Kovo mėnesio MVP tapęs Z. Watermanas: „Ateityje noriu pasiekti Eurolygą“
„Betsafe-LKL“ nuotr.

Kovo mėnesio MVP tapęs Z. Watermanas: „Ateityje noriu pasiekti Eurolygą“

Autorius: LKL.lt
2024-04-02

Kovo mėnuo baigėsi, o Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) dar vieną MVP trofėjų susižėrė Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ lyderis Zane‘as Watermanas.

Kovą jis fiksavo 22 taškų, 8 atkovotų kamuolių, 1,6 rezultatyvaus perdavimo ir 27,4 naudingumo balo vidurkius.

„Jaučiuosi labai gerai, man didelė garbė pasiekti tokį apdovanojimą tokioje stiprioje lygoje kaip „Betsafe-LKL“. Labai tuo džiaugiuosi, bet to nebūčiau pasiekęs be komandos draugų ir trenerių pagalbos – esu dėkingas jiems“, – LKL.lt sakė Z.Watermanas.

Tai – nebe pirmas Z.Watermano naudingiausio žaidėjo prizas, tokį kėdainiečių vedlys jau atsiėmęs yra gruodį.

„Jausmas panašus, niekada nežaidžiu dėl to, kad laimėčiau individualius apdovanojimus, tiesiog noriu laimėti rungtynes, o MVP trofėjai ateina su tuo ir komandos draugų pagalba. Nors MVP apdovanojimai nėra mano tikslas, juos gauti išties malonu“, – šypsojosi jis.

28 metų 203 cm ūgio puolėjas išskirtinį stabilumą demonstruoja viso „Betsafe-LKL“ sezono metu, būdamas tarp pačių efektyviausių ir rezultatyviausių lygos žaidėjų. Už tai legionierius skiria padėką visai Kėdainių komandai.

„Vėl turėčiau atsigręžti į komandos draugus bei trenerius, būsiu nuoširdus. Būtent jie sukuria man geras situacijas, leidžia priimti kamuolį laiku, visa tai – komandinis darbas, be tų kitų keturių vyrukų aikštėje negalėtume žaisti, kad ir kaip stereotipiškai šis mano pasakymas skambėtų“, – sakė Z.Watermanas.

Jis yra neabejotinas „Nevėžio-Optibet“ vedlys, ant kurio pečių laikosi didžiulė lyderio atsakomybė. Tiesa, to pats legionierius stengiasi nesureikšminti.

„Aš tiesiog apie tai negalvoju, stengiuosi neužkrauti sau atsakomybės ir negalvoti apie save kaip apie lyderį, nors ir stengiuosi vesti į priekį komandos draugus. Jei tik galiu, stengiuosi kitų darbą kaip įmanoma palengvinti. Manau, tai ateina natūraliai, stengiuosi ir žodžiais komunikuoti su komanda, kalbėtis, kaip geriau galime kažką išpildyti gynyboje ar puolime“, – teigė Z.Watermanas.

Jo įspūdingiausias kovo mėnesio ir viso sezono pasirodymas vyko prieš Utenos „Uniclub Casino – Juventus“, kuomet šis per 35 minutes įmetė 35 taškus, atkovojo 9 kamuolius ir rinko 46 naudingumo balus.

„Nesijaučiau ypatingai, tai man atrodė lyg įprasta diena. Su Utenos komanda šį sezoną susitikome jau begalę sykių, įskaitant Citadele KMT turnyrą, žinojau, ko tikėtis iš šių varžovų ir tai man palengvino žaidimą. Nebereikėjo per daug mąstyti, nes gerai žinojau, ko sulauksiu“, – sako jis.

Pasitikėjimo nestokojantis Z.Watermanas teigia, kad viso sezono metu šią savo savybę stengiasi išlaikyti aukščiausiame lygyje.

„Nežaisi gerai, jei neturėsi pasitikėjimo. Bus dienų, kai seksis prasčiau ar nepataikysi – nerealu, kad viskas būtų vienodai gerai visada, tačiau visada turi išlaikyti tinkamą nusiteikimą, kad tokie momentai tavęs nepalaužtų“, – mano Z.Watermanas.

Būta žaidėjų, kurie sezono metu paliko „Betsafe-LKL“ klubus, tačiau Kėdainių ekipos lyderis tokios galimybės net nesvarstė ir į galimus pasiūlymus nesigilino.

„Sezono metu nesijaudinu dėl to ir suteikiu poilsio agentui, tiesiog noriu koncentruotis į sezoną Kėdainiuose ir siekti atkrintamųjų. Pergalės čia – vienintelis mano fokusas. Dėl ateities galvosiu vasarą“, – šypsojosi jis.

Tiesa, atkrintamosios – sunkus iššūkis „Nevėžiui-Optibet“. Šiuo metu komanda turnyro lentelėje yra devinta (6-17), o artimiausia jos konkurentė yra Jonavos „CBet“ (8-14). Kėdainių komandai dar liko septynerios rungtynės iki reguliaraus sezono finišo.

„Tikrai galime tai pasiekti. Sezoną pradėjome sunkiai, bet matome, kad vis dar realu pasiekti atkrintamąsias, ko ir sieksime. Tai – pagrindinis mūsų tikslas. Sunkiai dirbame dėl to. Jei to nepasieksime, būsime nusivylę, kol kas apie tokį scenarijų net negalvojame. Tikiuosi, viskas bus gerai“, – teigė Z.Watermanas.

Vis tik žibantis Z.Watermanas neslepia, jog jo artimiausios ateities tikslas – pasiekti aukščiausią Europos krepšinio lygį.

„Noriu pasiekti Eurolygą, bet nežinau, tai nutiks kitą, dar kitą sezoną ar kada. Aš tiesiog noriu išnaudoti geriausią įmanomą progą, kokią turėsiu, nesvarbu, koks turnyras tai bus. Neužsikraunu spaudimo ten, kur aš situacijos nekontroliuoju. Tiesiog tikiuosi geriausio. Taip, labai norėčiau žaisti Eurolygoje ar Europos taurėje, tikiuosi, tai nutiks kitą sezoną. Jei ne, toliau dėl to kausiuosi“, – sako jis.

Rėmėjai

Titulinis rėmėjas

Generalinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Pagrindinis rėmėjas

Partneriai

Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris
Techninis partneris
Medicinos tyrimų partneris
Techninis partneris
Transliacijų partneris