Ž. Urbonas prieš dvikovą su „Rytu“: „Sunku pasakyti, kokie mes esam šiuo metu“
Foto: LKL/BNS

Ž. Urbonas prieš dvikovą su „Rytu“: „Sunku pasakyti, kokie mes esam šiuo metu“

Autorius: LKL.lt
2020-11-14

Po lygiai trijų savaičių neplanuotos pertraukos į „Betsafe-LKL“ kovas šiandien grįžta Utenos „Juventus“.

Dėl didelio COVID-19 atvejų skaičiaus klube negalėję rungtyniauti uteniškiai 17 val. namie priims vienus aršiausių pastarųjų metų varžovų – Vilniaus „Rytą“.

Kalbėdamas su LKL.lt, Utenos ekipos vyr. treneris Žydrūnas Urbonas buvo atviras – dar neaišku, kokią sportinę formą jo auklėtiniai spėjo įgyti per kelias šią savaitę surengtas pratybas.

„Natūralu, kad pradėjus pirmadienį, treniruočių turėjome tik keturias. Ne tiek mums reikia, kad grįžtume į optimalią formą. Sunku pasakyti, kokie mes esam, kiek „išvirę“. Reikia rungtynių, ten pasimatys, kiek galime atlaikyti intensyvumą ir duoti energijos. Tai nėra paprasta, bet dabar nėra laikas verkti.

Visi vienodai karantinavomės, todėl neaišku, kas geriausiai atrodys, man pačiam įdomu pamatyti tą vaizdą. Penktadienio vakarinėje treniruotėje jau buvo šiokia tokia užuomazga į geresnį krepšinį, iki tol – nelabai“, – apie pasiruošimą šiandienos rungtynėms kalbėjo Ž. Urbonas.

Abi ekipos jau buvo surėmusios ginklus pačiame sezono starte. „Betsafe-LKL“ atidarymo rungtynėse Vilniuje tąkart užtikrintai triumfavo „Rytas“ (106:77), kurį į priekį vedė sostinėje neberungtyniaujantis Demetrius Jacksonas. Gynėjas pelnė 18 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Visgi šiuo metu „Rytas“ neatrodo taip užtikrintai kaip tada – po to, kai buvo nusileista principiniam varžovui Kauno „Žalgiriui“, sekė dar trys nesėkmės, tarp kurių buvo pralaimėjimai Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipoms. Kaip priešininkų demonstruojamą krepšinį šiuo metu vertina Utenos ekipos vairininkas?

„Komandai nesiseka surasti savo žaidimo. Komplektacija gera – žaidžia aukšto lygio lietuviai, kurie buvo lyderiai kitose komandose. Natūralu, kad jie yra favoritai, tai pasimatė rungtynėse su Strasbūro SIG, kur ir užsieniečiai parodė atidesnį požiūrį.

Potencialo ten tikrai yra. Nemanau, kad jiems dabar yra laikas juokauti, nes jau spėjo vėjavaikiškai pasižiūrėti į kitas komandas, neatsižvelgė į kitų rodomą pasipriešinimą. Dabar tikriausiai nejuokaus ir kibs į atlapus iš karto“, – lengvų rungtynių nesitikėjo uteniškių strategas.

Paskutinėmis savaitėmis „Ryte“ netrūko sudėties korekcijų – išvyko Demetrius Jacksonas ir Chrisas McCullough, tačiau prie komandos prisijungė Ryanas Boatrightas ir Mauricas Ndouras. Pastarojo atvykimas turėtų sustiprinti komandos gynybą, kuri šlubavo kelių nesėkmių ruože.

„Jie sprendžia savo rūpesčius ir mato, kuri grandis neveikia, – apie varžovų žaidimą kalbėjo treneris. – Ndouras yra aukšto lygio aukštaūgis, sakyčiau, kad įdomesnis nei McCullough. Galbūt jie per lengvai leidžia priešininkams jaustis puolime, bet bent jau Strasbūre gynyba buvo geresnė. Viskas po truputį dėliojasi, vilniečiams buvo nelengvas metas, bet dabar jie bent jau atsispyrė iš psichologinės duobelės.“

Vakar „Ryto“ stovyklą sukrėtė dar viena bloga naujiena – pirštą susilaužė ekipos kapitonas Arnas Butkevičius. Dalį puolėjo minučių turėtų susižerti Ž. Urbonui puikiai pažįstamas Gytis Radzevičius. Galbūt tai gali tapti vieta, per kurią rungtynėse sieks smūgiuoti uteniškiai?

„Negaliu pasakyti, kad Arnas šiemet blizgėjo, daugiau buvo savo paties šėšėlyje. Ar žaistų Arnas, ar Gytis, nemanau, kad ta pozicija labai susilpnėja, nes jie turi ir Luką Ulecką. Vilniečiai pastaruoju metu kaip tik pasipildė naujais žaidėjais, todėl atvažiuoja sąlyginai sustiprėję“, – varžovų nenuvertino specialistas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris