A. Žagaras ruošiasi sugrįžimui
Foto: Betsafe-LKL

A. Žagaras ruošiasi sugrįžimui

Autorius: bcwolves.com
2024-03-26

Reabilitaciją po sunkios traumos tęsiantis Vilniaus „Wolves“ legionierius iš Latvijos Artūras Žagaras nekantrauja prisijungti prie komandos treniruočių. Vis tik, kovo mėnesio pradžioje į Lietuvą iš Turkijos, kurioje jam buvo atlikta kelio raiščių operacija, sugrįžęs krepšininkas pažadų apie galimą greitą sugrįžimą dalinti nebuvo linkęs.

„Pats, žinoma, noriu sugrįžti kuo greičiau, todėl esu dėkingas mane supantiems žmonėms, kurie mane pristabdo. Sunku pasakyti konkrečią datą. Bet, jei viskas vyks taip, kaip turėtų būti, nežinau, gal balandžio vidurys ar jo pabaiga. Tai priklausys nuo to, kaip reaguos mano kelis. Dabar dirbame labai intensyviai ir kelis kol kas reagavo gerai. Todėl, tikiuosi, kad grįšiu greitai“, – vylėsi A. Žagaras.

Pasak „Wolves“ komandos kineziterapeutės Gintarės Katkutės-Lackės, gynėjo reabilitacija artėja prie pabaigos, šiuo metu ji jau yra pasiekusi paskutinį etapą, kuriame daug dirbama su kamuoliu, atliekant aikštelėje įvairius individualius krepšinio elementus.

„Pati reabilitacija prasideda nuo amplitudės – nuo prižiūrėjimo, kad tas kelis netintų, kad skysčiai išsivaikščiotų, kad atgautų pilną amplitudę. Kitas etapas yra jėga. Trečias etapas – daugiau sprintai, linijinis bėgiojimas tiesiai, šonais. Vėliausi etapai yra kai pridedi daugiau krypties keitimo ir paskutinis, kai yra krepšinio pratimai aikštelėje, individualios treniruotės su treneriais. Mes jau esame paskutiniame etape. Su treneriu Mariumi Leonavičiumi kartu prižiūrime Artūrą ir su juo dirbame dvi savaites. Suteikiame aikštelėje daugiau pratimų, kad jis galėtų pajusti kamuolį, jį valdyti“, – apie tai, kas šiuo metu yra atliekama reabilitacijos metu kalbėjo sporto medicinos specialistė.

Jos teigimu, artimiausiu metu planuojamas vizitas pas medikus, kurie įvertins A. Žagaro kelio būklę, reabilitacijos metu pasiektą progresą. Nuo jų verdikto priklausys, ar latvis pagaliau galės prisijungti prie komandos treniruočių.

„Šią savaitę eisime pas daktarus ir pažiūrėsime, ar gausime leidimą. Tikėsimės, kad viskas gerai gyja, kad funkciškai viskas gerai, atgauta pilna jėga. Tik gavus leidimą, galėsime jį inkorporuoti į komandines treniruotes. Treniruojantis su komanda viskas vyks progresyviai. Nuo treniruočių ritmo priklausys, kaip tas kelis sureaguos. Jei viskas bus gerai, tikimės, kad per 2-3 savaites sugrįš į varžybų ritmą“, – sakė G. Katkutė-Lackė.

Puikiai praėjusiais metais pasaulio taurėje pasirodęs A. Žagaras neslėpė, kad galvoje sukasi mintys apie galimybę apsivilkti rinktinės marškinėlius šią vasarą ir padėti savo šalies nacionalinei komandai kautis atrankos turnyre dėl bilieto į Paryžiaus olimpines žaidynes.

„Nacionalinė rinktinė bus vasarą. Žinoma, apie ją galvoju. Tačiau pagrindinis tikslas dabar yra sugrįžti į „Wolves“ komandą, tikiuosi, dar iki atkrintamųjų, sužaisti kelias rungtynes, susigrąžinti jų ritmą ir, visų pirma, padėti šiai komandai. O tada ateis ir vasara“, – toli į priekį nežiūrėjo vienas iš Latvijos rinktinės lyderių.

Krepšininkas šio sezono šalies čempionate vidutiniškai įmetė po 12 taškų, atliko po 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po 3 kamuolius, rinkdamas po 13 naudingumo balų per ketverias sužaistas rungtynes.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris