Siurprizą pateikusios „Juventus“ lyderis – savaitės naudingiausiasis
Foto: Fotodiena.lt

Siurprizą pateikusios „Juventus“ lyderis – savaitės naudingiausiasis

Autorius: LKL.LT
2017-12-18

Maksymas Kornijenka sužaidė geriausias rungtynes per karjerą Lietuvoje ir pirmą kartą tapo naudingiausiu „Betsafe–LKL“ savaitės krepšininku.

Ukrainos rinktinės žaidėjui pripažinimą pelnyti padėjo ir netikėta pergalė – Utenos „Juventus“ namie 91:71 pranoko vieną čempionato favoritų Panevėžio „Lietkabelį“.

„Po kelių prastų rungtynių galiausiai pademonstravau, kaip galiu žaisti, – LKL.LT sakė M. Kornijenka. – Šios rungtynės buvo svarbus žingsnis į priekį.“

M. Kornijenka į Lietuvą atvyko spalio viduryje ir per rungtynes vidutiniškai rinkdavo po 7,4 naudingumo balo. Žaisdamas prieš „Lietkabelį“ ukrainietis surinko 31 naudingumo balą.

Puolėjas žaidė 27 minutes, pelnė 20 taškų (4/4 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 3/3 baudų), atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 3 varžovų metimus.

„Pergalė labai svarbi komandai ir asmeniškai man, – pabrėžė M. Kornijenka. – Komandos draugai labai mane palaikė per šias rungtynes, o po jų pabrėžė, kad to iš manęs dabar tikėsis kaskart.“

Pergalė leido „Juventus“ atitrūkti nuo trijų komandų, besidalijančių paskutinėmis vietomis „Betsafe–LKL“ čempionate.

12-os „Betsafe–LKL“ savaitės TOP5
Poz. Žaidėjas Komanda Eff
G O. Prewitt Šiauliai 29
G J. Johnson Neptūnas 29
F M. Korniienko Juventus 31
F T. Peterson Lietuvos rytas 25
C L. Dendy Juventus 25

Į savaitės naudingiausiųjų penketuką pateko ir kitas „Juventus“ žaidėjas LaRonas Dendy, taip pat Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Travisas Petersonas bei gynėjai Omaras Prewittas iš „Šiaulių“ ir Jerry Johnsonas iš Klaipėdos „Neptūno“.

L. Dendy prie pergalės prieš „Juventus“ prisidėjo 25 naudingumo balais vos per 24 minutes (21 taškas, 9 atkovoti kamuoliai).

Du žaidėjai į penktuką pateko iš „Lietuvos ryto“ rungtynių su „Šiauliais“, kuriuose prireikė dviejų pratęsimų.

T. Petersonas žaidė 37 minutes ir pelnė 25 naudingumo balus (18 taškų, 14 atkovotų kamuolių), o „Šiaulių“ lyderis O. Prewittas surinko 29 naudingumo balus per 34 minutes (29 taškai, 5 rezultatyvūs perdavimai).

Antras sėkmingas rungtynes paeiliui sužaidęs J. Johnsonas vėl pateko į penketuką – „Neptūno“ gynėjas prie pergalės prieš Kėdainių „Nevėžį“ prisidėjo 29 naudingumo balais (17 taškų, 7 rezultatyvūs perdavimai).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris