L. Birutis išplėšė Prienų klubui dramatišką pergalę prieš „Pieno žvaigždes“
LKL/BNS nuotr.

L. Birutis išplėšė Prienų klubui dramatišką pergalę prieš „Pieno žvaigždes“

Autorius: LKL.lt
2019-11-23

Devynis mėnesius nerungtyniavęs Laurynas Birutis sugrįžimo mače Prienuose įmetė pergalingą dvitaškį, Lukas Uleckas pridėjo pergalingą bloką, o „CBet“ (5-6) ekipa iškovojo saldžią pergalę.

14 taškų deficitą panaikinę Manto Šerniaus auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje 81:79 (16:19, 23:26, 19:20, 23:14) dramatiškai palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-8) bei šventė pirmąją pergalę po mėnesio pertraukos.

Šią savaitę Prienų ekipai išnuomotas Kauno „Žalgirio“ vidurio puolėjas L. Birutis priešpaskutinę debiutinio mačo sekundę sugavo kamuolį po krepšiu ir išvedė savo naująjį klubą į priekį 81:79.

Pasvalio komanda dar organizavo lemiamą ataką po minutės pertraukėlės, tačiau Dominyko Domarko mėginimą atakuoti iš toli blokavo L. Uleckas.

Rungtynių herojus L. Birutis per 16 minučių pelnė 9 taškus (4/8 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 10 naudingumo balų.

„Laurynui dar reikia mėnesio ar dviejų. Šįkart mečiau jį tiesiai į karą. Pradžia jam buvo nelengva, jis priėmė keistų sprendimų, bet galiausiai tai pasiteisino – jis pagavo žaidimo ritmą, ir, manau, jis kitose rungtynėse jausis dar geriau“, – sakė M. Šernius.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė 15 taškų įmetęs Martynas Varnas, o naudingiausiai – 10 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir 20 naudingumo balų surinkęs Skylaras Spenceris.

Gedimino Petrausko kariaunos  neišgelbėjo sezono rungtynes žaidusių Dominyko Domarko ir Arvydo Šikšniaus tandemas. Pirmasis surinko 20 taškų, antrasis – 18 taškų ir 24 naudingumo balus.

Abu „Pieno žvaigždžių“ lyderiai solidžiai atakavo iš toli: D. Domarkas pataikė 4 tritaškius iš 7, o A. Šikšnius – 3 tritaškius iš 7. Visa Pasvalio ekipa įmetė 11 tolimų metimų iš 26 (42 proc. taiklumas).

Trečiojo kėlinio viduryje „Pieno žvaigždės“ pirmavo 59:45, tačiau prieniškiai dar iki ketvirčio galo sumažino atsilikimą perpus (58:65), o likus žaisti 8 minutes prisivijo 66:67 ir likusį mačo laiką žaidė taškas į tašką.

„Mes metėme vienuolika baudos metimų. Vadinasi, buvome neagresyvūs. Vadinasi, reikia dirbti ant agresyvumo ir mokėti teisėjui parodyti, kad yra pražanga. Kitaip tariant – flopinti (vaidinti). Mokysime žaidėjus flopinti“, – po rungtynių kalbėjo G. Petrauskas.

„CBet“: Martynas Varnas 15, Lukas Uleckas 13, Skylaras Spenceris (9 atk. kam.) ir Karolis Guščikas po 10, Laurynas Birutis 9.

„Pieno žvaigždės“: Dominykas Domarkas 20, Arvydas Šikšnius 18, Miha Lapornikas 11, Paulius Petrilevičius 10, Johnas Gillonas 7.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris