„Wolves“ gretose – vienas rezultatyviausių Turkijos lygos žaidėjų
Europos taurės nuotr.

„Wolves“ gretose – vienas rezultatyviausių Turkijos lygos žaidėjų

Autorius: bcwolves.com
2023-08-13

Į Vilnių persikeliantį „Wolves“ klubą papildė vienas rezultatyviausių praėjusio sezono Turkijos krepšinio lygos žaidėjų Rasheedas Sulaimonas. Su 29 m. įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijose galinčiu rungtyniauti krepšininku pasirašyta metų trukmės sutartis.

Atstovaudamas Konijos „Konyaspor“ ekipai jis vidutiniškai rinko po 17,96 taško (4 vieta lygoje), atliko po 5,2 rezultatyvaus perdavimo (8 vieta lygoje) ir atkovojo po 4,7 kamuolio, fiksuodamas 18 naudingumo balų vidurkį (8 vieta lygoje).

R. Sulaimonas yra sukaupęs solidžią europinių turnyrų patirtį. 2021-2022 m. sezone, vilkėdamas Breso Burgo JL (Prancūzija) marškinėlius, Europos taurės varžybose jis į savo sąskaitą įsirašė po 13,5 taško, po 3,2 rezultatyvaus perdavimo ir po 3,2 atkovoto kamuolio.

Per savo karjerą 193 cm ūgio krepšininkas taip pat žaidė Saragosos „Casademont“ (Ispanija), Dižono JDA, Paryžiaus „Metropolitans 92” (abi – iš Prancūzijos) bei „Greensboro Swarm“ komandoje NBA G lygoje. Saragosos ir Dižono klubų spalvas porą sezonų jis gynė ir FIBA Čempionų lygos turnyre.

2013 m. R. Sulaimonas tapo pasaulio jaunimo (U19) čempionato nugalėtoju su JAV rinktine.

Dvigubą JAV ir Nigerijos pilietybę turintis žaidėjas planavo debiutuoti šios Afrikos šalies valstybės rinktinėje kvalifikacijoje į 2021 m. FIBA „Afrobasket“ čempionatą, bet planus sujaukė gauta trauma.

„Labai džiaugiamės, kad prie mūsų prisijungė Rasheedas, kurį matome kaip tikrai svarbią komandos grandį artėjančiame sezone. Jis yra atletiškas ir universalus gynėjas, galintis daryti didelę įtaką žaidimui abejose aikštės pusėse. Rasheedas gerai žaidžia vienas prieš vieną, taip pat gali kurti komandos draugams, o gynyboje – dengti kelias pozicijas. Be to, jis kovotojas, visada norintis laimėti, tad tikimės, bus labai svarbus ir formuojant komandos charakterį“, – apie tarpsezoniu komandą papildžiusį trečią legionierių sakė klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas.

Prie komandos pasiruošimo sezonui R. Sulaimonas prisijungs iškart po šiuo metu vykstančio Kinijos Nacionalinės krepšinio lygos (NBL) čempionato, kuriame atstovauja Honkongo „Bulls“ ekipai, pabaigos.

Be R. Sulaimono sutartis su komplektaciją tęsiančia „Wolves“ komanda turi  Jeffery Tayloras, Christianas Mekowulu, Tre‘Shawnas Thurmanas, Džordže Gagičius, Kristupas Žemaitis, Arnas Beručka, Adas Juškevičius, Eigirdas Žukauskas, Regimantas Miniotas ir Vitalijus Kozys.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris