rimantas Kaukėnas. Taip pat, „Filou“ spalvas yra gynę Lietuvos krepšinio gerbėjams puikiai pažįstami amerikietis Edas Cota bei estas Gertas Kullamae.

Stotelė Belgijoje T. Thurmanui buvo pirmoji jo profesionalioje karjeroje iš JAV persikėlus į Europą.

Pradėjęs studijas Omahos universitete, paskutiniais studentavimo metais jis persikėlė į Nevados universitetą ir su „Wolf Pack“ komanda prasimušė į NCAA atkrintamąsias varžybas, vadinamas „Kovo beprotybe“ (March Madness).

Nesulaukęs kvietimo NBA naujokų biržoje, jis vis tik pasirašė kontraktą su Detroito „Pistons“ klubu, bet netrukus buvo perkeltas į jo dukterinę „Grand Rapids Drive“ komandą G lygoje. Vėliau sezoną praleido dukterinės Sakramento „Kings“ ekipos Stoktono „Kings“ gretose, iš kurio išvyko į Senąjį žemyną.

„Džiaugiamės, kad mūsų gretas papildė dar vienas ambicingas krepšininkas, galintis augti ir tapti dar geresniu. Tre'Shawnui tai bus tik antrasis sezonas Europoje, bet jis jau spėjo ryškiai pasižymėti, debiutavęs Ostendės komandoje. Jis gali žaisti per dvi pozicijas, turi solidų metimą, yra pavojingas ir arčiau krepšio, o taip pat savo atletiškumu turėtų sutvirtinti mūsų gynybą“, – kalbėjo klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Sutartis su į Vilnių būsimą sezoną persikeliančiu „Wolves“ klubu turi Jeffery Tayloras, Christianas Mekowulu, Kristupas Žemaitis, Arnas Beručka, Adas Juškevičius, Eigirdas Žukauskas, Regimantas Miniotas ir Vitalijus Kozys.

 

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris