Susigrąžintą Ą. Tubelį „Rytas“ skolina „Neptūnui“
Foto: NBA Summer League

Susigrąžintą Ą. Tubelį „Rytas“ skolina „Neptūnui“

Autorius: rytasvilnius.lt
2023-11-08

Vilniaus „Rytas“ praneša sudaręs trejų metų sutartį su vienu perspektyviausiu Lietuvos krepšininku Ąžuolu Tubeliu, kuris šį sezoną žais Klaipėdos „Neptūne“, o prie sostinės komandos prisijungs kitame sezone.

Vilniaus krepšinio sistemos auklėtinis 2018 m. užsivilko „Ryto“ dublerių komandos marškinėlius, per dvejus metus įsitvirtino kaip šios komandos lyderis bei būdamas vos 17-os su pagrindine komanda sužaidė pirmąsias savo rungtynes Lietuvos čempionate.

Nacionalinėje krepšinio lygoje su „Perlo“ apranga 2019-20 m. sezone Ą. Tubelis vidutiniškai rinko po 16,7 taško, 6,2 atkovoto kamuolio, perimdavo po 1,5 kamuolio ir blokuodavo tiek pat metimų. 2020 m. vasarį jis tapo Eurolygos jaunimo atrankos turnyro naudingiausiu žaidėju – turnyro metu rinko 20,5 taško, 12,5 atkovoto kamuolio, 2,5 rezultatyvaus perdavimo ir 34,5 naudingumo balo.

Tuomet sportininkas nusprendė keltis už Atlanto ir rungtyniauti bei tęsti mokslus NCAA. Prestižiniame Arizonos universitete Ą. Tubelis savo statistiką gerino kiekviename sezone, o piką pasiekė praėjusiame sezone, kai „Wildcats“ komandoje pelnydavo 19,8 taško, atkovodavo 9,1 kamuolį, atlikdavo 2 rezultatyvius perdavimus ir iš viso rinkdavo po 23,3 naudingumo balo.

„Didžiuojamės, kad pavyko Ąžuolą susigrąžinti į „Ryto“ šeimą, – šypsosi laikinai komandos sporto direktoriaus pareigas einantis trenerio asistentas G. Dedas. – Jis labai jaunas, sužaidė kelis puikius sezonus Arizonoje ir turi visus duomenis, reikalingus tapti aukščiausio lygio krepšininku. 

Norime, kad šiame sezone jis žaistų kuo daugiau minučių ir vėl įsilietų į europietiško krepšinio ritmą. Todėl pasitarę komandoje nusprendėme jį paskolinti „Neptūnui“, kur galėsime iš arti stebėti jo tobulėjimą ir padėti bet kokiais kylančiais klausimais. Klaipėdos komanda jam turėtų puikiai tikti, o kitais metais jau norime matyti jį pagrindinėje mūsų ekipoje. Ąžuolas yra „Ryto“ žmogus ir nei minutei nesudvejojome, kad verta su juo susieti ateitį.“

Šią vasarą Ą. Tubelis žaidė NBA Vasaros lygoje ir po jos prisijungė prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės pasirengimo Pasaulio čempionatui, tačiau į galutinį rinktinės dvyliktuką nepateko.

Jau šį šeštadienį Vilniuje laukia neeilinė šventė – Vilniaus „Rytas“ į arenos palubes iškels legendinio krepšininko Arvydo Macijausko marškinėlius bei susikaus su svečiais iš Klaipėdos.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris