Dominavęs „Lietuvos rytas“ neturėjo vargo su „Pieno žvaigždėmis“
Foto: Fotodiena.lt/J.Elinskas

Dominavęs „Lietuvos rytas“ neturėjo vargo su „Pieno žvaigždėmis“

Autorius: LKL.lt
2018-01-13

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (15-4) surengė dar vieną įspūdingą pasirodymą „Betsafe–LKL“ čempionate bei į savo sąskaitą įsirašė septintąją pergalę iš eilės.

Gausiai savo sirgalių išvykoje palaikomi Rimo Kurtinaičio auklėtiniai 93:65 (21:14, 21:8, 24:15, 27:28) sutriuškino Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (6-13).

Viso susitikimo metu dominavę vilniečiai į priekį pradėjo bėgti antrajame ketvirtyje, kurio pabaigoje pavyko įgyti 20 taškų pranašumą 42:22.

Po ilgosios pertraukos svečiai nemažino apsukų: 10 taškų iš eilės pelnęs Egidijus Mockevičius pratęsė „Lietuvos ryto“ spurtą iki 28:6 ir panaikino bet kokią intrigą – 50:22.

Įspūdingą atkarpą sužaidęs E. Mockevičius buvo rezultatyviausias „Lietuvos ryto“ žaidėjas. Vidurio puolėjas per 19 minučių surinko 17 taškų (6/10 dvitaškiai, 5/8 baudos) ir 3 atkovotus kamuolius.

Tai buvo rezultatyviausios E. Mockevičiaus rungtynės ginant Vilniaus ekipos garbę.

„Egidijaus potencialas dar didesnis, bet jam trūksta rungtynių, nes dėl traumos jis nežaidė beveik metus. Kiekvieną dieną jam sekasi vis geriau, negaliu juo skųstis. Jis gelbėja ir Europos taurėje. Tai darbštus, geras ir paklusnus vaikinas“, – E. Mockevičiumi džiaugėsi R. Kurtinaitis.

Likęs rungtynių laikas tebuvo formalumas, tačiau sostinės klubas neatsipalaidavo ir išlaikė triuškinančią persvarą iki pat finalinės sirenos.

Pasvalio klubo nesėkmė pratęsė Gedimino Petrausko agoniją. Treneris šį sezoną per 14 rungtynių patyrė jau 13 pralaimėjimų.

Šiame susitikime „Pieno žvaigždėms“ padėti negalėjo abu įžaidėjai. Trevonui Hughesui yra pažeistas kaklo slankstelis, o Tomas Galeckas pasitempė čiurną.

Akivaizdžių problemų dėl atakų organizavimo turėję šeimininkai suklydo net 28 kartus bei taip užfiksavo šio sezono „Betsafe–LKL“ antirekordą.

„Mintys slogios. Labai norėjome žaisti kažkaip sunkiai ir gudriai. „Lietuvos rytas“ mus spaudė, matė mūsų silpnąją vietą ir nėra, ką daugiau kalbėti. Gavome į vienus vartus ir tiek. Tikimės, kad Tomas ir Trevonas atsigaus kuo greičiau ir daugiau tokių rungtynių nebus“, – kalbėjo G. Petrauskas.

„Pieno žvaigždės“: Lisas Shoshi 15 (10 atk. kam.), Martynas Varnas 9, Osvaldas Olisevičius, Arturas Ausejis ir Šarūnas Valunta po 7.

„Lietuvos rytas“: Egidijus Mockevičius 17, Rokas Giedraitis 13, Arnas Butkevičius 11, Chrisas Krameris, Jimmy Baronas ir Mindaugas Girdžiūnas po 10.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris