Staigmenų iš V. Šeškaus laukiantis V. Lipkevičius: „Niekam su „CBet“ nėra lengva, nebūsime išimtis“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Staigmenų iš V. Šeškaus laukiantis V. Lipkevičius: „Niekam su „CBet“ nėra lengva, nebūsime išimtis“

Autorius: LKL.lt
2023-11-04

Dar neatėjus lapkričio mėnesiui Panevėžyje pribrendo sugrįžimo metas, kuomet Nenadas Čanakas pakeitė Robertą Štelmaherį. Ir tai buvo su dideliu džiaugsmu pasitikta Panevėžyje. 

Kol kas panevėžiečiai „Betsafe-LKL“ čempionate yra pasiekę 4 pergales ir klupo 3 sykius, tad yra šeštoje turnyro lentelės vietoje. Akivaizdu, jog komanda taikosi savo pozicijas pagerinti.

„Jis 4,5 metų praleido Lietuvoje, daug žaidėjų matė iš arti. Komandai tai tik padės, kadangi jis žinos, kaip geriau visus žaidėjus išnaudoti“, – LKL.lt permainomis pasidžiaugė „7bet-Lietkabelio“ veteranas Vytenis Lipkevičius.

Aukščiau panevėžiečių šiuo metu žengia abi sostinės ekipos, Kauno „Žalgiris“, Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ bei Jonavos „CBet“.

V.Lipkevičiaus nestebina, kad su kukliu suolu jonaviečiai sugebėjo pasiekti 5 pergales. Būtent „CBet“ iššūkis šeštadienio vakarą lauks panevėžiečių.

„Pats esu nemažai žaidęs pas Virgį, būdavo, jog rungtyniaujame 6–7 žaidėjai. Jis moka sukurti atmosferą, motyvuoti ir užkuria visus, tad rezultatai manęs nestebina. Žaidėjai yra gero lygio, matosi, gerai jaučiasi. Kaip ir kasmet, taip ir dabar Jonava bus labai pavojinga“, – pripažino V.Lipkevičius.

17 valandą prasidėsiantį mačą šeštadienį stebėkite BTV ir Go3 kanaluose.

– Praėjo savaitė nuo permainų trenerių štabe, pasidalinkite, kaip reagavote į Nenado Čanako sugrįžimą? – LKL.lt paklausė V.Lipkevičiaus.

– Gerai sureagavome – nauja sena. Kas buvę Panevėžyje nuo anksčiau, visi žinome jį, kas laukia, esame patenkinti. Pačiam buvo netikėta, kad viskas taip susiklostė, daug dalykų turėjo susidėti, kad taip nutiktų. Džiaugiuosi, kad Čanakas grįžo ten, kur jį gerbia ir myli. Laukia nemažai darbų, turime pateisinti visų lūkesčius.

– Internetą apskriejo vaizdo įrašai, kur N.Čanakas neslėpė šypsenos pasitiktas oro uoste ar sirgalių „Žalgirio“ arenoje. Ar daug kartų matėte tokį laimingą strategą?

– Gal jūs jį tokį matote retai, bet mes jį dažnai matome besišypsantį (Juokiasi). Žmogus grįžo, kur viską žino ir kur buvo laukiamas, matėsi, kad yra išsiilgęs, laimingas.

– Kaip „7bet-Lietkabelio“ žaidėjai atsisveikino su Robertu Štelmaheriu?

– Tai – nemalonioji šio darbo dalis. Treneris atėjo, pakalbėjo, atsisveikino ir viskas. Kai kurie žaidėjai dar su juo pasikalbėjo individualiai.

– Praėjo dar nedaug laiko, tačiau kokių pirmųjų pokyčių ėmėsi sugrįžęs N.Čanakas?

– Treneris turi savo sistemą, ją žinojome. Dabar įtemptas tvarkaraštis, nelabai yra laiko treniruotis, kad treneris perteiktų savo sistemą. Viskas – proceso dalis, su laiku bus gerai. Visi žino, kad jis norės didesnės agresijos gynyboje, komandiškumo.

– Ko gero stipriai situaciją lengvina tai, kad strategas ar asmeniškai, ar iš šono žino kone visus „7bet-Lietkabelio“ žaidėjus?

– Faktas, jis 4,5 metų praleido Lietuvoje, daug žaidėjų matė iš arti. Komandai tai tik padės, kadangi jis žinos, kaip geriau visus žaidėjus išnaudoti.

– Spėjote sužaisti rungtynes su „Žalgiriu“ ir Las Palmo „Gran Canaria“ Europos taurėje. Ar jau galima matyti pozityvių ženklų jūsų komandos žaidime?

– Faktas, kad matosi, neblogai kovojome ir Ispanijoje, ir su „Žalgiriu“. Jaučiasi, kad atsirado daugiau drausmės, tik treneris nori daugiau intensyvumo ir agresijos gynyboje. Laukia įdomūs mūšiai ir toliau, prieš akis „CBet“, kur Virgis visada paruošęs įdomių dalykų, lengva nebus.

– 4 pergalės per 7 mačus „Betsafe-LKL“ ir viena tarptautiniame fronte – kaip kol kas vertinate tokią sezono pradžią?

– Nusileidome „Rytui“, „Žalgiriui“, „Neptūnui“ – nėra ko per daug išgyventi. Manau, kad didesnes išvadas galima darytis tik sužaidus pirmą ratą. O Europos taurėje buvo rungtynių, kurių galėjome nepaleisti, „Budučnost“, „Dolomiti Energia“, jei bent vienus jų būtume įveikę, būtų neblogai. Daug sezono dar prieš akis, niekas neprarasta.

– Yra daug diskusijų apie šių metų „7bet-Lietkabelio“ sudėtį, kaip manote, kaip ji skiriasi nuo pastarojo sezono?

– Labai sunku pasakyti. Kasmet kiekviena komanda turi kažką savito, kolektyvas sulimpa geriau ar blogiau, išsiryškina vaidmenis. Sunku lyginti. Gerai žinau trenerį ir esu tikras, kad jis išspaus maksimumą iš mūsų.

– Kiek stipriai juntate atakų organizatoriaus stoką?

– Jaučiame labai. Porą rungtynių praleido Paulius, dabar jau grįžo, tai geriau, jie su Donatu pasidalija vaidmenis. Laukiame Dovio sugrįžimo. Pakentėsime dar truputį, po to bus geriau.

– Martynas Varnas blykstelėjo karjeros pasirodymu Las Palme, kiek jam svarbu pajausti lyderystę?

– Labai svarbu, kaip ir kiekvienam. Martynui reikėjo adaptuotis prie naujos sistemos, komandos draugų, kurie čia jau panašaus lygio, viskas su juo gerai, treniruojasi jis gerai. Buvo laiko klausimas, kai jis pradės rodyti geresnius rezultatus, nemanau, kad kas stresuoja.

– Nemažai dėmesio tenka jūsų jaunimui – Deividui Sirvydžiui, Liutaurui Lelevičiui. Kaip padedate jiems tvarkytis su šiais iššūkiais?

– Kasmet turime jaunų žaidėjų, kurie turi daug dėmesio ir lūkesčių. Mūsų visų – trenerių, vadovybės, žaidėjų – darbas padaryti viską nuo savęs, padėti, sudaryti sąlygas, o vėliau jie viską patys pasidarys. Terpę bandome kurti gerą. Manau, viskas su jais gerai.

– Laukia rungtynės su Jonavos „CBet“ ekipa, kuri verčiasi kukliu trumpu suolu, bet skina pergales tiek „Betsafe-LKL“, tiek FIBA Europos taurėje. Ar tai kažkiek stebina jus?

– Manęs Virgis nestebina, pats esu nemažai žaidęs pas jį, būdavo, jog rungtyniaujame 6–7 žaidėjai. Jis moka sukurti atmosferą, motyvuoti ir užkuria visus, tad rezultatai manęs nestebina. Žaidėjai yra gero lygio, matosi, gerai jaučiasi. Kaip ir kasmet, taip ir dabar Jonava bus labai pavojinga.

– Kokie didžiausi pavojai tyko būtent jūsų komandos?

– „CBet“ žaidžia protingai, bando pagudrauti, žaidėjai – gero lygio, puolime atrodo laisvai. Treneris visada paruošia staigmenėlių taktikoje, niekam nėra lengva, nemanau, jog ir mes būsime išimtis iš taisyklės.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Medicinos tyrimų partneris