Alytuje dominavęs „Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę
LKL/BNS nuotr.

Alytuje dominavęs „Žalgiris“ iškovojo antrąją pergalę

Autorius: LKL.lt
2020-09-23

Kauno „Žalgiriui“ problemų toliau nekyla. Antrajį kėlinį 16 taškų pranašumu laimėję kauniečiai iš Alytaus išsivežė pergalę 95:62 (25:17, 27:11, 22:13, 21:21) prieš vietos „Dzūkiją“.

Kauniečiai prisijungė į nepralaimėjusiųjų komandų ratą ir kartu su Vilniaus „Rytu“ turi po dvi pergales. Alytaus „Dzūkija“ „Betsafe–LKL“ startavo dviem pralaimėjimais iš eilės.

„Žalgirio“ gretose naudingiausiai (19 naud. bal.) žaidė Marius Grigonis. Lietuvis pelnė 11 taškų, krepšį atakavo 75 proc. taiklumu ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Dzūkijos“ pozityvas – Artūras Jomantas. 35–erių veteranas surinko 18 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

„Žalgiris“ fantastiškai atakavo iš trijų taškų zonos. Krepšį skrodė 13 iš 24 bandymų (54 proc.), o keturis iš jų per pirmąją rungtynių dalį realizavo Nigelis Hayesas.

Prie kosminio taiklumo prisidėjo ir puikus kamuolio judėjimas. Kauniečiai atliko 26 rezultatyvius perdavimus ir suklydo 9 kartus. Pelnyti taškus sugebėjo visi 12 žalgiriečių.

„Dzūkija“ nors ir klydo sąlyginai nedaug (11 kl.), bet niekaip nesugebėjo pataikyti į krepšį. Metimus dzūkai realizavo 42 proc. (29/69), o tritaškių įkrito vos 15 proc. (3/19).

Nuo pat pirmojo švilpuko žalgiriečiai čiupo už gerklės „Dzūkiją“. Akivaizdžiai jėgos ir centimetrų stokojantys dzūkai spaudėsi baudos aikštelėje, bet Kauno ekipa baudė namų komandą tiek po krepšiu, tiek iš tolimos distancijos.

Jei pirmajame kėlinyje buvo matyti kovos užuomazgų, tai vaizdas staigiai pasikeitė antrajame kėlinyje. „Žalgiris“ į rūbinę išėjo spurtuodamas 14:2 ir išsprendė visus klausimus – 52:28 svečių naudai.

Labiausiai prie sėkmingos žalgiriečių atkarpos prisidėjo tolimi metimai. Jų per 20 minučių kauniečiai pataikė 9 iš 13, o net 4 realizavo Nigelis Hayesas.

Varžovų sukaustyta „Dzūkija“ savo ruožtu iki pertraukos tenkinosi vos 1 tolimu metimu iš 9 bandymų ir vieninteliu šviesuliu buvo Artūras Jomantas. Patyręs „Betsafe–LKL“ vilkas į rūbinę išėjo su 14 taškų savo sąskaitoje, tačiau nei vienas kitas jo komandos draugas nepridėjo daugiau nei 5 taškų.

„Taip ir turi būti, viskas gerai“, – prieš ilgąją pertrauką kalbėjo „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis.

Po pertraukos įvykiai aikštėje nesikeitė – „Žalgiris“ pamažu didino pranašumą ir jau braukė atžymą ties 31 tašku (72:41). Per likusią rungtynių dalį abiejų ekipų treneriai naudojo suolo galo rotaciją, bet ir čia kauniečiai buvo pranašesni.

„Žalgiris“ pasiekė lengvą pergalę 33 taškų pranašumu.

„Sveikinimai kauniečiams. Jie parodė savo lygį ir kokybę. Nesugebėjome sustabdyti jų greičio, bet labiausiai mus baudė nepatyrimas. Nebuvo nei kovos, nei gerų pražangų... Tai vietos, kuriose turime gerinti savo žaidimą“, – spaudos konferencijoje į vatą nevyniojo „Dzūkijos“ vyr. treneris Nikola Vasiljevas.

„Tai ko mes tikėjomes buvo pergalė ir nebuvo kitų minčių. Buvome pakankamai greiti, norėjome kontroliuoti ritmą tiek gynyboje, tiek puolime. Rungtynių pabaigoje atsipalaidavome ir nebaigėme rungtynių taip, kaip žaidėme iki tol“, – sakė kauniečių strategas Martinas Schilleris.

„Dzūkija“: Artūras Jomantas 18 (9/12 met., 6 atk. kam., 21 naud. bal.), Matas Jucikas 12, Kristupas Žemaitis 10 (8 rez. perd., 19 naud. bal.) taškų.

„Žalgiris“: Nigelis Hayesas 14 (4/7 trit.), Joffrey Lauvergne'as 13 (6/8 dvit.), Marius Grigonis 11 (4 rez. perd., 19 naud. bal) ... Thomas Walkupas 8 (7 atk. kam., 7 rez. perd., 17 naud. bal.) taškai.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris