Sezono uždanga pakilo: M. Normanto metimai padovanojo „Rytui“ sunkią pergalę Pasvalyje
LKL/BNS nuotr.

Sezono uždanga pakilo: M. Normanto metimai padovanojo „Rytui“ sunkią pergalę Pasvalyje

Autorius: LKL.lt
2021-09-18

Naujasis „Betsafe-LKL“ sezonas prasidėjo. Šalies vicečempionai Vilniaus „Ryto“ (1-0) krepšininkai klampiame pirmenybių starte sugebėjo išvengti netikėto antausio.

Giedriaus Žibėno auklėtiniai išvykoje tik paskutinėmis minutėmis 76:66 (19:17, 13:17, 19:17, 25:15) palaužė Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ (0-1) pasipriešinimą.

Ypatingai atkakliose rungtynėse likus žaisti dvi minutes, po Pauliaus Petrilevičiaus dvitaškio, „Pieno žvaigždės“ dar pirmavo 66:64, tačiau lemiamais tapo Margirio Normanto metimai.

Vilniečių snaiperis svarbiausiu rungtynių metu smeigė du tritaškius iš eilės ir išvedė savo klubą į priekį 70:66, o sutrikusiems šeimininkams krepšys užsirišo. „Ryto“ pergalę paskutinę minutę įtvirtino Arno Butkevičiaus, Mindaugo Girdžiūno ir to paties M. Normanto dvitaškiai.

„Tipinės pirmosios rungtynės su labai daug abejonių ir labai daug klaustukų. Turėjome daug laisvų metimų, bet jų nemetėme. Svarbiausia, kad žaidėjai padarė savo darbą per paskutines dvi minutes“, – po pergalės sakė „Ryto“ strategas G. Žibėnas.

„Rungtynės parodė, kad rūbinėje reikia nukabinti visus veidrodžius ir pakabinti lentas deriniams. Matosi, kad visą sezoną bus daug darbo. Vyrai šiandien gerai kovojo, bet mus nužudė paskutinės minutės“, – sakė Pasvalio ekipos vairininkas Mantas Šernius.

Rungtynių herojus M. Normantas per 24 minutes iš viso pelnė 13 taškų, atkovojo 2 kamuolius ir atliko rezultatyvų perdavimą. Už jį rezultatyviau nugalėtojų gretose žaidė tik Ivanas Buva, pelnęs 19 taškų.

12 taškų ir 6 atkovotus kamuolius prie pergalės pridėjo „Ryto“ kapitonas Arnas Butkevičius , o pralaimėtojų gretose išsiskyrė dvigubus dublius surinkę P. Petrilevičius (12 taškų; 10 atk. kam.) ir Žygimantas Skučas (12 taškų; 11 atk. kam.).

Sostinės ekipa pagal atkvotus kamuolius varžovams nusileido 31:38, tačiau gerokai taikliau atakavo iš toli. „Rytas“ įmetė 6 tritaškius iš 13 (46 proc. taiklumas), o „Pieno žvaigždės“ – viso labo 1 iš 15 (7 proc. taiklumas).

Viso mačo metu vilniečiams į atlapus atkakliai kibę M. Šerniaus auklėtiniai trečiadienį svečiuose susitiks su „Šiauliais-7bet“. G. Žibėno kariauna namuose tą pačią Šiaulių ekipą priims šeštadienį.

„Pieno žvaigždės“: Žygimantas Skučas (11 atk. kam.) ir Paulius Petrilevičius (10 atk. kam.) po 12, Simas Jarumbauskas 11, Joshua Shelby, Paulius Danisevičius ir Kristaps Gluditis po 8.

„Rytas“: Ivanas Buva 19 (7 atk. kam.), Margiris Normantas 13, Arnas Butkevičius 12, Vaidas Kariniauskas 11, Gytis Radzevičius 10 (9 atk. kam.).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris