Į pergalių kelią „Pieno žvaigždes“ grąžinęs T. Thompsonas – savaitės MVP
LKL/BNS nuotr.

Į pergalių kelią „Pieno žvaigždes“ grąžinęs T. Thompsonas – savaitės MVP

Autorius: LKL.lt
2020-01-27

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ praėjusį savaitgalį pagaliau sugebėjo nutraukti užsitęsusią šešių pralaimėjimų seriją ir pergalėmis pavijo lentelės apačioje esančias komandos.

Pasvaliečiai, spurtavę ketvirtajame kėlinyje, 80:73 nugalėjo „Šiaulių“ krepšininkus, ryškiausiai pergalingame mače žibėjo karjeros rekordus gerinęs komandos aukštaūgis Trevoras Thompsonas.

Šis mačą užbaigė su įspūdingu dvigubu dubliu – surinko 16 taškų (pakartotas asmeninis sezono rekordas) ir po krepšiais sugriebė 12 atšokusių kamuolių, taip pasiekdamas geriausią asmeninį sezono rezultatą.

83483370-263933671249046-9024248174667104256-n

Centras pagerino ir savo surinktų naudingumo balų sezono rekordą (29) ir pagal šį rodiklį lygoje buvo nepralenkiamas.

Įdomu tai, jog į naudingiausiųjų penketuką taip pat pateko ir kitas pasvaliečių aukštaūgis Paulius Petrilevičius.

Pasvalio komandos naujokas pergalingame susitikime į šiauliečių krepšį įmetė 16 taškų, 8 kartus atkovojo kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko 22 naudingumo balus.

Be šių dviejų pasvaliečių naudingiausiųjų penketuke galime išvysti trijų skirtingų komandų atstovus – tarp naudingiausiųjų vietą užsitarnavo Bryantas Crawfordas (Utenos „Juventus“), Thomasas Walkupas (Kauno „Žalgiris“) bei Željko Šakičius (Panevėžio „Lietkabelis“).

Utenos „Juventus“ pratęsė savo pergalių seriją laimėjimu šeštadienį Kėdainiuose, o tame susitikime vėl ryškiai sublizgėjo uteniškių gynėjas B. Crawfordas.

Į „Nevėžio“ krepšį amerikietis pelnė 24 taškus, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir iš viso surinko 22 naudingumo balus. Sėkmingam pasirodymui nesutrukdė ir 5 padarytos klaidos.

Tai buvo geriausios krepšininko rungtynės „Betsafe–LKL“ nuo praėjusių metų spalio – tada jis taip pat baudė Mariaus Kiltinavičiaus auklėtinius, kai pergalingame mače surinko 32 taškus ir 36 naudingumo balus.

Šį kartą uteniškiai rungtynes laimėjo 82:77 ir įtvirtino savo pozicijas pirmajame lygos ketverte.

Sėkmingai savaitgalis susiklostė ir Th. Walkupui iš Kauno „Žalgirio“. Šis principiniame turo mače prieš Vilniaus „Rytą“ buvo vienas universaliausių krepšininkų aikštelėje ir labiausiai prisidėjo prie savo komandos pergalės 71:61.

Amerikietis surinko 10 taškų, pagerino asmeninį sezono rekordą su 8 atkovotais kamuoliais bei 5 kartus sėkmingai asistavo komandos draugams, taip iš viso surinkdamas 20 naudingumo balų.

Solidų pasirodymą šeštadienį taip pat surengė ir savaitės naudingiausiųjų penketuką užbaigia „Lietkabelio“ vedlys Željko Šakičius.

Patyręs kroatas mače su Prienų „CBet“ pasižymėjo dvigubu dubliu – 17 taškų ir 10 atkovotų kamuolių, taip iš viso surinkdamas 26 naudingumo balus.

Naudingas krašto puolėjo žaidimas buvo vienas esminių faktorių, leidusių Panevėžio komandai švęsti pergalę 76:62.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris