Rekordinius pasirodymus „Neptūnas“ įprasmino dramatiška pergale Pasvalyje
Foto: BNS/LKL.lt

Rekordinius pasirodymus „Neptūnas“ įprasmino dramatiška pergale Pasvalyje

Autorius: LKL.lt
2021-01-14

Pakovoti teko iki paskutinių sekundžių, bet galiausiai Klaipėdos „Neptūnas“ (5/10) laimėjo dramą „Betsafe-LKL“ pirmenybėse, kur svečiuose 77:73 (19:19, 22:23, 10:13, 26:18) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (7/7).

Iki didžiosios pertraukos „Neptūno“ komanda stengėsi kontroliuoti situaciją bent kažkiek labiau nei šeimininkai (41:34), nors jau antro ketvirčio pabaigoje Paulius Petrilevičius bei Branko Mirkovičius padidino optimizmą „Pieno žvaigždžių“ stovykloje, pelnę 8 taškus paeiliui – 42:41. Per trečią ketvirtį situacija nepajudėjo nei į vieną, nei į kitą pusę, liko įtempta, nors Matas Jogėla žaidė puikų mačą ir vedė į priekį „Neptūną“, pelnydamas trečdalį komandos taškų – 61:59.

Skirtumą pasvališkiai didino, iš toli su pražanga pataikė Andreja Milutinovičius, tad tai įkvėpė gerą atkarpą (69:64), tačiau Benas Griciūnas su Džiugu Slavinsku intrigą vėl kėlė iki maksimalios (69:70), kai liko vos pusantros minutės. Dž.Slavinskas toliau rodė lyderystę – pataikė iš toli, tuo tarpu pasvališkiai klydo ir jiems tai kainavo brangiai – „Neptūnas“ pirmavo 72:70. Į Norberto Gigos baudas atsakė dvitaškį su pražanga pataikęs Tomas Lekūnas (73:74), o galiausiai baudomis svečiai pergalę įtvirtino, nes turėtą progą veltui iššvaistė „Pieno žvaigždės“.

M.Jogėla pelnė 20 taškų ir žaidė rezultatyviausią karjeros mačą „Betsafe-LKL“, o Norbertas Giga gerino sezono naudingumo rekordą (12 tšk., 5 atk. kam., 18 n.b.). Neatsiliko ir Dž.Slavinskas, kuriam 19 taškų – rezultatyviausias karjeros pasirodymas.

Pirmą tarpusavio mačą klaipėdiečiai buvo laimėję 80:74.

„Neptūnas“: Matas Jogėla 20 (7/8 dvit., 2/6 trit.), Džiugas Slavinskas 19 (4/7 trit.), Norbertas Giga 12 (2/3 trit., 5 atk. kam.), Žygimantas Janavičius 10 (0/5 trit., 5 rez. perd.), Tadas Pažėra 6.

„Pieno žvaigždės“: Danielis Amigo 15, Tomas Lekūnas (8 atk. kam., 1/5 trit.), Paulius Petrilevičius (9 atk. kam.) ir Edgaras Želionis (12 atk. kam.) – po 11, Branko Mirkovičius 10 (7 rez. perd.).

Pasvalio ekipos strategas Gediminas Petrauskas atskleidė, kad Arvydą Šikšnių kamuoja COVID-19 pasekmės ir šis dabar negali net sportuoti. Kalbėdamas apie mačą, treneris išskyrė bėdas.

„Puolimas mums neleido laimėti rungtynių. Gynyboje mus baudė Džiugas, sveikinu jį su geru procentu, mes rizikavome, jis nubaudė, mes – treneriai – atsakomybę prisiimame. Trečiame kėlinyje sustojome, darėme per daug klaidų, bet nemažiau 6 jų buvo pražangos puolime. Pataikius geriau iš toli, viskas galėjo pasikreipti kita linkme“, – mano G.Petrauskas.

„Neptūną“ treniruojantis Tomas Gaidamavičius pasidžiaugė pergale.

„Po skaudaus pralaimėjimo „Šiauliams“ nebeliko nieko kito, kaip susikaupti, padaryti išvadas. Daugelį planų įvykdėme. Vėl buvo kaip linksmieji kalneliai – tai yra negerai, bet iškovota pergalė – puiku“, – sakė jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris