LKL’25 legendos. Rolandas Skaisgirys
Foto: Fotodiena.lt

LKL’25 legendos. Rolandas Skaisgirys

Autorius: LKL.LT
2018-01-10

Lietuvos krepšinio lyga per jubiliejinį 25-ąjį sezoną renka ir visuomenei pristatys 25 labiausiai lygai nusipelniusias asmenybes. Apie visus juos bus parengti vaizdo reportažai ir pateikti LKL.LT puslapyje. Šį kartą – Rolandas Skaisgirys, ilgametis Vilniaus „Sakalų“ krepšininkas, aikštėje garsėjęs savo charakteriu. R. Skaisgirys atskleidžia, kad bronzą „Sakalams“ kainavo jo problemos gyvenime po pirmų bronzinių rungtynių, o Arvydą Macijauską ir dabar kviestų į savo kuriamus serialus.

„Aš daug kalbėdavau, bandydavau išvesti iš proto ne tik žaidėjus, bet ir teisėjus“, – dabar sėdėdamas prieš LKL kūrybinę komandą neslepia Rolandas Skaisgirys.

Dabar 48 metų televizijos prodiuseris – vienas ryškiausių LKL krepšininkų, garsėjęs savo charakteriu aikštėje ir techninėmis pražangomis.

Su viena ryškiausių visų laikų LKL asmenybių R. Skaisgiriu LKL kūrybinė komanda susitiko ten, kur profesionalo karjeroje jis praleido daugiausia laiko – legendinėje Vilniaus „Ekinstos“ salėje.

Čia namų rungtynes žaidė iš krepšinio žemėlapio dabar jau išnykę Vilniaus „Sakalai“.

LKL legendos
Šarūnas Marčiulionis Tekstas
Rimantas Endrijaitis Tekstas
Rolandas Matulis Tekstas
Vladas Garastas Tekstas
Kęstutis Pilipauskas Tekstas
Šarūnas Kliokys Tekstas
Juozas Petkevičius Tekstas
Ramūnas Šiškauskas Tekstas
Linas Kunigėlis Tekstas

Garsusis „Sakalų“ trejetas R. Skaisgirys, Erikas Kučiauskas ir Rolandas Matulis save vadina broliais. Rolando teigimu, dar ir dabar ši kompanija palaiko glaudų ryšį ne tik už aikštelės ribų, bet ir joje.

„Laimingas esu, nors visko yra buvę – prieš metus Rolandas Matulis nosį sulaužė, – atskleidė R. Skaisgirys. – Žaidžiau prieš jį, nepasirinkau vietos kur stovėti. Kai nugriuvau, Kučiauskas galvojo, kad vaidinu. Tokie draugai.

Tikriausiai, kad pats svarbiausias dalykas tarp žmonių – pasitikėjimas. Mano mama sakydavo, kad baisiausia žmogaus savybė – abejingumas. Manau, kad mes niekada nebuvome vienas kitam abejingi. „Sakaluose“ buvome pagrindinis branduolys.“

R. Skaisgirys gerai prisimena dvi paeiliui bronzines LKL serijas su „Šiauliais“ 2003-2005 m. sezonais. Abi jas „Sakalai“ pralaimėjo.

Dėl abiejų mažųjų finalų R. Skaisgirys dar ir dabar turi savo tvirtą paaiškinimą.

„Vieną prašikau aš asmeniškai, – kritikos sau negailėjo R. Skaisgirys. – Pirmavome 1-0, laimėjome Šiauliuose ir ten truputį nugrybavau gyvenime ir nežaidžiau dvejų rungtynių dėl sveikatos problemų. Manau, per mane pralošėme. Mes 2-3 pralošėme tą seriją.“

Pokalbis su R. Skaisgiriu, kuriame jis atskleidžia, kodėl A. Macijauską ir dabar kviestų į serialo filmavimą:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris