Sezono atidarymo rungtynėse – „CBet“ pergalė prieš kėdainiečius
„CBet“ nuotr.

Sezono atidarymo rungtynėse – „CBet“ pergalė prieš kėdainiečius

Autorius: LKL.lt
2023-09-16

Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) naujasis sezonas – atidarytas. Jo starte pirmąją pergalę įsirašė Jonavos „CBet“ (1-0), kuri namuose 94:77 (24:24, 22:15, 21:19, 27:19) palaužė Kėdainių „Nevėžį-Optibet“ (0-1).

Susitikimas prasidėjo lygia kova, ką iliustravo ir pirmojo kėlinio rezultatas – 24:24. Po truputį aikštėje užtikrinčiau ėmė jaustis jonaviečiai: Ivanas Gandia-Rosas porąkart pataikė iš toli, Lukas Kreišmontas realizavo baudas, o Tauras Jogėla – dvitaškį – 38:33. Jonavos klubas po truputį tolo nuo oponentų (45:36), tiesa, Seano McNeilo metimas kiek pristabdė gerą šeimininkų atkarpą – 46:39.

Rungtynėse netrūko baudų metimų, o komandos vidutiniškai rinko lengvus taškus. Nepaisant to, kad po S.McNeilo metimo „Nevėžis-Optibet“ kvėpavo į nugaras (47:50), Edvinas Šeškus ir I.Gandia-Rosas lėmė tai, kad skirtumas pirmąsyk mače pasiekė dviženklę ribą – 58:48.

Kėdainiškių bandymas artėti buvo atremtas (58:63) ir prieš lemiamą ketvirtį Virginijaus Šeškaus auklėtiniai pirmavo 67:58.

„Nevėžis-Optibet“ kilo į šturmą, o tai provokavo V.Šeškaus emocijas ir techninę pražangą. Po Igno Vaitkaus ir Zane‘o Watermano baudų metimų ekipas skyrė vos 2 taškai – 67:69. Michaelas Lewisas išnaudojo pražangų limitą, o „CBet“ išlaikė neženklų pranašumą – 76:73.

Jonavos komandos kapitonas T.Jogėla kaip tikras lyderis vedė į priekį savo ekipą ir jo dėka pavyko atgauti dviženklę persvarą – 85:74. Galiausiai šeimininkai pergalės iš rankų nepaleido.

„CBet“: Ivanas Gandia-Rosas 22 (4/6 trit.), Tauras Jogėla 17 (6/6 dvit., 6 atk. kam.), Michaelas Hughesas 14 (8/13 baud.), Strahinja Mičovičius ir Edvinas Šeškus – po 9, Nojus Mineikis, Aleksandaras Marelja ir Michaelas Lewisas (5 praž., 5 rez. perd.) – po 7.

„Nevėžis-Optibet“: Ignas Vaitkus (10/13 baud., 5 rez. perd.) ir Robertas Keliačius – po 16, Seanas McNeilas 13, Zane‘as Watermanas 10 (8 atk. kam.), Lovre Bašičius 8.

„Pirmos rungtynės – nervinės. Pralaimėjus namie gali gauti viską, kas bloga. Ypač, jei pralaimi namie. Išvykoje tu gali sau leisti, bet šiemet „Betsafe-LKL“ bus nenuspėjamas ir ši pergalė – labai svarbi. Nuo draugiškų rungtynių su Kėdainiais padarėme labai didelį žingsnį į priekį“, – pasidžiaugė V. Šeškus.

„Pirmas kėlinys – taškų lenktynės, vėliau kažkuriuo metu sustojome, Jonava mus pergudravo, nukirtinėjo derinius, nepasinaudojome jų klaidomis, o jie mus baudė ir tai darė geru procentu. Tik patys dėl to esame kalti. Jie mums parodė, kiek laukia darbo toliau“, – teigė Gediminas Petrauskas.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris