Kaip 9-oji LKL akademija powered by Citadele projekto laida siekia aukščiausio?
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Kaip 9-oji LKL akademija powered by Citadele projekto laida siekia aukščiausio?

Autorius: LKL akademija powered by Citadele
2024-03-19

9-oji LKL akademijos powered by Citadele projekto komanda jau daugiau nei pusę 2023-2024 m. krepšinio sezono dirba įvairiose srityse lygoje ir jos vienijamuose klubuose. Lapkričio pradžioje 14 ambicingų žmonių, pradėję savo kelionę krepšinio industrijoje ir vienijami projekto šūkio aiming high (liet. siekiantys aukščiausio) dar nesuvokė, kiek daug per vos kelis mėnesius spės nuveikti. Pasibaigus bene aktyviausiam ir darbingiausiam laikotarpiui – puikus metas apžvelgti LKL akademijos powered by Citadele veiklą.

Pirmieji išbandymai

Kiekvienas projekto dalyvis į šią veiklą atėjo su savitais įgūdžiais, idėjomis ir norais, į kuriuos atsižvelgus, nuo pat projekto pradžios dirbo su realiais lygos ir klubų projektais. Kai kurie išreiškė norą gilinti jau turimas žinias ir prisidėti lygoje prie jiems patinkančios veiklos, o kitus labiausiai sužavėjo galimybė mokytis visiškai naujų dalykų ir išbandyti save nepažįstamoje teritorijoje. Taip jau pačią pirmą darbų savaitę LKL akademija powered by Citadele projekto nariai prisidėjo prie įvairiausių veiklų ir sričių, tokių kaip renginių organizavimas, projektų koordinavimas, žurnalistika, rinkodara bei komunikacija.

Kūrybinės iniciatyvos

Vienas iš smagiausių LKL akademijos powered by Citadele aspektų yra kūrybinė laisvė, kadangi projekto nariai visada yra skatinami siūlyti ir vykdyti įvairias rubrikas ir projektus. Būtent taip prasidėjo jau kelis trumpus epizodus turintis momentinių nuotraukų projektas, kuomet lygos komandų krepšininkai gauna momentines nuotraukas su smagiais prisiminimais. Daumantas Rimkus, iki projekto pradžios jau kelis metus vykdęs krepšinio batelių apžvalgas, dabar tai daro kurdamas „Kicks” epizodus, kuriuose apžvelgia Lietuvos krepšinio lygos krepšininkų batelių pasirinkimus. Siekiant suteikti galimybę gerbėjams geriau susipažinti su krepšininkais, su stilingiausiais žaidėjais apie stilių aikštelėje ir už jos ribų kalbasi Karolina Janavičiūtė rubrikoje „On Point”. Visą šį turinį galite matyti @lklakademija Instagram paskyroje, kur jau netrukus pasirodys dar daugiau minėtų rubrikų epizodų.

Veikla lygos užkulisiuose

LKL akademija powered by Citadele narių darbus tikriausiai yra matęs kiekvienas lygos gerbėjas, dažnai to net nežinodamas. Už LKL.lt straipsnių serijos „Iš arčiau”, slepiasi Tomas Beinarovičius, apžvelgiantis artėjančių rungtynių įdomiausius apsektus. Kalbant apie lygos įvaizdį socialiniuose tinkluose, čia galima matyti Karolinos Šiumetaitės darbus už objektyvo – mergina kuria įsimintiniausių rungtynių epizodų video klipus bei fiksuoja gražiausius momentus. Tuo tarpu Emilė Turskytė save realizuoja grafinio dizaino srityje – lygos socialiniuose tinkluose pasirodo jos kurti vizualai.

„Betsafe Vienas šūvis ‘24“

Kalbant apie organizacinį darbą, svarbu paminėti ir grandiozinę snaiperio konkurso atranką, kurios įgyvendinimu rūpinosi Domantas Balandis ir Rokas Kelevišius. Konkurso atrankų etapas vyko apie du mėnesius, kurių metu projekto komanda keliavo į visas lygos komandų arenas ir ieškojo taikliausių rungtynių žiūrovų. Atranką vainikavo Kauno „Akropolyje“ vykęs didysis finalas, kurio organizavimą projekto nariai įgyvendino nuo A iki Ž – nuo atrankos erdvės ruošimo ir dalyvių registracijos iki kamuolių padavinėjimo, rezultato fiksavimo ir renginio viešinimo. Visas „Betsafe Vieno šūvio ‘24“ procesas pareikalavo daug darbo ir pastangų iš kiekvieno projekto dalyvio ir buvo puiki treniruotė prieš Citadele Karaliaus Mindaugo taurės finalo ketvertą, kuris buvo bene svarbiausias ir laukiamiausias renginys kiekvienam LKL akademija powered by Citadele nariui.

Citadele KMT finalo ketvertas

Vasario 17-18 d. įvyko didžiulė krepšinio šventė Kauno „Žalgirio“ arenoje, kur kovėsi stipriausios šalies komandos. Šis renginys net prieš pradedant darbus lygoje (atrankų metu) buvo paminėtas kaip daugiausiai kiekvieno pastangų, laiko ir darbo reikalausiantis renginys per visą sezoną. Po „Betsafe Vieno šūvio ‘24“ atrankų projekto nariai jau buvo susipažinę su keliomis lygos veiklomis ir prisidėję prie jų, taigi ne visos paskirtos užduotys ir atsakomybės taurės finalo ketvertui buvo naujovės. Esminis skirtumas – viskas vyko daug didesniu mastu, tad jau renginio išvakarėse vyko intensyvus darbas su visomis matomomis ir nematomomis veiklomis, tokiomis kaip visokeriopa pagalba komandoms ir jų aptarnavimas, snaiperių konkurso, įvairių žaidimų ir aktyvacijų visoje arenoje koordinavimas, darbas VIP zonoje bei žiniasklaidos centre ir viso turnyro viešinimu socialiniuose tinkluose. Savaitgalis buvo kupinas malonios įtampos, intensyvumo ir neįkainojamos patirties, kuri suteikė galimybę geriau susipažinti su krepšinio pasauliu, lygos darbu ir vieni su kitais.

LKL akademijos powered by Citadele nariai dar turi kelis mėnesius iki krepšinio sezono atomazgos, per kuriuos įgyvendins dar nemažai išskirtinių projektų, o jų progresą kviečiame stebėti projekto Instagram paskyroje @lklakademija.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris