Tritaškiais prapliupęs A. Milaknis padėjo „Žalgiriui“ sugrįžti į pergalių kelią
LKL/BNS nuotr.

Tritaškiais prapliupęs A. Milaknis padėjo „Žalgiriui“ sugrįžti į pergalių kelią

Autorius: H. Augustynas
2019-05-02

Po netikėto pralaimėjimo Prienuose reabilitavusi Kauno „Žalgirio“ (28/4) ekipa sugrįžo į pergalių kelią. Aukštesnę pavarą antroje rungtynių dalyje įsijungę kauniečiai namuose palaužė Utenos „Juventus“ (14/21).

Artūro Milaknio tritaškių vedami žalgiriečiai 82:68 (23:20, 20:20, 19:11, 20:17)  įveikė svečius iš Utenos, kuriems tai buvo trečioji nesėkmė iš eilės.

Po šio „Juventus“ pralaimėjimo tapo aišku, kad uteniškiai aukščiau šeštosios vietos reguliariajame sezone pakilti negalės.

A.Milaknis šiame susitikime smeigė 5 tritaškius iš 8, surinko 15 taškų ir tapo rezultatyviausiu rungtynių žaidėju. 5 tikslūs tolimi metimai yra geriausias snaiperio rezultatas šį sezoną, o šią tolimų metimų ribą A. Milaknis pasiekė jau du kartus.  

Snaiperiui puikiai šiose rungtynėse talkino po 12 taškų surinkę Leo Westermannas ir Marius Grigonis. Pastarasis vien ketvirtajame kėlinyje pelnė aštuonis taškus, kai pataikė keturis dvitaškius iš eilės.

„Juventus“ gretose šiame susitikime išsiskyrė po 13 taškų pelnę Tomas Dimša ir Martinas Gebenas. Būtent T. Dimšai susitikimai su „Žalgiriui“ dažniausiai susiklosto sėkmingai. Vidutiniškai po 7,6 taško sezone renkantis T. Dimša per tris susitikimus šį sezoną į „Žalgirio“ krepšį įmetė po 12,3 taško.

Antrajame kėlinyje „Juventus“ ekipa smeigė du tritaškius iš eilės ir persvėrė rungtynių rezultatą (28:25). Šarūno Jasikevičiaus paprašyta minutės pertraukėlė padėjo žalgiriečiams spurtuoti 12:3 ir perimti rungtynių iniciatyvą (37:31).

Po ilgosios pertraukos kauniečiams atitrūkti ir toliau nepavyko ir įpusėjus ketvirčiui aikštės šeimininkų pranašumas siekė vos tris taškus – 49:46. Vis dėlto, kauniečiai surengė spurtą 13:3 ir pirmą kartą įgijo dviženklį pranašumą (62:49).

Lemiamo ketvirčio metu uteniškiai pelnė aštuonis taškus paeiliui ir sugebėjo sumažinti savo atsilikimą iki 6 taškų – 64:70. Vis dėlto, keturi iš eilės Pauliaus Jankūno taškai sugrąžino Lietuvos čempionams dviženklį pranašumą (74:64).

Per likusį rungtynių laiką uteniškiams atkurti didesnės intrigos nebepavyko.

Šiose rungtynėse Š. Jasikevičius nusprendė neregistruoti Nate‘o Wolterso. Tuo metu Žydrūnas Urbonas buvo priverstas verstis be Kenny Gaineso, kuris praleido jau antrąsias rungtynes iš eilės.

„Juventus“ ekipai reguliariajame sezone liko sužaisti vienerias rungtynes, kurios bus su Alytaus „Dzūkija“. Tuo metu žalgiriečiams iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti keturis mačus.

„Pirma pusė gana slogi, antroje pusėje pradėjome dominuoti iš gynybos, per trečią kėlinį leidome įmesti 11 taškų ir pasidarė lengviau žaisti, – kalbėjo Š. Jasikevičius. – Turime įprasti prie LKL krepšinio, kur mažesnės komandos labai susispaus, privers atakuoti iš toli. Turime surasti balansą tarp gero ir dar geresnio metimo, nes matosi, kad jį galime ir taip gauti. Labiausiai jaudina, kad Prienuose nedominavome iš gynybos ir šiandien 40 taškų per pirmą rungtynių pusę yra labai daug.“

„Tegul atleidžia „Žalgiris“, nes esame nelygiose sąlygose: mums paskutinės rungtynės poryt ir reikėjo išlikti šviežiems, – teigė Ž. Urbonas. – Šiandien sustojome, futbolo terminais kalbant, autobusu: pastatėme aikštę ir stovėjome ja vos ne 40 minučių. Atsimušti su fiziškumu ir poryt žaisti vėl būtų sudėtinga. Gal dėl to nebuvo įdomu Šarui. Aikštės gynyba nepasitvirtino, bet ir nebuvo pats blogiausias variantas.“

„Žalgiris“: Artūras Milaknis 15 (5/8 trit., 5 rez. perd.), Leo Westermannas ir Marius Grigonis (6/9 dvit.) po 12, Aaronas White‘as 10, Brandonas Daviesas 8 (4 per. kam.).

„Juventus“: Tomas Dimša ir Martinas Gebenas (5/5 dvit.) po 13, Dovis Bičkauskis 11 (1/5 trit.), Arvydas Šikšnius 10, Gytis Radzevičius 7.

Rungtynių komentarai:

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris