Patirtį su Š. Jasikevičiumi prisiminęs D. Sabeckis: „Jo krepšinio supratimas aukštesnis nei kitų trenerių“
Foto: LKL/BNS

Patirtį su Š. Jasikevičiumi prisiminęs D. Sabeckis: „Jo krepšinio supratimas aukštesnis nei kitų trenerių“

Autorius: LKL.lt
2021-09-21

Naujajam „Betsafe-LKL“ sezonui prasidėjus, LKL.lt lygos sirgaliams pristato interviu su vienu svarbiausių šio sezono „Šiaulių-7bet“ krepšininku – Donatu Sabeckiu.

28 metų puolėjas šiemet sugrįžo ten, kur 2016 metais prasidėjo jo karjera Lietuvos krepšinio lygoje. Šiauliuose D. Sabeckis viso iki šiol praleido dvejus metus ir rungtyniavo iki 2018 metų.

Kalbėdamas apie prisiminimus iš praėjusio karjeros etapo, kaunietis tikino, kad emocinis ryšys išliko, tačiau viską iš naujo reikės kurti kiekvienų rungtynių metu, aikštelėje.

„Naujas sezonas, naujas etapas. Aišku, atsiminimai yra geriausi, bet iš to sezono nieko neliko – realiai tik Arminas Urbutis. Reikės viską įrodinėti iš naujo ir tikrai nebus lengva. Komandos sustiprėjusios, pasipildžiusios stipriais žaidėjais. Šiauliuose buvimas yra kaip buvimas namuose – jaučiuosi patogiai, todėl viskas bus gerai“, – kalbėjo D. Sabeckis

Po etapo Šiauliuose, D. Sabeckis trumpai atstovavo Kauno „Žalgiriui“. Tiesa, Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamoje Lietuvos čempionų ekipoje puolėjas ilgai neužsibuvo.

„Dingsta pasitikėjimas, žaidimo ritmo praradimas, nes negavau ten daug žaidybinio laiko. O davė daug daugiau – davė patirties, pamačiau aukšto lygio žaidėjų ir trenerių, pamačiau įvairių dalykų aikštelėje ir už aikštelės ribų, kaip būti tikru profesionalu. Davė tikrai daugiau negu atėmė“, – prisimena krepšininkas.

Vis dėlto, treniruotės kartu su Š. Jasikevičiumi D. Sabeckiui spėjo palikti stiprų įspūdį. Kalbėdamas apie trumpą etapą su šiuo specialistu, krepšininkas buvo atviras – Š. Jasikevičius krepšinį supranta aukščiausiu lygmeniu.

„Pasiimi iš kiekvieno trenerio, ko gero. Aišku, Šaro supratimas krepšinio yra aukštesnis negu kitų trenerių, tai tuos dalykus, mini detales bandai pasiimti. Bet nėra taip lengva, kad ateini, paklausai ir pasiimi, nes tada bet kuris žmogus taip galėtų“, – šyptelėjo D. Sabeckis.

Vėliau kaunietis persikėlė į Vokietiją, o iš jos nutūpė legendinėje Zagrebo „Cibona“ komandoje.

Tiesa, legionieriaus klajonės ties Kroatija nesibaigė. Grįžęs į Lietuvą D. Sabeckis žaidė Prienų ekipoje, o praėjusį 2020-2021 m. sezoną rungtyniavo Šveicarijoje, vilkėdamas „Lions de Geneve“ marškinėlius.

Ir nors šį sezoną D. Sabeckis žais jau gerai pažįstamoje Šiaulių ekipoje, jis, kaip sako pats, visada yra atviras pasiūlymams iš užsienio.

„Minčių visą laiką yra. Šiemet irgi ieškojau, žiūrėjau, bet neatsirado geros situacijos, kur norėčiau išvykti. Pasirinkau Šiaulius, kurie kvietė į komandą gana anksti ir norėjo, kad prisijungčiau. Minčių yra ir ateityje, jei komanda ir lyga bus įdomi, tai visada pasiruošęs išvykti“, – šyptelėjo krepšininkas.

Pilną pokalbį rasite straipsnio viršuje esančiame vaizdo įraše.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Transliacijų partneris