Po atkaklios kovos – pirma „Šiaulių“ pergalė
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Po atkaklios kovos – pirma „Šiaulių“ pergalė

Autorius: LKL.lt
2023-09-24

„Šiauliai“ (1-1) savo sirgalius pradžiugino pirma pergale naujajame Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezone. Namuose pavyko 90:82 (30:25, 18:17, 16:24, 26:16) palaužti Klaipėdos „Neptūną“ (1-1).

Nepaisant to, kad šiauliečiai startavo kiek geriau (26:19), Timas Lambrechtas su Žygimantu Janavičiumi turėjo atsaką ir mažino „Neptūno“ atsilikimą – 25:28. Galiausiai klaipėdiečiai rengė baudų metimų seriją. Tiesa, su realizavimu būta problemų. Septyni lengvi taškai buvo iššvaistyti, tačiau ir be to „Neptūnas“ išsiveržė į priekį – 32:30.

Nuo šio momento kova buvo labai lygi ir tik Jonathano Daviso dėka „Šiauliai“ po pirmosios mačo dalies pirmavo 48:42. Komandos ir po pertraukos žengė koja kojon, ką gerai iliustravo ir paskutinė trečio kėlinio minutė, kai tvyrojo lygybė – 64:64. Tiesa, Martyno Pacevičiaus taškai padėjo svečiams turėti trapų pranašumą – 66:64.

Kuomet klaipėdiečiai atsiliko 69:72, aikštę paliko su varžovu susidūręs Sterlingas Gibbsas. Nesportinė pražanga fiksuota J.Davisui. Kuomet prabėgo jau 34 žaidimo minutės, pirmą „Neptūno“ tritaškį pridėjo D.Gailius, nutraukęs aštuonių nesėkmingų šūvių seriją.

Likus 2 minutėms „Neptūno“ suolui skirta techninė pražanga, o Thomasui Rutherfordui – asmeninė. Leonardui Thorpe‘ui stigo taiklumo (82:82), bet jis atsigriebė metimu „iš žaidimo“ – 85:82. „Šiauliai“ artėjo pergalės link (87:82), o Pauliaus Danusevičiaus metimas tapo kone kertiniu, palaužiant klaipėdiečius.

Dėl pražangų limito „Šiaulių“ lyderis J.Davisas mačo nebaigė.

„Neptūnas“ metė 37 baudų metimus, iš kurių pataikė 21 (57 proc.), tad daug progų liko neišnaudota. Beje, viso klaipėdiečiai pataikė 1 tritaškį iš 12.

„Neptūnui“ šįkart nepadėjo ne tik Ignas Sargiūnas, bet ir susirgęs Mindaugas Girdžiūnas. „Šiaulių“ rotacijoje nėra Dachono Burke‘o ir Antwano Walkerio.

„Ačiū žaidėjams už kovą iki galo. Ko nepavyko įvykdyti per tris pirmus kėlinius, vėliau atstovėjome du prieš du. Žaidėjai norėjo laimėti, už tai reikia pagirti. Gynyboje ir puolime buvo blogų sprendimų, bet kova buvo gera“, – konferencijoje kalbėjo „Šiaulių“ trenerio asistentas Vaidas Pauliukėnas.

„Šiauliai“ žaidžia neblogą krepšinį, gerai atrodė ir prieš „Wolves“. Tikėjomės sunkių rungtynių, tokios ir gavosi. Jie turi neblogą kolektyvą, gerai subalansuotą komandą, daro skautingą ir neleido mums atakuoti iš toli, vertė veržtis po krepšiu, kas mums netiko“, – varžovus gyrė Mindaugas Brazys.

„Šiauliai“: Jonathanas Davisas 22, Paulius Danusevičius 18 (7 atk. kam.), Tomašas Pavelka 11 (10 atk. kam.), Karolis Giedraitis, Leonardas Thorpe‘as (7 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Eimantas Stankevičius – po 9.

„Neptūnas“: Thomasas Rutherfordas 21 (8 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 18 (9 rez. perd.), Deividas Gailius 16, Sterlingas Gibbsas 15, Timas Lambrechtas 6 (7 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris