Prieš Citadele KMT finalo ketvertą pažadų nedalinęs V. Lipkevičius: „Rytas“ – gera komanda, bet tikrai nėra galva už mus geresnė“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Prieš Citadele KMT finalo ketvertą pažadų nedalinęs V. Lipkevičius: „Rytas“ – gera komanda, bet tikrai nėra galva už mus geresnė“

Autorius: LKL.lt
2024-02-14

Lieka vos kelios dienos iki itin laukiamo Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (Citadele KMT) finalo ketverto, kuris vyks Kaune.

Jame keturi klubai kausis dėl pirmojo sezono trofėjaus, o taip pat – solidaus prizinio fondo, kurio vertė – 90 tūkst. eurų. Nugalėtojams atiteks 40 tūkst. eurų, antrai vietai – 25 tūkst. trečiai – 15 tūkst., ketvirtai – 10 tūkst. eurų.

Tarp šių klubų bus ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“, kurio pirmuoju oponentu pusfinalyje taps Vilniaus „Rytas“.

Panevėžiečių kapitonas Vytenis Lipkevičius LKL.lt pripažįsta, jog jo komandos laukia akistata su pavojingais varžovais.

„Rytas“ – gera komanda, daug žaidėjų ilgai rungtyniauja kartu ir vienas kitą jaučia. Bus gera kova. Mes norime, jie nori, bus įdomu“, – sako V.Lipkevičius.

Tiesa, jis pats vadovaujasi teorija – mažiau kalbų, daugiau darbų. Dėl to panevėžiečiai Citadele KMT finalo ketvertui ruošiasi susikaupę ir nesiruošia svaidytis pažadais.

„Žalgiris“ yra ryškus favoritas ir dar žaidžia Kaune. Bet visos komandos nori juos nugalėti, tad jie turės įrodyti, kad yra stipresni“, – mano „7bet-Lietkabelio“ kapitonas.

Citadele KMT finalo ketvertas Kaune vyks vasario 17–18 dienomis. Bilietus į renginį galite įsigyti ČIA.

– Vyteni, su kokiomis mintimis ruošiatės Citadele KMT finalo ketvertui ir pirmajam varžovui?

– Dar neseniai patys žaidėme rungtynes prieš „Šiaulius“, tad pailsėjome ir ruoštis pradedame dabar. Neturime prabangos žiūrėti toli į ateitį, reikia gyventi šia diena. Nemanau, kad pasiruošimas bus kažkuo kitoks, nors stengiamės padirbėti ant detalių. Finaliniame ketverte visada svarbiausia detalės ir momentumo pagavimas. Laukiame, vidurio sezono šventė, malonu joje sudalyvauti. Tikimės parsiveržti gerų patirčių.

– „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas sakė, jog Vilniaus ir „7bet-Lietkabelio“ ekipos panašios tuo, kad abi yra banguojančios. Pritariate tam?

– Sutinku, faktas. Šį sezoną turėjome daug ligų, traumų, vieni žaidėjai iškrenta, kiti grįžta. Natūralu, sutrinka procesas ir bangavimas gaunasi didesnis nei norėtųsi. Čia dalykai, kurių nelabai galime sukontroliuoti, tiesiog stengiamės ir dirbame. Tikimės, ateityje bangavimas bus mažesnis.

– Manote, kad būtent svyruojanti rotacija yra pagrindinė to priežastis?

– Manau, nes turi mažesnę rotaciją – daugiau žaidi, grįžta kiti žaidėjai – jau gal pripratai prie visų, tada pratiniesi prie kitų. Natūralūs procesai. Šį sezoną daug kas susiduria su panašiais dalykais, nesame išskirtiniai.

– Kalbant apie Citadele KMT pusfinalio kovą, kokie yra pavojingiausi „Ryto“ ginklai?

– Jie mėgsta bėgti. Jei leisi jiems tai daryti, gali turėti daug problemų. Atviroje aikštėje jie labai pavojingi. Taip pat jie turi daug žaidėjų, kuriems leidus lengvai įeiti į rungtynes, jie pridarys daug problemų. „Rytas“ – gera komanda, daug žaidėjų ilgai rungtyniauja kartu ir vienas kitą jaučia. Bus gera kova. Mes norime, jie nori, bus įdomu.

– Kaip manote, „Rytui“ Marcusas Fosteris taps svarbiu ginklu tokiose atsakingose rungtynėse?

– Su Fosteriu jie tikrai sustiprėjo. Išsibalansavimas buvo poroje pirmų rungtynių, kol viskas nusistovėjo. Jis jau kurį laiką su komanda ir tikrai ją sustiprino. Nėra ką per daug kalbėti – Fosteris bus didelė problema visiems.

– Kokių „7bet-Lietkabelio“ pranašumų prieš vilniečius įžvelgtumėte?

– Čia gali daug kalbėti, kai prasideda rungtynės, būna, kaip būna. Esame panašaus lygio komandos, finalo ketverte daug lems detalės: atkovotas kamuolys, trenerio sprendimai, taktinis planas, kaip kas susitvarkys su spaudimu. Noro – daug, reikia, kad galvos būtų ten, kur reikia. „Rytas“ – gera komanda, bet tikrai nėra galva už mus geresnė. Abi komandos norės nugalėti, tą padarys stipresnė.

– Ar jus patį žavi Deivido Sirvydžio demonstruojama lyderystė? Verta priminti, kad jis tapo rezultatyviausiu Europos taurės sezono žaidėju.

– Deivis ir buvo projektuojamas kaip komandos ašis, daranti taškus. Tai nenustebino. Man malonu, kad sezono eigoje jis tik tobulėja, gerėja jo sprendimų priėmimas, tai – ir trenerių, ir komandos žaidėjų nuopelnas, kad jam sukuriamos pozicijos. Tai bendras kolektyvinis darbas, duodantis naudos ir jam, ir mums. Reikia pasidžiaugti – tokių pasiekimų nebuvę Lietuvos istorijoje. Šaunuolis, tegul neužriečia nosies, nes jam dar viskas prieš akis.

– Neseniai į Panevėžį atvyko naujokas Diante Baldwinas ir sugrįžęs Džordže Gagičius. Kaip jiems sekasi įsilieti į komandą? Ir ar tikite, kad Panevėžyje vėl matysime seną gerą Dž.Gagičių?

– Kas dėl Džordže, net neabejoju, kad jį čia pamatysime kitokį nei „vilkuose“. Dėl to esu ramus. Treneris žino, ką jis gali duoti, mes jį irgi žinome. Kažkiek laiko užtruks jį įvesti į geresnę formą, bet tai patikrintas žaidėjas. Padarysime, kad jis duotų komandai naudos. O Diante – geras, tvarkingas, vaikinas, po truputį įeinantis į komandą. Daug treniruočių visi dar neturėjome, bet jis tikrai ras savo vietą ir bus naudingas.

– Patys neseniai pamatėte „Šiaulių“ charakterį „Betsafe-LKL“. Ar tikite, kad jie parodys tai ir pusfinalyje prieš „Žalgirį“?

– Jie tikrai gali tai. Taurės formatas tuo ir įdomus, kad vienerios rungtynės gali daug lemti. Tas pats „Žalgiris“ yra ryškus favoritas, bet jei ateis nenusiteikęs ir nepasiruošęs, leis „Šiauliams“ pajausti, visko gali būti.

– Ketverius metus paeiliui „Žalgiris“ buvo Citadele KMT čempionas. Jūs – septynerius metus iš eilės esate prizininkai. Kiek sudėtinga bus pagaliau šiemet išversti iš sosto kauniečius?

– Kaip jau sakiau, „Žalgiris“ yra ryškus favoritas ir dar žaidžia Kaune. Bet visos komandos nori juos nugalėti, tad jie turės įrodyti, kad yra stipresni. Mes patys žinome, su kokiais norais ir ambicijomis vykstame, bet vadovaujamės tuo, kad mažiau kalbų, daugiau darbų. Tiek ir pasakysiu (Juokiasi).

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Transliacijų partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris