„Rytą“ sustiprino K. Hornsby
Foto: rytasvilnius.lt

„Rytą“ sustiprino K. Hornsby

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-08-24

Likus mažiau nei keturioms savaitėms iki oficialaus sezono starto Vilniaus „Rytas“ pasirašė vienerių metų sutartį su dar vienu naujoku. Komanda praneša, kad kitais metais juodai baltai raudonus marškinėlius vilkės amerikietis Keithas Hornsby.

193 cm ūgio atakuojantis gynėjas pernai žaidė Prancūzijos aukščiausioje lygoje, kur atstovavo „Nanterre 92“ klubui. Čempionate jis vidutiniškai pelnydavo po 14 taškų (45% trit.), atlikdavo po 2,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 2,1 kamuolio.

„Vilniaus „Rytas“ yra viena iš kelių komandų, kurias žinojau dar prieš persikeldamas žaisti į Europą, – užsimena klubo naujokas. – Apie ką sužinojau gana neseniai, tai kokie atsidavę ir energingi yra komandos gerbėjai. Stebėjau keletą „Ryto“ rungtynių pernykštėje Čempionų lygoje ir fanai buvo tiesiog nuostabūs", – sako K. Hornsby.

Gynėjas priduria, kad dėl šio sprendimo yra laiminga visa jo šeima ir jie nekantrauja susipažinti su Vilniumi: „Labai džiaugiuosi, kad atvykstu žaisti į Lietuvą – šalį, kuri myli krepšinį ir man bus didžiulė garbė atstovauti vienai geriausių šalies komandų. Girdėjau nuostabių dalykų apie jūsų sostinę, todėl nenustebkite, jei laisvą nuo rungtynių ar treniruočių dieną mane ir mano šeimą pastebėsite tyrinėjant senamiesčio gatves.“

Po studijų NCAA tris sezonus K. Hornsby praleido NBA G lygoje, kur atstovavo „Texas Legends“ komandai. Trečiajame sezone komandos lyderiu tapęs „Ryto“ naujokas mesdamas po 49,1% tritaškių buvo taikliausiu snaiperiu visoje lygoje.

Dar geresnį pataikymą K. Hornsby demonstravo po dvejų metų, kai 2020-21 m. sezone atstovaudamas „Ewe Baskets“ komandai per 33 rungtynes pataikė daugiau tritaškių nei jų prametė (82/158) ir užfiksavo 51,9% vidurkį.

„Keithas yra šaltakraujis metikas, kuris savo taikliais šūviais gali visiškai pakeisti rungtynių eigą. Jis labai aukšto lygio profesionalas, gerai žaidžiantis ne tik puolime, bet ir gynyboje, – kitą savaitę prie komandos prisijungsiantį žaidėją įvertino Giedriaus Žibėno asistentas Georgios Dedas. – Taip, šis gynėjas yra kitokio stiliaus žaidėjas nei Marcusas, bet savo metimais ir atletiškumu jis turi potencialo pakeisti mūsų komandos veidą. Žaidėjas turi daug patirties ir prie kitų krepšininkų derantį mentalitetą, o taip pat mus žavi jo noras prisijungti būtent prie mūsų komandos.“

Tai bus penktas amerikiečio sezonas Europoje, jis jau yra žaidęs Čempionų lygoje bei Europos taurėje. Karjerą senajame žemyne K. Hornsby pradėjo 2019 m. Lenkijoje, o vėliau žaidė aukščiausiose Vokietijos ir Prancūzijos lygose. Be minėtų Oldenburgo „Ewe Baskets“ ir „Nanterre 92“ ekipų jis taip pat vilkėjo Torunės „Twarde Pierniki“ ir Paryžiaus „Metropolitans 92“ marškinėlius.

Atjaunėjusioje Vilniaus komandoje 1992 m. gimęs krepšininkas yra vyriausias žaidėjas.

Vilniaus „Rytas“ tęsia pasirengimą artėjančiam sezonui, o jau rugpjūčio 26 d. laukia pirmosios kontrolinės rungtynės, kurias vilniečiai žais Druskininkuose su „Gargždų“ ekipa. Po jų komanda grįš į Vilnių, kur rugpjūčio 29 d. susitiks su Rostoko „Seawolves“, o rugsėjo 2 d. laukia mačas su „Wolves“, kuris bus atviras žiūrovams.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris