G. Oreliko lyderystės užkurtas „7bet-Lietkabelis“ nugalėjo Kėdainių klubą
„Betsafe-LKL“ nuotr.

G. Oreliko lyderystės užkurtas „7bet-Lietkabelis“ nugalėjo Kėdainių klubą

Autorius: LKL.lt
2023-09-30

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ (2-1) Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) paliko be pergalių Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (0-3).

Roberto Štelmaherio auklėtiniai namie 100:79 (28:25, 23:18, 30:21, 19:15) nugalėjo Gedimino Petrausko kariauną.

Pirmasis kėlinys dar klostėsi gana lygiai ir Kėdainių komanda nenuleido rankų. Likus minutei iki jo pabaigos svečiai pirmavo 25:24, bet Gediminas Orelikas išvedė į priekį „7bet-Lietkabelį“. Igno Vaitkaus dėka kėdainiečiai liko kovoje (31:32), nors Nikola Popovičius ir tempė į priekį Panevėžio klubą. Šeimininkai po truputį bėgo į priekį ir po dviejų kėlinių turėjo 8 taškų pranašumą – 51:43.

Šeimininkų puolimas užsikūrė tik labiau. G.Orelikas bei Deividas Sirvydis skirtumą augino (65:52), o galiausiai po Gabrieliaus Maldūno dėjimo jis pasiekė triuškinimo ribą – 76:57. „Nevėžiui-Optibet“ buvo sudėtinga vytis, Alenas Hadžibegovičius dar pataikė iš toli, tad po trijų kėlinių „7bet-Lietkabelis“ kontroliavo situaciją – 81:64.

Paskutinis kėlinys teliko formalumu, per kurį „7bet-Lietkabelis“ dominavo (94:71) ir lengvai pasiekė pergalę. Šimtąjį tašką komandai pelnė Liutauras Lelevičius.

„7bet-Lietkabelis“ šįkart vertėsi be Vytenio Lipkevičiaus.

Snaiperis D.Sirvydis šįkart stipriai stokojo taiklumo – nepataikė nė vieno tritaškio iš 9. Viso jo sąskaitoje – 8 taškai ir 6 atkovoti kamuoliai.

G.Orelikas vėl tapo panevėžiečių vedliu, pelnydamas 19 taškų, atkovodamas 7 kamuolius ir rinkęs 25 naudingumo balus.

Kėdainių komandoje labiausiai išsiskyrė Seanas McNeilas, įmetęs 24 taškus bei atkovojęs 6 kamuolius.

Kitas „Betsafe-LKL“ mačas Kėdainių ekipos laukia spalio 9 dieną su Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, o panevėžiečiai spalio 7 dieną priims „Gargždus“.

„Džiaugiuosi pergale, jos mums reikėjo. Mes matome savo minusus, nesame tobuli, bet einame žingsnis po žingsnio teisinga kryptimi“, – sakė panevėžiečių strategas Robertas Štelmaheris.

„Vienas blogas kėlinys – trečias, po jo nesugebėjome atsitiesti. 100 taškų praleidome – apie kokią komandinę gynybą galima kalbėti, jos nėra. Sirvydis prametė 9 tritaškius, čia turėjo būti 130 taškų“, – pripažino kėdainiečių treneris Gediminas Petrauskas.

„7bet-Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 19 (5/6 trit., 7 atk. kam.), Nikola Popovičius 18, Gabrielius Maldūnas ir Paulius Valinskas – po 10, Alenas Hadžibegovičius 9, Martynas Varnas (7 rez. perd.) ir Deividas Sirvydis (0/9 trit.) – po 8.

„Nevėžis-Optibet“: Seanas McNeilas 24, Ignas Vaitkus (5 atk. kam., 5 rez. perd.) ir Robertas Keliačius – po 11, Justinas Marcinkevičius 8, Lovre Bašičius 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris